Χαμός στην Εκκλησία της Κύπρου για τον πατέρα της 29χρονης Έλενας

IERA_SYNODOS_KYPROU

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας είχε εισηγηθεί αποκατάσταση του ιερέα λέγοντας πως «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί»

Η αποκατάσταση ιερέα, στα ιερατικά του καθήκοντα μετά την καταδίκη και τη φυλάκιση του για σεξουαλική κακοποίηση της θετής του κόρης, έχει αφήσει εκτεθειμένη την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου. Το πλέον τραγικό είναι ότι το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης, η 29χρονη Έλενα Φραντζή βρέθηκε πριν λίγες νεκρή στο διαμέρισμα της στη Λευκωσία και ο θάνατος της αποδίδεται σε αυτοκτονία. Η Έλενα είχε καταγγείλει τον θετό της πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση της από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Αυτός ο θάνατος έφερε πάλι στην επικαιρότητα την στάση της Ιεράς Συνόδου έναντι του ιερέα πατέρα της κοπέλας.

Μετά την 18μηνη καταδίκη του σε φυλάκιση, τόσο πρωτοδίκως όσο και κατ΄ έφεση και αφού εξέτισε τη ποινή του στις Κεντρικές Φυλακές επέστρεψε στα καθήκοντα του και ο Μητροπολίτης Ταμασού, του παραχώρησε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο ενώ τον τοποθέτησε σε γυναικείο Μοναστήρι. Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της καθαίρεσης του ιερέως αλλά η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε διαφορετικά. Σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος αποκαλύπτει τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, κατά τη συνεδρία που ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά οι Μητροπολίτες Ταμασού Ησαΐας, Κιτίου Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος, Κύκκου Νικηφόρος, Λήδρας Επιφάνιος και Καρπασίας Χριστόφορος, με τη στάση τους δρομολόγησαν την απαλλαγή του ιερέα στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της τετράχρονης τότε Έλενας Φραντζή.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας είχε εισηγηθεί αποκατάσταση του ιερέα λέγοντας πως «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί».

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος υπέδειξε πως «όταν σε μία υπόθεση δεν υπάρχουν δύο ή τρεις μάρτυρες, τότε θεωρείται ως μη υπάρχουσα». Ο Μητρπολίτης Κύκκου Νικηφόρος είπε πως ο ιερέας δεν κατηγορείται ούτε για μοιχεία ούτε για πορνεία αλλά για «συγκυλισμό» (επαφή άνευ συνουσίας). Ο Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος είπε ότι ως μέλος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, κρίνει πως «δεν ευρέθη οιονδήποτε κώλυμα…». Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος είπε πως «αν ο Οικείος Επίσκοπος δεν αποσύρει την υπόθεσην, τότε θα πρέπει να αναλάβει το Πενταμελές Δικαστήριο».

«Κατόπιν τούτων», όπως καταγράφουν τα πρακτικά, «ο Μητροπολίτης Ταμασού λέγει ότι ως οικείος Επίσκοπος αποσύρει την υπόθεσιν από την Ιεράν Σύνοδον και θα την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίσιν αυτού». Πρόταση του Μητροπολίτη Πάφου να επανεξεταστεί η υπόθεση ενόψει των καταδικαστικών αποφάσεων των Δικαστηρίων, έπεσε στο κενό.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου η οποία «απεφάσισε ομοφώνως» ότι δεν τρέχει τίποτε. Συγκεκριμένα «η Επιτροπή, μελετήσασα τον φάκελον των ανακρίσεων και ακούσασα τον ανακριτήν, απεφάνθη ομοφώνως ότι δεν υφίστανται αποχρώσες ενδείξεις διά την άσκησιν διώξεως και παραπομπής του εν λόγω ιερέως ενώπιον τού Συνοδικού Δικαστηρίου διά την υπόθεσιν αυτού μετά της κας Ε.Φ.»

ΣΧΟΛΙΑ (40)

ΙΩΑΝΝΗΣ

η κοπελιτσα τωρα είναι διπλα στον θεο αυτοι θα πανε εκει που τους αξιζει

Το τέλος

Το τέλος των θρησκειών πλησιάζει, και σ' αυτό συμβάλλουν και οι θρησκευτικοί "ηγέτες" ανεξαρτήτου δόγματος. Καιρός να ξυπνήσουν και οι τελευταίοι ...πιστοί. Κρίμα στο θύμα και στα θύματα.

Old4

Ξεφτυλισμενο παπαδαριό. Η δικαιοσύνη και το υπουργείο της Κύπρου τι κανει;

Σταυρώστε τους τους π...απάδες

Ένας χριστιανός μη υποκριτής δεν υπάρχει να κάνει πράξη το "οφθαλμός αντί οφθαλμού" και να τους σοδομίσει μέχρι θανάτου;

Chris

Χάρη θα τους κάνει. Αυτά τα ανώμαλα ραμολιμέντα θα το 'φχαριστηθούν κιόλας. Βασανιστήρια χρειάζονται, σε κοινή θέα μάλιστα να βλέπουν κι άλλοι ανώμαλοι τι τους περιμένει.

#$#

Πατρινό καρναβάλι για πάνταααα

Geoka

Χειρότεροι από τους δικούς μας, χειρότεροι κ από τους καθολικούς... ντροπή

Κλειδαμπαρωμένα "μυστικά"

Oντως η κοινωνία της Κύπρου είναι πολύ κλειστή και περισσότερο ...θρηκευάμενη από εμάς που έχουμε τάσεις απελευθέρωσης από ...."επιβαλλόμενη" θρησκεία!

Χαλούμιν

Οι εμποράκοι με τα μαύρα...

Agwniw

...Ὑπάρχει μιὰ τρομερὰ προφητεία, ποὺ τὴν εἶπε ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, καὶ στὶς μέρες μας ἐκπληρώνεται. Τὸν ρώτησαν· Ποιά εἶνε τὰ σημάδια ὅτι ἔρχεται ἡ καταστροφὴ τοῦ κόσμου; Καὶ ἀπήντησε· Ἦταν ἐποχὴ ποὺ οἱ κληρικοὶ ζοῦσαν σὰν ἄγγελοι· δὲν ἀγαποῦσαν τὰ λεφτά, δὲν ἀγαποῦσαν τὴ δόξα, δὲν εἶχαν πάθη, στέκονταν ψηλὰ μέσα στὴν κοινωνία· καὶ τότε οἱ λαϊκοὶ ζοῦσαν σὰν ἄνθρωποι. Θὰ ἔρθουν ὅμως, λέει, χρόνια κατηραμένα, ποὺ θὰ πέσῃ καὶ θὰ ἐξευτελισθῇ ὁ κλῆρος. Καὶ τότε, ὅταν οἱ παπᾶδες θὰ ζοῦν σὰν τοὺς λαϊκούς, οἱ λαϊκοὶ θὰ ζοῦν σὰν τὰ κτήνη· καὶ τότε θὰ ἔρθῃ τὸ τέλος τοῦ κόσμου.... (απόσπασμα ομιλίας π. Αυγουστίνου Καντιώτη http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=61223)

@Agwniw

Ίσως όμως οι παπάδες να ζουν σαν τους λαικούς και οι λαικοί σαν παπάδες και τη γλιτώσουμε!

Αιρετικός

Η Εκκλησία του Χριστού ,έχει τους πνευματικούς της νόμους,πως ο άνθρωπος γίνεται επίσκοπος , πρεσβύτερος ,διάκονος .Πρεπει να έχει αναγεννηθεί ,να εργάζεται ,να είναι παντρεμένος , να έχει πίστα παιδιά ,να έχει καλή μαρτυρία από τον έξω κόσμο .Οταν αποστατήσει οποιοσδήποτε από την οικογένεια του, παραίτησης από το αξίωμα του.Επισττολη Α Τιμόθεου ,Επιστολή προς Τιτον,Β'Πετρου κεφ.5:1-4

Μακριά απο...

...τους παπάδες, εκτός ελαχίστων οι περισσότεροι είναι τυχοδιώκτες και βρώμικοι. Για αυτό έχουν διώξει τον νέο κόσμο απο την εκκλησία. Τους σιχαθήκαμε τους δήθεν απεσταλμένους του Θεού που αν υπάρχει θα πρέπει να τους κάψει πρώτους...

Βεντουζιάρης

Σε γλεντάνε οι παπαδες και στα τρώνε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης