«Πιστολέρο» Σαββίδης: Διασυρμός στα διεθνή ΜΜΕ, «σφυροκόπημα» στα social media

«Πιστολέρο» Σαββίδης: Διασυρμός στα διεθνή ΜΜΕ, «σφυροκόπημα» στα social media

«Ούτε σε ταινία του Κλιντ Ίστγουντ δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα» είπε ο Μανόλο Χιμένεθ της ΑΕΚ σε ισπανικά ΜΜΕ - Σκληρή κριτική στον Ιβάν και από τους Ρώσους - Ασταμάτητο σφυροκόπημα στον κουμπουροφόρο πρόεδρο του ΠΑΟΚ για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ποδοσφαιρική «Κολομβία της Ευρώπης»

«Πιστολέρο» Σαββίδης: Διασυρμός στα διεθνή ΜΜΕ, «σφυροκόπημα» στα social media
Το ελληνικό twitter οργιάζει αδιάκοπα από την Κυριακή το βράδυ για τα ανήκουστα έκτροπα της Τούμπας και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη με όπλο
-έστω όμως ότι αυτό είναι το αναμενόμενο, όπως και η απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση για τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς της. Το λιγότερο αναμενόμενο είναι ότι
διεθνή ΜΜΕ εξακολουθούν να παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εικόνα που δίνεται για την χώρα μας θα δικαιολογούσε, δυστυχώς απόλυτα, τον χαρακτηρισμό «Κολομβία της Ευρώπης», έναν τόπο όπου ο πρόεδρος ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου επιδεικνύει το κουμπούρι του καθώς εκτοξεύει βαρύτατες, ποινικά κολάσιμες απειλές σε διαιτητή και λοιπούς.

Κλείσιμο
Και το χειρότερο για την ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- υπόληψη της Ελλάδας είναι ότι πχ στα ισπανικά media μιλούν άνθρωποι που διαθέτουν από πρώτο χέρι εμπειρία της κατάστασης, όπως ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ. Ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος και ότι «δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί τον διαιτητή και τον πάγκο των αντιπάλων του. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ταινία του Κλιντ Ίστγουντ».



Δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ σε ισπανικά ΜΜΕ για τα επεισόδια της Τούμπας

Αλλά και στη Ρωσία, την πατρίδα του Ιβάν Σαββίδη, δριμείες είναι οι επικρίσεις για τις αδιανόητες πράξεις του ολιγάρχη και τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χωρίς ίχνος επιείκειας τα ρωσικά media καταφέρονται κατά του «δισεκατομμυριούχου Ιβάν από το Ροστόφ», ενώ παραπέμπουν σε δημοσιεύματα ελληνικών ιστοσελίδων που κατηγορούν τον Σαββίδη ότι καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο και, ούτε λίγο ούτε πολύ τον αντιμετωπίζουν σαν ανεπιθύμητο: «Τέτοιους επενδυτές δεν τους θέλουμε στην Ελλάδα. Ιβάν σήκω και φύγε».



Στο περίστροφο του Ιβάν Σαββίδη εστιάζουν τα ρωσικά ΜΜΕ



Ανελέητο σφυροκόπημα στο twitter

- «Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα, 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζει η ομάδα που ο πρόεδρός της οπλοφορεί». - «Σκέψου ο Αμπράμοβιτς στην Αγγλία να έμπαινε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, να απειλούσε διαιτητή και να διέκοπτε αγώνα... Ήδη θα ήταν υπό κράτηση, και θα παρακαλούσε να τιμωρηθεί μόνο με απέλαση!» είναι δύο από τα δεκάδες tweets που, με διαφορετική δοσολογία σαρκασμού και πίκρας το καθένα σχολιάζουν την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακολουθεί μικρό απάνθισμα των πιο αξιόλογων αναρτήσεων:

























Σαν bonus στα προηγούμενα μπορεί πλέον κάθε Έλληνας, φίλαθλος και μη, να απολαμβάνει το σόλο του γνωστού αθλητικογράφου Γιώργου Μίνου. Η ανταπόκρισή του από την Τούμπα την Κυριακή το βράδυ ήταν τόσο σαφής και ορθολογικά δομημένη, ώστε δικαίως έχει ήδι γίνει viral. Και πιθανότατα θα μείνει εφεξής μνημείο εσαεί, άξια να συγκρίνεται μόνο με την περίφημη και πασίγνωστη παρλάτα του ενός και μοναδικού «παράγοντα Εδεσσαϊκού». Δείτε το βίντεο εδώ:





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης