Σάλος στην Κρήτη: Δάσκαλος χτυπούσε τους μαθητές και τους απαγόρευσε να πάνε τουαλέτα

Σάλος στην Κρήτη: Δάσκαλος χτυπούσε τους μαθητές και τους απαγόρευσε να πάνε τουαλέτα

Μητέρα ενός μαθητή καταγγέλλει στο protothema.gr για την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός δασκάλου σε δύο δημοτικά της Σητείας – Σύμφωνα με τους γονείς, τα παιδιά έφευγαν από το μάθημα με κλάματα – Διενεργείται ΕΔΕ και ο δάσκαλος έχει μεταφερθεί σε άλλο σχολείο 

Οργισμένες αντιδράσεις γονιών έχει προκαλέσει η συμπεριφορά ενός εκπαιδευτικού σε δυο δημοτικά σχολεία της Σητείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας ενός μαθητή, ο εκπαιδευτικός χαστούκισε ένα παιδί γιατί έκανε το «λάθος» να εκφράσει μια... απορία
και αυτή ήταν η σταγόνα που «ξεχείλισε» το ποτήρι. 


Η κ. Βίκυ Κουτάντου μιλάει στο protothema.gr για όλα όσα βίωσε το δικό της παιδί την ώρα του μαθήματος από τον εκπαιδευτικό αλλά και τις κινήσεις της ως γονιός για να προστατέψει τον γιο της. «Τους απαγόρευσε να πάνε τουαλέτα»

«Ο γιος μου, μου είχε πει ότι ο άνθρωπος αυτός επανειλημμένως βρίζει. Έπαιρνε τις καρέκλες από τα παιδιά και τα έβαζε να κάθονται κάτω, έκανε ηλεκτρονικό τσιγάρο την ώρα του μαθήματος. Το κυριότερο είναι ότι τους απαγόρευσε να πάνε τουαλέτα, σε σημείο που ένα παιδί αναγκάστηκε να κάνει την ανάγκη του πάνω του. Τα παιδιά φεύγανε από το μάθημά του, φοβισμένα και με κλάματα», λέει η κυρία Κουτάντου. 

«Την Παρασκευή όλα τα παιδιά την τελευταία ώρα έφυγαν από το μάθημά του με κλάματα. Ο γιος μου ήταν τσαντισμένος και μου έλεγε «μαμά ο δάσκαλος είναι κακός». Μιλάμε για παιδάκια τρίτης και τετάρτης δημοτικού», επισημαίνει στο protothema.gr. 

«Στο άλλο σχολείο χαστούκισε παιδάκι» 

Σύμφωνα με την κυρία Κουτάντου, ο εκπαιδευτικός «έκανε μάθημα σε δυο δημοτικά σχολεία της Σητείας και στο άλλο σχολείο χαστούκισε παιδάκι σε σημείο που το ρολόι του δασκάλου να αφήσει σημάδι στο μάγουλο του μαθητή. Τον ρωτούσαν τα παιδιά «πως σας λένε κύριε;»  και εκείνος τους απαντούσε “κύριος κανένας”». 

Οι γονείς ζήτησαν την αποχώρησή του 

Η κυρία Κουτάντου περιγράφει τις κινήσεις που έκαναν οι γονείς για να αντιμετωπίσουν τη συμπεριφορά του. Μάλιστα, όπως λέει, απευθυνόμενοι στην αστυνομία πληροφορήθηκαν ότι ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός έχει απασχολήσει τις αρχές. 

«Μαζευτήκαμε όλες οι μανάδες στη διευθύντρια προκειμένου να του γίνει σύσταση. Στη συνέχεια  σαν γονείς του δημοτικού καταθέσαμε ένορκη καταγγελία για τον εκπαιδευτικό, το κοινοποιήσαμε στο Α.Τ. Σητείας, υπογράφουμε από πίσω σαν γονείς και ζητήσαμε την αποχώρησή του από το σχολείο μας. Η ίδια η αστυνομία μας είπε ότι ο άνθρωπος  αυτός  έχει πρόβλημα γιατί έχει απασχολήσει επανειλημμένα  τις αρχές», αποκαλύπτει η μητέρα του μαθητή. 

Η ίδια μίλησε με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έλαβε διαβεβαιώσεις για την απομάκρυνσή του. Όπως λέει η κυρία Κουτάντου «δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό που μας έκανε να ανησυχήσουμε αλλά είναι και κάποια άλλα τα οποία έδειχναν την όλη συμπεριφορά του προς την πόλη μας». 

Διατάχθηκε ΕΔΕ και μετάθεσή του σε άλλο σχολικό συγκρότημα 


Οι γονείς ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών εναντίον του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου αποφάσισε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Παράλληλα αποφασίστηκε η μετάθεση του εκπαιδευτικού σε άλλο σχολικό συγκρότημα με στόχο να κοπάσουν οι αντιδράσεις και να πέσουν οι τόνοι.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ήταν ο πρώτος που είχε επιβεβαιώσει την καταγγελία σε βάρος του εκπαιδευτικού και είχε προαναγγείλει την έναρξη όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο εκπαιδευτικός μιλάει άσχημα, τρομοκρατεί τα παιδιά και γενικότερα φέρεται να έχει προκλητικά ακραίο και ξενοφοβικό λόγο εντός του σχολείου. Μάλιστα, η σχετική καταγγελία κοινοποιήθηκε και στην αστυνομία . 

Ανάλογη συμπεριφορά είχε δείξει και στο παρελθόν 

Περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς φέρεται να έχουν σημειωθεί και στα δυο σχολεία που δίδασκε μέχρι πρότινος ο εκπαιδευτικός. Από την πρώτη στιγμή πάντως  η εκπαιδευτική κοινότητα θορυβήθηκε, παρακολουθώντας μουδιασμένη τις εξελίξεις .

Οι πρακτικές που φέρεται να είχε υιοθετήσει ο εκπαιδευτικός , είχαν ωθήσει γονείς μαθητών να συναντηθούν μαζί του προκειμένου όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι να ζητήσουν εξηγήσεις χωρίς  ωστόσο όπως τονίζουν να λάβουν καμία απολύτως πειστική εξήγηση και απάντηση .

Τον απομάκρυναν από τις σχολικές αίθουσες 

Για το ζήτημα μίλησε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Σητείας, Αλέξανδρος Αλεξάκης, που αποκάλυψε ότι ο εκπαιδευτικός έχει απομακρυνθεί από τις σχολικές αίθουσες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

«Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης , έχει οριστεί επιτροπή ώστε να διερευνηθεί το ζήτημα αυτό. Αυτό το οποίο θέλουμε όλοι είναι να λάμψει η αλήθεια και να δούμε όλοι τι πραγματικά έχει συμβεί ώστε να δοθεί μια απάντηση σε όλα αυτά τα οποία καταγγέλλουν οι γονείς. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο είναι μη αποδεχτό από την εκπαιδευτική κοινότητα . Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός , τώρα έχει μετακινηθεί σε άλλο σχολικό συγκρότημα χωρίς να είναι σε κάποια τάξη και να κάνει μάθημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία», δήλωσε ο κ. Αλεξάκης. 

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Ντίντης

Τα δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα εξυπηρετούν ανάγκες και φαντασιώσεις των λούμπεν κοινωνικών ομάδων. Το target group των προγραμμάτων τους είναι ο μέτριος μαθητής. Στους εξαιρετικούς μαθητές όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτε, αλλά φρενάρουν την πρόοδό τους. Η συνεχής ενασχόληση των εκπαιδευτικών με μαθητές που μεταφέρουν στο σχολείο τα προβλήματα από την έλλειψη αγωγής στο σπίτι ακυρώνει κάθε ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία. Π.χ. Πήγαινε παιδί μου στο διευθυντή. Όχι, δεν πάω, τι θα μου κάνεις. Και την ίδια στιγμή ο εκπαιδευτικός έχει άλλα 25 παιδιά να ελέγξει στην τάξη του. Μην έχετε αυταπάτες ότι το δημόσιο σχολείο παρέχει παιδεία ή εκπαίδευση.

Δάσκαλος

Απ' όσα λέει η μαμά, μπορώ να συμπεράνω πως, όσο ο κανακάρης της μεγαλώνει, θα μαθαίνουμε κι άλλα νέα του. Και πολύ θλιβερά...

Joy

Θα παει να να μοιρασει πολιτισμο σε αλλο σχολικο συγκροτημα....τυπικοι Ελληνες, απλα μεταφερουμε το προβλημα σε καποιον αλλο. Σε αλλα σοβαρα κρατη τετοιοι απολυονται μετα απο καταγγελια μαθητη και μαρτυριες αλλων μαθητων για κακομεταχειριση.

hrema re voidoseires

ορισμένοι τρομάρα σας γράφετε και σχόλια..ρε κανένας με μυαλό..τούτοι δω θα δικαιολογούσαν και το Ηρώδη..."γιαυτο" φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ρε "κουτοχορτοκαταναλωτες"

Για μένα ο δάσκαλος έχει δίκαιο

Aυτή η μάνα η κα. Βίκυ Κουτάντου έχει βγάλει την ζωή της στο F/Β με πάνω από 200 φωτογραφίες. Πότε προλαβαίνει να ασχοληθεί με το σπίτι της και τα παιδιά της;

Εχω καταπιει μια μπατανοβουρτσα

Εδω Γαβρογλου.Ειπαμε οι εκπαιδευτικοι μας ειναι αριστοι και δεν αξιολογουνται.

Ντίντης

Εδώ Δρομοκατειο. Οι Έλληνες γονείς δίνουν την καλύτερη δυνατή αγωγή στα τέκνα τους. Επίσης τα παχαίνουν επαρκώς ώστε να γίνουν άριστα παχύδερμα.

@Ντιντης

Είσαι εκτός θέματος......Ντιντη !!!

oeoeoeoeoe

λιτζαρετε τον την κρητη σας μεσα...κρεμασμα στην πλατεια...ο πολυς πολιτισμος μας μαρανε...στο πηγαδι να μην δουν ξανα το φως του ηλιου τετοια ατομα...ουτε αστυνομιες ουτε τπτ

Αρης

Αυτή η μάνα από τη φάτσα και μόνο φαίνεται πως ανήκει σε κατι θύλακες ύαινες που άναψαν από ξάπλα και ψάχνονται...

@Αρης

Φίλος του συριζοδασκαλου μαλλον ή ο ιδιος ο δάσκαλος είσαι??

Κριρής

Έτσι ακριβώς! Σίγουρα έχει δείξει το ρεπορτάζ σε όλες τις φίλες της "όπου έχει και τη φωτογραφία της!!!".

Δεν είναι δάσκαλος

Δεν είναι δάσκαλος, αφού "διδάσκει" σε δύο σχολεία ταυτοχρόνως. Προφανώς έχει κάποια ειδικότητα, αλλά δεν έχει την παραμικρή παιδαγωγική κατάρτιση, συν την ολοφάνερα προβληματική προσωπικότητά του, άρα εντελώς ακατάλληλος για να βρίσκεται σε τάξη με παιδιά.

sierra

Μας εχουν ζαλισει μερικες μητερες με τα παιδια τους ανακαλυπτουν κακοποιηση κ.λ.π εκει που δνε υπαρχει. Δεν υιοθετω καθολου τις αποψεις της γιατι μερικες ειναι υπερβολικες εχω και εγω παιδια στο δημοτικο και ξερω αρκετες απο αυτες Δεν ειμαι εκπαιδευτικος.

sierra

δεν το ειπε μονο αυτη γινανε και αλλα περιστατικα για τον κυριο αυτο..οποτε μην βγαζουμε συμπερασματα απο τα δικα μας δεδομενα..δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις το ιδιο

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pyrgos-0lef

Σύμφωνα με την εκτίμησή του οι τρεις αλλοδαποί αποπειράθηκαν να αρπάξουν το 9 μηνών βρέφος της ανηψιάς της συζύγου του προκειμένου να αρπάξουν την τσάντα της 46χρονης γυναίκας του

16
amb1

Τη χειροβομβίδα πέταξαν στις 3:50 άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα - Την επίθεση είδαν μέσα από τις κάμερες οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του κτηρίου στην οδό Τζαβέλλα 5 στο Χαλάνδρι -  Επίθεση με χειροβομβίδα είχε γίνει και στη Γαλλική πρεσβεία από την Επαναστατική Αυτοάμυνα τον Νοέμβριο του 2016

4