Θεσσαλονίκη: Κατάθεση - φωτιά «καίει» τον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση - φωτιά «καίει» τον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας

Καταπέλτης στην κατάθεσή της η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου - «Είναι δολοφονικό να δώσεις αναισθητικά χωρίς υποστήριξη αναπνοής», είπε 

aggeioxeirourgos
Καταπέλτης εναντίον των ισχυρισμών του αγγειοχειρουργού που κατηγορείται για τον θάνατο 36χρονης μεσίτριας με τη χορήγηση δύο αναισθητικών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ήταν στην κατάθεσή της η διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου.

«Είναι δολοφονικό να δώσεις αναισθητικά χωρίς υποστήριξη αναπνοής», είπε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται η δίκη του αγγειοχειρουργού.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή της πως εάν ο κατηγορούμενος γιατρός καλούσε σε βοήθεια η γυναίκα ενδεχομένως να μπορούσε να σωθεί.

Η αναισθησιολόγος ανέλυσε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται με τη χορήγηση βαριών αναισθητικών ουσιών, όπως αυτά που βρέθηκαν στον οργανισμό της άτυχης μεσίτριας.

Ήταν κατηγορηματική πως αυτή η αναισθησία γίνεται μόνον σε χώρο με.ειδικό εξοπλισμό, όπως είναι τα χειρουργεία.

«Αυτά τα φάρμακα μπορούν να τα.δώσουν μόνο οι αναισθησιολόγοι. Κανείς άλλος», ξεκαθάρισε.

«Εγώ δεν χορηγώ φεντανίλη και προποφόλη σε χώρο χωρίς αναπνευστήρα», είπε ξανά αναφερόμενη στα δύο αναισθητικά που βρέθηκαν στο σώμα της 36χρονης.

Η αναισθησιολόγος όταν ρωτήθηκε για τις δόσεις αναισθητικών φαρμάκων που χορηγήθηκαν, με βάση τα όσα έχει μεταφέρει ο ίδιος κατηγορούμενος, ανέφερε πως «είναι πολύ μικρές οι δόσεις για να δημιουργήσουν πρόβλημα». Από την άλλη είπε ότι «εάν μας καλούσε θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε σε οποιονδήποτε χώρο», ενώ σημείωσε πως ακόμη και μετά την καταστολή κάθε ασθενή απο τη χρήση αναισθητικών, υπάρχει χρόνος 5 - 10 λεπτών για να.σωθεί.

«Όλοι οι γιατροί, ακόμη και οι καθαρίστριες ξέρουν ότι όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο σε αναπνευστική καταστολή, ειδοποιούνται οι αναισθησιολόγοι», κατέθεσε η ίδια. 
Κλείσιμο
Καταλήγοντας πάντως είπε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας γιατρός να ήθελε να σκοτώσει μέσα στο νοσοκομείο, συμπληρώνοντας όμως ότι "αυτά τα ρημάδια τα φάρμακα δεν τα χρησιμοποιεί άλλος εκτός των αναισθησιολόγων".

«Ο κατηγορούμενος μου είπε “έμπλεξα”» όταν ο σύζυγος αναζητούσε την άτυχη μεσίτρια

«Γυναίκα ασθενής μου περιέγραψε ότι δεν ήρθε σε προγραμματισμένο χειρουργείο επειδή ο κατηγορούμενος της ρίχτηκε», αναφέρει αγγειοχειρουργός στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, καταθέτοντας στη δίκη του συναδέλφου του.

Ο αγγειοχειρουργός αποκάλυψε ότι ένας διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου ανέφερε το περιστατικό του κατηγορούμενου με την ασθενή, με την οποία και ίδιος στη συνέχεια συναντήθηκε. «Μου είπε ότι της ρίχτηκε», ανέφερε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος της έστελνε συνεχώς μηνύματα, σύμφωνα με τις περιγραφές της γυναίκας.

Για την 36χρονη ανέφερε ότι συζήτησαν την επόμενη μέρα της εφημερίας, όταν ο σύζυγος της μεσίτριας την αναζητούσε. «Ο κατηγορούμενος μου είπε “έμπλεξα”. Υποστήριξε ότι η ασθενής ήταν ερωτευμένη μαζί του και του έστελνε μηνύματα στο facebook. Αλλά μου είπε ότι δεν είχε πάει στο ραντεβού τους για τη θεραπεία».

Προηγουμένως, τόσο ο ίδιος όσο ακόμη ένας αγγειοχειρουργός στο Ιπποκράτειο υποστήριξαν κατηγορηματικά στις καταθέσεις τους ότι η σκληροθεραπεία για την αντιμετώπιση των κιρσών δεν περιγράφεται πουθενά να απαιτεί αναισθησία. Και οι δύο διαβεβαίωσαν ότι τέτοιες θεραπείες δεν χρειάζονται αναισθησία ότι οι ίδιοι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ αναισθητικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης