Συνομιλίες-«φωτιά» για τη δράση των συλληφθέντων που κατηγορούνται ως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων

Συνομιλίες-«φωτιά» για τη δράση των συλληφθέντων που κατηγορούνται ως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων

Δυο εκ των κατηγορουμένων ακούγονται να μιλούν για την κατόπτευση χώρου στον οποίο προφανώς σκόπευαν να επιτεθούν - Άλλα μέλη της οργάνωσης ακούγονται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την στρατολόγηση νέων μελών αλλά και για τον τρόπο δράσης τους 

Αποκαλυπτικά στοιχεία σχετικά με τη δράση των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε ακροδεξιές οργανώσεις περιέχει το διαβιβαστικό έγγραφο της αστυνομίας, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Όπως προκύπτει, οι κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει σειρά επιθέσεων με τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε στέκια αντιεξουσιαστών και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο Ίλιον, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τα Πετράλωνα (Αντίπνοια), τα Εξάρχεια αλλά και την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα την ευθύνη για τουλάχιστον 30 ενέργειες της οργάνωσης που είχαν συγκροτήσει, η οποία σύμφωνα με τις αρχές φέρεται να δρούσε από το 2010.
 
Πρόκειται, συνολικά, για 11 πρόσωπα που έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στις εισαγγελικές αρχές - ανάμεσά τους και ένας 30χρονος δικηγόρος του Πειραιά αλλά και ένας ανήλικος. Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις, κατά περίπτωση, για τα εξής αδικήματα: Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων (αφορά τους επτά από τους 11 συλληφθέντες), εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά την άσκηση των διώξεων οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν Παρασκευή και Σάββατο.
 
Σύμφωνα, δε, με τις αρχές, οι πρώτοι επτά κατηγορούμενοι «έχουν ενταχθεί σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα τουλάχιστον τριών ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται είτε ως Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ), είτε ως Combat 18 Hellas που επιδίωκε την διάπραξη κακουργηματικών πράξεων».
 
Τώρα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο, οι διωκτικές αρχές οδηγήθηκαν στα συγκεκριμένα πρόσωπα, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην αντιτρομοκρατική και κατονόμασε ως μέλη της οργάνωσης πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα. Επίσης, αναφέρθηκε σε τρία ακόμη πρόσωπα τα οποία κατονόμασε με τα μικρά τους ονόματα, δίνοντας παράλληλα στις αρχές και τους αριθμούς των τηλεφώνων τους. Ο άγνωστος ανέφερε πως πρόκειται για μέλη της οργάνωσης Combat 18 που έχουν στην κατοχή τους όπλα και εκρηκτικά.
 
Οι αναφορές στη Χρυσή Αυγή και οι αναρτήσεις στο Διαδίκτυο
 
Κομβικό ρόλο στην εξάρθρωση της οργάνωσης έπαιξε η καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων (κατόπιν άρσης του τηλεφωνικού τους απορρήτου). Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των κατηγορουμένων προκύπτει διασύνδεση των ΑΜΕ με τη Χρυσή Αυγή. Αρκεί να αναφερθεί πως σε μια από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες ακούγεται μέλος της οργάνωσης να ερωτά άλλο μέλος της για το αν συνομιλεί με τον «Λύκο» από τη Χρυσή Αυγή. Επίσης από τις συνομιλίες προκύπτει ότι μέλος της οργάνωσης «θα κάνει πλέον δράσεις με τους ΑΜΕ και την Χρυσή Αυγή»!
 
Ακόμη, δυο εκ των κατηγορουμένων ακούγονται να μιλούν για την κατόπτευση χώρου στον οποίο προφανώς σκόπευαν να επιτεθούν, ενώ συνομιλίες υπάρχουν και για αναγραφή συνθημάτων και ναζιστικών συμβόλων σε τοίχους δημόσιων κτηρίων. Μέλη της οργάνωσης ακούγονται ακόμη να λένε πως η ιδανική ώρα για να αναλάβει κάποιος δράση είναι μεταξύ 02:00 π.μ. και 04:00 π.μ και ότι διαθέτουν «πυρήνες» που αποτελούνται τυπικά από δύο έως πέντε μέλη.

Επίσης, άλλα μέλη της οργάνωσης ακούγονται να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις για την στρατολόγηση νέων μελών αλλά και για τον τρόπο δράσης των ομάδων που θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε στόχος τους.

Τα μέλη της οργάνωσης φαίνεται πως είχαν όμως και πλούσια δραστηριότητα στο Διαδίκτυο, όπου παρουσιάζονται ως ριζοσπάστες εθνικιστές που έχουν συγκροτήσει ένα «χαοτικό μέτωπο ανατροπής και ριζοσπαστικού αγώνα», από τα σπάργανα του οποίου γεννήθηκαν οι οργανώσεις Combat 18 Hellas, η Εθνικόσοσιαλιστική Ολική Αντίσταση, η Inferno NS και οι Αυτόνομοι. Μάλιστα, η οργάνωση δημοσίευε στο Διαδίκτυο κείμενα με τα οποία αναλάμβανε την ευθύνη των επιθέσεων της, προπαγανδιστικά υλικό, κά...
 
Κατά τις εφόδους που οι αρχές πραγματοποίησαν στα σπίτια των εμπλεκομένων εντόπισαν μεταξύ άλλων σπαθιά, στιλέτα, κουκούλες, ακροδεξιά σύμβολα , ξιφολόγχες , κροτίδες, ένα μακρύκανο τυφέκιο με διόπτρα, ποσότητα ναρκωτικών, γκλόπ , ποσότητες εκρηκτικών, κ.ά.
 
«Εγκληματική οργάνωση»
 
Ακόμη σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό έγγραφο, ο κατηγορούμενος δικηγόρος είχε λάβει εντολή να δημιουργήσει σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα, ενώ τα μέλη της οργάνωσης δεν γνώριζαν το πραγματικό όνομα του αρχηγού παρά μόνο το ψευδώνυμο «Τσαμπ».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόσωπο που φέρεται ως αρχηγός («Τσάμπ») στην κατάθεσή του στις αρχές έχει αποδεχθεί την ένταξή του στην οργάνωση πριν το 2010 και ότι έχει μέχρι σήμερα το ρόλο του συντονιστή. Επίσης, ανέφερε ότι η οργάνωση ΑΜΕ είναι ακέφαλη χωρίς αρχηγό και πως ο ίδιος μεριμνούσε για το διαχείριση του οπτικοακουστικού υλικό που λάμβανε από διάφορα άτομα του εθνικιστικού χώρου. Επιπλέον, αποφάσιζε για το αν το υλικό αυτό θα «ανέβαινε» στο Διαδίκτυο.
 
Οι αρχές κάνουν, πάντως, λόγο για εγκληματική οργάνωση που καθόριζε στόχους, έδινε οδηγίες στα μέλη, ανέθετε ρόλους παρέχοντας πλήρη προστασία σε όσους είχε την είχαν ασπαστεί -ακόμη και νομική.

Τα μέλη της οργάνωσης σχεδιάζοντας τις επιθέσεις πραγματοποιούσαν παρακολουθήσεις των χώρων, τραβώντας βίντεο ενώ «δεν ανησυχούσαν για τα δικαστικά έξοδα που θα χρειαστούν» διότι «τα καλύπτουν οι οι άνθρωποι οι οποίοι θα είναι πάντα δίπλα τους, αν και αυτά είναι μέσω διαδικτυακών υποσχέσεων». Στη συνέχεια ανέβαζαν βίντεο σε ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο με τη δράση τους ενώ κάποια από αυτά τα έστελναν και σε ιστοσελίδες με έδρα χώρες του εξωτερικού.
 
Τέλος, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό προανακριτικά τέσσερις εκ των συλληφθέντων φέρονται να αποδέχονται την εμπλοκή του στην οργάνωση αλλά και την συμμετοχή τους σε ενέργειες, ενώ οι υπόλοιποι πέντε επιφυλάχθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (51)

NAI---- NA ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ ---ΦΡΟΥΡΑ---ΦΡΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ--- ΡΕ ΑΝΗΨΙΑ ΤΟΥ ΛΟΧΙΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥ-----ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΑΝΗΨΙΕ ΤΟΥ ΛΟΧΙΑ-- ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑ--ΤΣΑΜΗ -ΤΣΙΠΑ ---ΒΟΗΘΗΣΕ------ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ-----ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ=====ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ-----ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ----ΞΕΧΑΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ====ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ--ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ--ΚΑΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ===ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΣ----ΕΙΧΕ ΠΑΤΡΕΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ----ΔΗΛ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΧΟΥΝΤΑ----- ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ---ΣΗΜΕΡΑ---- Υ.Γ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ===Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ====ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΕΤΣΙ

Για τα αναρχοκομμουνια μπαχαλακηδες θα κανετε κατι [...] ΤΟΣΚΑ.; Για τους δολοφονους της ΜΑΡΦΙΝ; Μηπως ειναι συντροφια σας, και δεν τους αγγιζετε [...] ΤΟΣΚΑ; Α και οι καταληψεις ειναι νομιμες..; Καλα εκαναν τα παιδια και αντισταθηκαν ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. εχουν την συμπαθεια μας..

Μηνάς. Κ

Συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων; Έλα ρε, δε το πιστεύω; Έπιασαν τους αριστερούς;

"κατηγορούνται ως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων"

μπα ???? απο πότε απαγορεύεται να εισαι ακροδεξιός ή ακροαριστερός, ή ακροκεντρώος, ή να συμμετέχεις σε οποιαδήποτε οργάνωση ???......

κατεχομενα πατησια

δρουμε απο το 2010 και τους ακουμε για πρωτη φορα το 2018 οταν τους πιανουν με 50 κιλα λιπασμα μερικες κροτιδες και σουγιαδες.......και ολο αυτο τα σανο καποιοι το τρωνε......

Υπηρεσιακός

Αντιπερισπασμός των υπηρεσιών απέναντι στους παρακρατικούς αριστεροφασίστες...

Πωπωπωω τι λες βρε....

δηλ. μιλάνε δυο τύποι στο τηλ και ρωτάει ο ένας τον αλλο αν μιλάει με κάποιον λύκο της χρ.αυγής. Κι έτσι προκυπτει διασύνδεση με χρ.αυγή! Κι αυτό λέγεται δημοσιογραφία... Να σας θυμισω μονο οτι για τη νοβαρτις ολοι εσείς οι δημοσιογράφοι λεγατε οτι δε μπορεί να στοιχειοθετηθεί αδίκημα απο τα "σου ειπα,μου ειπες,άκουσα,έμαθα..."

Τωρα σωθηκες

Τι δημοσιογραφια περιμενεις απο τους ανθρωπους του Σορος

Q

Ε κι εσυ! Αλλα μετρα και σταθμα ισχυουν για τους "δημοκρατες" και την NOVARTIS τους και αλλα για τους ακροδεξιους. Οπως αλλα ισχυουν και για τα ταγματα εφοδου της φασιστερα που κανεις δεν αγγιζει! Αλλωστε οι ΝεοΔημοπρατες ηταν αυτοι που χρησιμοποιησαν πρωτοι την μεθοδο του "σου ειπα,μου ειπες,άκουσα,έμαθα..." για να στοιχειοθετουν αδικηματα και τωρα χαλιουνται που τα χαιδεμενα τους κανουν τα ιδια σε αυτους. Ακομα και σημερα στην δικη της Χ.Α, οι μαρτυρες καταθετουν συμφωνα με τις ιδεολογιες τους, με το τι ακουσαν στις ειδησεις το προηγουμενο βραδυ και με το τι τους σφυρανε οι δικηγοροι τους (οι οποιοι οπως αποδειχτηκε κανουν ιδιαιτερα σε γιαφκες αναρχοτρομοκρατων). Για την NOVARTIS και τα εγκληματα των κομμουνιστων δεν επιτρεπονται τετοιες πρακτικες. Ειναι "αντιδημοκρατικες"... Μονο εκει που βολευει αλλαζει ταχυτητα το κρατος δικαιου και η δημοκρατια.

Καίσαρας

Μπράβο τον Τόσκα! Έπιασε τα ακροδεξιά τραμπούκια! Τα φασιστερά της νεολέρας ΤΣΥΡΙΖΑ που αυτοκαλούνται ρουμπινιέδες...εεε ρουβακοκόνες ...τέλος πάντων κάπως έτσι. Πότε θα τους πιάσει;;;;;

ου ου αγκου

περιμένουμε την ίδια αντίδραση και για τους αναρχικούς που έβαλαν βόμβα στην μητρόπολη

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ --------------ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ---------------ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΟΙ-ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟ-ΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ .ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ----------- ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;--------ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ; ---------ΕΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΜΒΑΝΑΝ; -------

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης