Λευκωσία: Στόχος να συνεχίσει το γεωτρύπανο SAIPEM

Λευκωσία: Στόχος να συνεχίσει το γεωτρύπανο SAIPEM

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να αναφερθεί στα διαβήματα που γίνονται από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης, προκειμένου να μην επηρεαστεί η αποτελεσματικότητά τους

Λευκωσία: Στόχος να συνεχίσει το γεωτρύπανο SAIPEM
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι πρωταρχικός στόχος της Λευκωσίας είναι το γεωτρύπανο της ΕΝΙ SAIPEM 12000 να συνεχίσει την πορεία του και να αρχίσει τη γεώτρηση στο στόχο «Σουπιά».

 Ο κ. Χριστοδουλίδης κλήθηκε να αναφερθεί στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην κυπριακή ΑΟΖ με τις τουρκικές προκλήσεις και την παρεμπόδιση του γεωτρύπανου της ιταλικής εταιρείας να φθάσει στο τεμάχιο 3, όπου έχει προγραμματιστεί να διενεργήσει διερευνητική γεώτρηση.

 Δεν θέλησε να αναφερθεί στα διαβήματα που γίνονται από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης, προκειμένου, όπως τόνισε, να μην επηρεαστεί η αποτελεσματικότητά τους.

Κλείσιμο
«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνεχίσει την πορεία του το ερευνητικό σκάφος και να αρχίσει η γεώτρηση», σημείωσε.

ENI: Δεν περιμέναμε να συμβεί

Την απόφαση της Τουρκίας να μπλοκάρει, με στρατιωτικά της πλοία, το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI στην κυπριακή ΑΟΖ,  αναφέρθηκε με δήλωσή του από το Κάιρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Kλαούντιο Ντεσκάλτσι. 
 
"Δεν περιμέναμε να συμβεί, διότι είμαστε απολύτως πολύ μέσα στην οικονομική ζώνη της Κύπρου, όπου η ΕΝΙ προχώρησε ήδη σε δυο γεωτρήσεις, χωρίς κανένα πρόβλημα", τόνισε ο Ντεσκάλτσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης