«Τριγμοί» στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων

«Τριγμοί» στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων

Με προσωρινή διαταγή «πάγωσε» τον αποκλεισμό δημοσίου υπαλλήλου από την αξιολόγηση μέχρι να κριθεί η κυρία αίτηση την οποία έχει υποβάλλει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης

«Τριγμοί» στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων
Από την πρωτεύουσα στης Ηπείρου   και ειδικά από το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων προέρχονται οι  πρώτοι τριγμοί  στο θεσμό της αξιολόγησης των Δημοσίων υπαλλήλων, όπως αυτός προσδιορίστηκε  με τροπολογία της  υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγας Γεροβασίλη.
         
Κατ΄  αρχάς,  η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει από Μάρτιο του 2017 απεργία στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
         
Στη συνέχεια, τον περασμένο Σεπτέμβριο η  Όλγα  Γεροβασίλη σε τροπολογία της  πρόβλεψε ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν και δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση  δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν  στη διαδικασία επιλογής για προαγωγή και τοποθέτηση σε θέση προϊσταμένου.
         
Κλείσιμο
Η ΑΔΕΔΥ αντέδρασε στην τροπολογία αυτή, την οποία χαρακτήρισε  «τροπολογία ανταπεργίας», καθώς  ουσιαστικά  επιβάλλει ποινές σε όσους συμμετέχουν στην απεργία κατά της αξιολόγησης.
         
Κατόπιν αυτών,  η ΑΔΕΔΥ με δικηγόρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Παναγιώτη  Λαζαράτο,  προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια των Ιωαννίνων κατά του ΤΕΙ Ηπείρου, χαρακτηρίζοντας   αντισυνταγματική την επίμαχη αξιολόγηση. Και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη καθώς αποκλείστηκε δημόσιος υπάλληλος επειδή απεργούσε και δεν είχε αξιολογήσει υφιστάμενούς του.
         
Το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων με προσωρινή διαταγή του διατάσσει το ΤΕΙ Ηπείρου να κάνει δεκτή την αίτηση δημοσίου υπαλλήλου που διεκδικεί θέση ευθύνης μέχρι να κριθεί η κυρία αίτηση την οποία έχει υποβάλλει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης.
         
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων   χορήγησε  προσωρινή διαταγή και ανέστειλε τον αποκλεισμό του υπαλλήλου διατάσσοντας την συμμετοχή του στην διαδικασία επιλογής προϊσταμένου «στα επόμενα στάδια της διαδικασίας επιλογής, χωρίς όμως να παρέχονται σε αυτόν περαιτέρω δικαιώματα από τυχόν επιλογή του, πριν κριθεί το βάσιμο της αιτήσεως ακυρώσεως που εκκρεμεί». 
         
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ θεωρεί τη  χορήγηση της επίμαχης προσωρινής διαταγής   μια πρώτη νίκη των δημοσίων υπαλλήλων, επαναλαμβάνοντας ότι η επίμαχη  τροπολογία είναι «εκδικητική και αντεργατική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης