Με «Grexit» απειλείται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Με «Grexit» απειλείται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, IFRC, δίνει προθεσμία τεσσάρων μηνών προκειμένου να δρομολογηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να αποφευχθεί το καθεστώς αναστολής

Με αποβολή από τους κόλπους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (IFRC), κάτι που συνεπάγεται απώλεια δικαιώματος ψήφου αλλά και οικονομικής και τεχνικής υποστήριξης, κινδυνεύει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Ο IFRC δίνει προθεσμία τεσσάρων μηνών προκειμένου να δρομολογηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης και να αποφευχθεί το καθεστώς αναστολής.

Στην ανακοίνωσή του, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αναφέρεται στην «αμαρτωλή» περίοδο Μαρτίνη, τον οποίο ωστόσο δεν κατονομάζει. 

«Το 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο της IFRC υπέβαλε μια υπόθεση παραβίασης των κανόνων ακεραιότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης» σημειώνεται χαρακτηριστικά. Έκτοτε η συγκεκριμένη Επιτροπή πραγματοποίησε πολυάριθμες επισκέψεις στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να δημιουργήσει σχέσεις εργασίας με όλα τα διορισμένα συμβούλια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός θέτει σαφείς όρους προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να αποφευχθεί το «Grexit»: Παύση των συνεχιζόμενων νομικών διαφορών μεταξύ των προηγούμενων και του σημερινού διοικητικού συμβουλίου, τη διεξαγωγή εκλογών, αλλά και την υιοθέτηση νέων καταστατικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα σχετικά με τη διαδικασία ένταξης μελών. Πρέπει να σημειωθεί ότι η σημερινή διοίκηση είναι διορισμένη από τα δικαστήρια. 

Ακόμη στην ανακοίνωση αποκαλύπτεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οφείλει στο Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ακόμη και τις συνδρομές, ωστόσο όπως σημειώνει ο τελευταίος, το γεγονός αυτό εκκρεμεί και ουδεμία σχέση έχει με τη διαδικασία της Επιτροπής Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης. 
ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης