Κατάληψη αναρχικών στα γραφεία της «Αυγής» για τον Γιαγτζόγλου

Κατάληψη αναρχικών στα γραφεία της «Αυγής» για τον Γιαγτζόγλου

Αίτημα η άμεση μεταγωγή του από τις Φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό - Ο Γιαγτζόγλου κρατείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο

Κατάληψη αναρχικών στα γραφεία της «Αυγής» για τον Γιαγτζόγλου
Κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας “Η Αυγή” πραγματοποίησε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου ομάδα αναρχικών. Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα 20-25 ατόμων αποχώρησε με κατεύθυνση προς Ομόνοια.

Οι καταληψίες ζήτησαν και αναρτήθηκε στο σάιτ της εφημερίδας κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου η οποία ζητάει τη μεταγωγή του και πάλι στον Κορυδαλλό καθώς και ένα κείμενο του ίδιου του απεργού πείνας και δίψας.

Κλείσιμο
Επίσης, άφησαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης και αποχώρησαν. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δεν είχαν ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας.

«Ο σύντροφός μας βρίσκεται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας και τέταρτη απεργίας δίψας με αίτημα την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Λάρισας», ανέφεραν στην ανακοίνωση.



«Η απαγωγή του συντρόφου από δυνάμεις των ΕΚΑΜ από τον Κορυδαλλό, όπου βρισκόταν για δικαστικούς λόγους, εξώθησε τους κρατούμενους σε εξέγερση. Αποτέλεσμα ήταν η προφορική δέσμευση του εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη που βρέθηκε εκεί μετά από απαίτηση των εξεγερμένων κρατουμένων, ότι το αίτημα για μεταγωγή θα εξεταστεί τη Δευτέρα κατά προτεραιότητα από την ΚΕΜ Ωστόσο, από τη Δευτέρα είναι σαφές ότι υπάρχει μια καθυστέρηση με σκοπό την εξόντωση του συντρόφου. Υπεύθυνος για την καθυστέρηση αυτή είναι ο Ευτύχιος Φυτράκης, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τη σύγκληση του συμβουλίου της ΚΕΜ, που θα εξετάσει το αίτημα. Απαιτούμε την άμεση μεταγωγή του συντρόφου στις φυλακές του Κορυδαλλού», συνεχίζουν.


Τέλος τονίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου είναι αρκετά κρίσιμη, καθώς έχει ήδη χάσει παραπάνω από το 10% του σωματικού του βάρους, γεγονός που θέτει τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο.
   
O Γιαγτζόγλου συνελήφθη με την κατηγορία της αποστολής του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, αλλά και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης από ομάδα αναρχικών με το ίδιο αίτημα.

Καίνε κάδους έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη
Τρεις κάδους απορριμμάτων πυρπόλησε την ίδια ώρα ομάδα κουκουλοφόρων μπροστά στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Οι κουκουλοφόροι μετά την πράξη τους επέστρεψαν στο εσωτερικό του Πανεπιστήμιου.

Στο σημείο έσπευσε Πυροσβεστικό όχημα συνοδευόμενο από ισχυρή αστυνομική δύναμη και έσβησε τη φωτιά που είχε προκληθεί.

Στο σημείο του συμβάντος οι δράστες πέταξαν "τρικάκια", τα οποία έγραφαν "Δύναμη στον αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου".
 
   
Οι καταληψίες ζήτησαν και αναρτήθηκε στο σάιτ της εφημερίδας κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου η οποία ζητάει τη μεταγωγή του και πάλι στον Κορυδαλλό καθώς και ένα κείμενο του ίδιου του απεργού πείνας και δίψας. Επίσης, άφησαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης και αποχώρησαν. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας δεν είχαν ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης