Ξανά εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Θερμή υποδοχή ετοιμάζει ο Ρουβίκωνας!

Ξανά εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Θερμή υποδοχή ετοιμάζει ο Ρουβίκωνας!

Τον αποκαλεί «αγωνιστή πρότυπο» - Ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη» εξασφάλισε την δεύτερή του διήμερη άδεια, μέσα σε τρεις μήνες από την πρώτη

Ξανά εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας - Θερμή υποδοχή ετοιμάζει ο Ρουβίκωνας!
Ξανά εκτός φυλακής με διήμερη άδεια θα βρίσκεται από σήμερα στις 9 το πρωί ο καταδικασθείς σε 16 φορές ισόβια για συμμετοχή στη «17Ν
»,
Δημήτρης Κουφοντίνας. Η σημερινή έξοδος του αποκαλούμενου «Λουκά» της «17Ν» από τον Κορυδαλλό είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Κλείσιμο
Τον περασμένο Νοέμβριο ο πολυισοβίτης της «17Ν» είχε λάβει την πρώτη του διήμερη άδεια για έξοδο από τον Κορυδαλλό, γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και από τις πρεσβείες των χωρών πολίτες των οποίων υπήρξαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως οι πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ της Τουρκίας.

Με την είδηση μάλιστα της χορήγησης νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ηγετικό μέλος του
Ρουβίκωνα απεύθυνε κάλεσμα συμπαράστασης μέσω Facebook. «Αύριο το πρωί στις 9 υποδεχόμαστε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τον αγωνιστή ΠΡΟΤΥΠΟ Δημήτρη Κουφοντίνα
», έγραψε στην ανάρτησή του ο Γ. Καλαϊτζίδης, καλώντας τους υποστηρικτές του «Λουκά» της «17Ν» να του ετοιμάσουν θερμή υποδοχή.

Άλλωστε, και τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε είχε λάβει την πρώτη του άδεια για έξοδο από τον Κορυδαλλό, ομάδα υποστηρικτών του τον περίμενε την ώρα που περνούσε την πύλη των φυλακών, φωνάζοντας του το σύνθημα «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Λίγο μετά τις 8 στον Κορυδαλλό έφτασαν η σύντροφός του Δημήτρη Κουφοντίνα, Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας (βίντεο, φωτογραφίες)






Ομόφωνη η απόφαση του συμβουλίου για τη χορήγηση άδειας
Η απόφαση για χορήγηση νέας άδειας ελήφθη από το συμβούλιο των φυλακών και ήταν ομόφωνη. Η έξοδος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό γίνεται υπό όρους και συγκεκριμένα ο «Λουκάς» της «17Ν» θα πρέπει να διαμείνει στο σπίτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και να παρουσιαστεί δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε το δεύτερο αίτημά του για χορήγηση άδειας στις 11 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση διμήνου από την πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός φυλακών στις 9 Νοεμβρίου του 2017. Πρόεδρος του συμβουλίου που χορήγησε την άδεια ήταν ο εισαγγελέας Αλέξανδρος Σπηλιώτης, με μέλη τον διευθυντή των φυλακών και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό.

Σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα ο «Λουκάς» της «17Ν» δικαιούταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμούσε κάποια πειθαρχική υπόθεση σε βάρος του ή δεν είχε υποπέσει σε πειθαρχικό αδίκημα μέσα στη φυλακή. Σύμφωνα πάλι με τον σωφρονιστικό κώδικα για την απόφαση χορήγησης άδειας δεν κρίνονται οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε από την ποινική δικαιοσύνη ο κρατούμενος και η βαρύτητά τους, αλλά η συμπεριφορά του μέσα στη φυλακή.

Να σημειωθεί τέλος πως στο πρώτο αίτημά του για χορήγηση άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε επικαλεστεί την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να ξαναστήσει τη μελισσουργική μονάδα του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης