Θείος του λοχία Κουκλατζή: Τους προετοιμάσαμε για μακροχρόνια κράτηση

Θείος του λοχία Κουκλατζή: Τους προετοιμάσαμε για μακροχρόνια κράτηση

Για πρώτη φορά οι δύο στρατιωτικοί είχαν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν τους γονείς τους -Τι είπε για τις συνθήκες κράτησης

Θείος του λοχία Κουκλατζή: Τους προετοιμάσαμε για μακροχρόνια κράτηση
Για το ενδεχόμενο να διαρκέσει για καιρό η υπόθεση της κράτησής τους προετοίμασαν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, οι γονείς τους.

Όπως τόνισε το πρωί στον ΑΝΤ1, ο θείος του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, οι γονείς προετοίμασαν τα παιδιά τους ότι μπορεί να είναι μακροχρόνια η κράτησή τους.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά από την ημέρα της σύλληψής τους, οι δύο στρατιωτικοί είχαν την ευκαιρία να δουν τους γονείς τους και να έχουν σωματική επαφή μαζί τους, αφού η χθεσινή τους συνάντηση έγινε χωρίς το διαχωριστικό τζάμι που προβλέπουν οι κανονισμοί.

Κλείσιμο
«Οι γονείς είδαν τα παιδιά τους από κοντά χωρίς το τζάμι, τους αγκάλιασαν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκλατζης.

Τόνισε δε ότι τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν εκφράσει κάποιο παράπονο για τις συνθήκες κράτησης. Μάλιστα, οι φύλακες επέτρεψαν στους γονείς να παραδώσουν στους στρατιωτικούς κάποια πράγματα, μεταξύ των οποίων και κάποια βιβλία για να περνούν το χρόνο τους.

Μία φορά το μήνα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία για άμεση επαφή με τους γονείς τους, ενώ κάθε Δευτέρα θα μπορούν να συνομιλήσουν μαζί τους μέσα από το ειδικό τζάμι, με τη βοήθεια τηλεφώνου.

Υπενθυμίζεται ότι τα κινητά των δυο στρατιωτικών φαίνεται πως είναι “καθαρά”. Συγκλίνουσες πληροφορίες από την Τουρκία, τις οποίες εξετάζουν στο ελληνικό Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της κατασκοπίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης