«Κραυγή» απόγνωσης από γονείς παιδιού με κώφωση προς το υπουργείο Υγείας

«Κραυγή» απόγνωσης από γονείς παιδιού με κώφωση προς το υπουργείο Υγείας

Καλούν την πολιτική ηγεσία να φροντίσει για την αγορά κοχλιακών εμφυτευμάτων, καθώς μεγάλος αριθμός παιδιών κινδυνεύουν

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ που «ανέβασε» το protothema.gr, για την «κραυγή» οικογένειας παιδιού με βαριά κώφωση και άλλος ένας συμπολίτης μας βρίσκεται σε λίστα αναμονής για το κρίσιμο χειρουργείο του παιδιού του για κοχλιακό εμφύτευμα. 

Ο Αναστάσιος Μαυρομάτης από την Άρτα είναι πατέρας ενός αγοριού μόλις τρεισήμισι ετών. Πριν από περίπου έξι μήνες το παιδί του διαγνώστηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία» με βαριά βαρηκοΐα και ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον του. 

«Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα μένοντας μέσα στη θερμοκοιτίδα πέντε μήνες... Πριν από περίπου έξι μήνες διαγνώστηκε με βαριά βαρηκοΐα. Κάναμε όλες τις ενέργειες για να μας εγκριθούν τα κοχλιακά εμφυτεύματα, αφού ήρθαμε σε συνεννόηση με τους γιατρούς  και κάναμε όλες τις εξετάσεις, όλες στο Παίδων στο «Αγία Σοφία». Πήραμε και τις εγκρίσεις και βρισκόμαστε σε λίστα αναμονής από τον Ιανουάριο για το χειρουργείο» λέει με απογοήτευση.

Ο πατέρας του παιδιού...Ο μικρός Ιωσήφ, δεν πηγαίνει σχολείο, αφού δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους δασκάλους και τα υπόλοιπα παιδιά και έτσι οι γονείς του τον κρατούν στο σπίτι τους στην Άρτα με βάρδιες, καθώς εκείνοι πρέπει να εργάζονται. Επίσης υπογραμμίζουν ότι μέσω ενός γιατρού του νοσοκομείου, έμαθαν πως η λίστα αναμονής για το χειρουργείο πρώτου εμφυτεύματος μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου άγγιζε τα 19 παιδιά και πως δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά εμφυτευμάτων.  

«Όταν είχαμε μιλήσει με τον γιατρό, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο το νούμερο που μας είπε, μας ανέφερε ότι προηγούνται από μένα άλλα 18 παιδάκια. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Είχα επικοινωνήσει και με το υπουργείο Υγείας και βρισκόμαστε σε αναμονή… αυτό που γνωρίζω είναι ότι δεν υπάρχουν εμφυτεύματα και περιμένουν να τα παραγγείλουν» είπε.Μάλιστα, οι δύο γονείς του μικρού Ιωσήφ, κάνουν έκκληση στην Πολιτεία να δουν το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει για αυτά τα παιδιά και ειδικά για το παιδί τους καθώς τονίζουν πως λόγο της ηλικίας του, το παιδί τους πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί, γιατί εάν περάσει τα τέσσερα έτη, μετά δύσκολα το κοχλιακό εμφύτευμα θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. 

«Το παιδάκι μου είναι τρεισήμισι  χρονών και είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης γιατί έχει μεγαλώσει το παιδί και δεν έχει μιλήσει καθόλου, επειδή δεν ακούει. Και απ' ότι μας είπε και ο διευθυντής του Ακουολογικού Τμήματος του Παίδων πρέπει να τρέξουμε για το παιδί. Για ένα παιδί που δεν έχει εμφύτευμά απλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Δεν ακούει εντολές και δεν καταλαβαίνει εάν αργήσει να μπει το εμφύτευμα υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις, καθώς πρέπει να μπει μέχρι τα τέσσερα γιατί το κοχλιακό εμφύτευμα αρχίζει και δίνει το 100% των δυνατοτήτων του μετά από αυτή την ηλικία μειώνονται και οι δυνατότητες του εμφυτεύματος. Αλλά και ο άνθρωπος εάν δεν μιλήσει μέχρι τα 5 μειώνετε η ικανότητα της ανάπτυξης λόγου και μπορεί να μην μιλήσει και ποτέ» αναφέρουν με θλίψη και οι δύο γονείς. 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Επίκουρος Καθηγητής Βασίλειος Νικολαδης

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, στη Β Πανεπιστημιακή ΩΡΛ κλινική έχουμε τη δυνατότητα να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα φτάνει να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Όπως φυσικά και κάθε άλλος ασθενής μικρός ή μεγάλος που χρειάζεται κοχλιακή εμφύτευση.

Έλεος

Πήγαινε το παιδί σου σ άλλο ιατρό αφού σε διώχνει με τον τροπο του δεν καταλαβαίνεις ;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

seismos

Ο σεισμός καταγράφηκε 67 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά των Κυθήρων και 65 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων

synolakis_arthro

Ο διαπρεπής καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, που έκανε τη μελέτη για τη τραγωδία στο Μάτι, υποστηρίζει ότι δεν θα είχε χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή αν είχε διαταχθεί εγκαίρως η εκκένωση της περιοχής, καθώς θα χρειάζονταν μόλις 57 λεπτά για την απομάκρυνση ολόκληρου του τοπικού πληθυσμού

theodorakis

Ανοιχτή εκδήλωση για τη θρησκευτική ελευθερία στο σχολείο, στην οποία συμμετείχαν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος

gab-parask-1

«Σε διεκδικητικού χαρακτήρα πρόσκαιρες καταλήψεις χώρων από φοιτητές με φθορές ή μη προτείνεται η δημιουργία Μόνιμης Επιτροπής διαπραγμάτευσης και Επικοινωνίας σε κάθε ΑΕΙ η οποία θα είναι αρμόδια για να συζητά με τους φοιτητές που προβαίνουν διεκδικητικού χαρακτήρα καταλήψεις χώρων»