Με φυλάκιση 5 ετών απειλούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

stratiotikoi_makettt45

Με έμμεσο τρόπο, επαναφέρουν την κατηγορία περί δήθεν κατασκοπίας - Πώς προσπαθούν να «δέσουν» το κατηγορήτηριο που ακόμη μαγειρεύουν μυστικά, κάνοντας αναφορά στη στρατιωτική ιδιότητα των Μητρετώδη και Κούκλατζη - «Τα αδικήματα ενδέχεται να τροποποιηθούν,επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού»

«Υπάρχουν συγκεκριμενες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού» επισημαίνει το τουρκικό κρατικό ειδήσεων Anadolu για τον ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη. 

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Απορρίπτοντας το αίτημα που υπέβαλαν για να αποφυλακιστούν, ο Τούρκος δικαστής χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ύποπτους φυγής, καθώς «δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, που αναμεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι πράγματι οι δύο στρατιωτικοί υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται.

Η απόρριψη του αιτήματος του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που αιφνιδιαστικά οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, για να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής τους γίνεται λίγες ώρες μετά τη συνάντηση κορυφής Ευρώπης – Τουρκίας στη Βάρνα.

Ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση, που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται», παραβλέποντας ότι επισήμως δεν τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο.

Επίσης, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, που δεν ήταν άλλη από το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.

Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης


Ο δικαστής θεώρησε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι. Υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία εάν αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν, καθώς η έρευνα του ψηφιακού υλικού συνεχίζεται».

Σύμφωνα με το δικαστήριο, με δεδομένο το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, τόσο ο τρόπος που έγινε όσο και ότι «το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια, το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτησή τους και να μην υπάρξει καμία αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Την ίδια ώρα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επιμένει να αναφέρει ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται για απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπείας και για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.


Μητρετώδης: Είχαν είκοσι μέρες τα κινητά αλλά δεν τα εξέτασαν

«Δυστυχώς πριν από λίγο ενημερώθηκα κι εγώ. Δεν θα ήταν αποφυλάκιση αυτό που θα ζητούσαμε εμείς την Παρασκευή, θα ήταν υπό όρους απόλυση εν όψει της διαδικασιας αλλά και γιατί είμαστε εν αναμονή του πορίσματος του Εισαγγελέα. Η καθυστέρηση οφείλεται στην εξέταση των υπηρεσιακών τηλεφώνων αφού τα δεδομένα δεν εξετάστηκαν . Θεωρώ οτι είναι μια πρακτική παρελκυστική, δεδομένου ότι υπήρχαν τα τηλέφωνα είκοσι μέρες στη διάθεση των αρχών και αυτοί θέλανε να εξετάσουν τα τηλέφωνα την εικοστή πρώτη ημέρα. Και τωρα θα περιμένουμε κι' άλλες μέρες για να εξεταστεί κάτι πολύ απλό που ήδη έχει εξεταστεί. Αυτή είναι η πρακτική τους», δήλωσε ο Άγγελος Μητρετώδης.

Πατέρας λοχία Κούκλατζη: Δεν έχουμε ενημέρωση

«Έχω δεχτεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων αλλά εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα πάμε την Παρασκευή για επισκεπτήριο κι ότι την Παρασκευή θα γίνει η αίτηση αποφυλάκισης των παιδιών. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν αν κάτι επισπεύδεται σήμερα ή αύριο. Εμείς ό,τι ενημέρωση έχουμε από πλευράς Αδριανούπολης είναι από την πρόξενο και αυτή τη στιγμή δεν μας έχουν πει κάτι» δήλωσε νωρίτερα στο protothema.gr ο Νίκος Κούκλατζης.

ΣΧΟΛΙΑ (62)

Πιπίνα

Απορία, γιατί δεν νοικιάζουν ένα σπίτι στην Αδριανούπολη οι δικοί τους ,,για να μην βρίσκουν πρόφαση ότι δεν έχουν διεύθυνση εκεί; Και να βοηθήσουμε όλοι στα έξοδα.

Κακοπροαίρετος

Τόση αξία έχουν οι Έλληνες στρατιωτικοί για την πατρίδα τους , αυτά να τα έχουν υπόψη όσοι το σκέφτονται . Για ποιο πράγμα να θυσιαστείς πλέον ; για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα πλούτη τους οι πρόδοτες πολιτικοί και οι λεφτάδες ;

theo

ΟΙ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ Δεν ειναι κρατουμενοι..των Τουρκων...ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥ..ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ..ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΎΞΕΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΈΤΣΙ ΘΑ ΔΊΝΑΜΕ  ΤΟΥΣ 8 ΤΡΟΧΆΔΗΝ.ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ..ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ  ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ .ΑΡΑ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ .ΑΡΑ ΓΡΗΓΙΡΑ ΑΦΟΥ ΔΗΘΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ ΖΗΜΙΑ .. ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΣΩ .ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ . ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ,ΔΙΟΤΙ  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΉΡΥΧΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΙΖΑΡΟΥΝ ΠΕΟΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟΥ ΦΙΛΟΠΆΠΠΟΥ . ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ..ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ .Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΆΖΕΣΑΙ ..ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.ΕΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΗΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

Μπράβο μας

Και εμείς καθόμαστε και το κοιτάμε απαθείς όλο αυτό ε;

Φούφουτος

Ο Τσίπρας έταξε στον Ερντογάν (εκτός αρμοδιότητάς του), την επιστροφή των πραξικοπηματιών, δεν κράτησε την υπόσχεσή του και τιμωρείται απ' τον Σουλτάνο. Εμάς μας έταξε εκατό φορές περισσότερα, αλλά περιμένουμε πως και πως τις εκλογές, για να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας σε Αυτόν.

Χαλεπιλα

Πρώτο Θέμα, η νέα ιστοσελίδα είναι πιο αργή και λιγότερο ενδιαφέρον........ Ελπίζω να βελτιωθειτε.........

ΧαχΑλεξης ο Μνημονιοκτονος

Μικρο το κακο συντροφοι. Δεν ειναι μειζον θεμα. Παω μια βολτα μεχρι την Γκορνα Μακεντονιγια. Οταν γυρισω θελω να σας βρω ολους στο Συνταγμα να χορευετε για τον ερχομο της Δικαιης Αναπτυξης

Γιώργος

Τους προδωσαν οι αριστεροί κατσαπλιαδες

παρατρεχας

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ........

Γουδι

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειπε οτι συντομα θα επιστρεψουν οι 2 στρατιωτες αλλα και για τα καπιταλ κοντρολς λεγανε ... ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ifly-piv-ekso

Πάρα πολλοί από τους διάσημους όλου του κόσμου είχαν πετάξει με τα ελικόπτερα της εταιρίας του εφοπλιστή Οικονόμου, που διαφημιζόταν για τις αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες της

aerodromio

Η εταιρεία για τα δικαιώματα των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές, AirHelp παραθέτει στοιχεία για πτήσεις εσωτερικού που αναχώρησαν από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα την περίοδο των ευρωεκλογών, των αυτοδιοικητικών και των εθνικών εκλογών - Τι προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός

nosokomeio-papanikolaou-ena

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το στρώμα του άτυχου άνδρα τυλίχθηκε στις φλόγες - Η οικογένεια αναμένει το πόρισμα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να εξετάσει αν θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του εκλιπόντος

nosokomeio

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διοικητής ζητά από τους επικουρικούς υπαλλήλους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, κατά την οποία δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση καταβολής του μισθού τους, μέχρι να χρηματοδοτηθεί το νοσοκομείο - Αν δεν το κάνουν, θα απολυθούν άμεσα  - Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που μοιράστηκε στους εργαζόμενους