Κύπρος: Άγνωστη η ποσότητα φυσικού αερίου στην «Καλυψώ»

Κύπρος: Άγνωστη η ποσότητα φυσικού αερίου στην «Καλυψώ»

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ, η οποία αυξάνει τα αποθέματα της Κύπρου σε φυσικό αέριο

Κύπρος: Άγνωστη η ποσότητα φυσικού αερίου στην «Καλυψώ»
Εκτεταμένη στήλη καθαρού φυσικού αερίου σε διάφορα πετρώματα ανακαλύφθηκε στο «Καλυψώ», ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του που έγιναν, παράλληλα με την ανακοίνωση της εταιρείας ΕΝΙ στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε επίσης ότι η ακολουθία των πετρωμάτων χαρακτηρίζεται από εξαιρετικής ποιότητας ταμιευτήρα. Σημείωσε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ, η οποία αυξάνει τα αποθέματα της Κύπρου σε φυσικό αέριο.

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου
πρόσθεσε πως η ανακάλυψη επιβεβαιώνει την ύπαρξη πετρελαϊκού συστήματος, την ύπαρξη ανθρακικού ταμιευτήρα και τον πλήρη συσχετισμό με το κοίτασμα Ζορ, με το οποίο το κοίτασμα «Καλυψώ» έχει τα ίδια γεωλογικά και γεωφυσικά χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης τόνισε πως λόγω της ιδιομορφίας του κοιτάσματος, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει πλήρης εκτίμηση των ποσοτήτων του φυσικού αερίου και για τον λόγο αυτό ΕΝΙ και TOTAL θα πραγματοποιήσουν περισσότερες μελέτες τις ερχόμενες εβδομάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης