Κάλυμνος: Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου του άτυχου φοιτητή - Τι δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις

Κάλυμνος: Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου του άτυχου φοιτητή - Τι δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις

Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Κάλυμνος: Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου του άτυχου φοιτητή - Τι δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις
Φως στην υπόθεση του φοιτητή που έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο, ρίχνουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, που ακυρώνουν το πόρισμα του πρώτου ιατροδικαστή.

Την αποκάλυψη έκανε η Αγγελική Νικολούλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το βράδυ της Τετάρτης, σχεδόν
δυόμιση μήνες μετά το θάνατο του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο η σπλήνα ήταν άθικτη και δεν είχε υποστεί ρήξη όπως ανέφερε η πρώτη νεκροτομή. Δεν εντοπίστηκε υποθερμία, κάτι που αποκλείει την
Κλείσιμο
εκδοχή να έμεινε πολλές ώρες ζωντανός και αβοήθητος όπως ειπώθηκε αρχικά. Δεν βρέθηκαν κατάγματα από πτώση σε βράχια, ενώ ο θάνατος φαίνεται ότι ήταν ακαριαίος.

Επίσης εντοπίστηκαν πολλαπλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα από θλων όργανο στο κεφάλι αλλά και στο σώμα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα συνδυαστούν για να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα: ποια είναι δηλαδή τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου φοιτητή.

Ο Σωκράτης Τσαντίρης τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του άτυχου νεαρού, που συμμετείχε με άλλους τρεις ιατροδικαστές στη δεύτερη νεκροτομή που ζήτησαν οι συγγενείς, μιλάει πλέον ξεκάθαρα για εσφαλμένα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής.

«Ο Νίκος Χατζηπαύλου δεν έσπασε ούτε ένα δόντι»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 είχε φιλοξενήσει στο στούντιο τον χειρουργό ορθοπεδικό, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργο Σαφό, που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο να μελετήσει την ακτινοσκόπηση που έγινε στη σορό του φοιτητή.

Ο κ. Σαφός είχε πει τότε στην εκπομπή πως από την ακτινοσκόπηση δεν προέκυψε κανένα κάταγμα που να δικαιολογεί πτώση από ύψος.

«Για την ακρίβεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατροδικαστή που αμφισβητήθηκε από την οικογένεια, αναφέρεται ως αιτία θανάτου «δευτερογενής καταπληξία ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατές με πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Ατύχημα από πτώση είχε δείξει η πρώτη νεκροτομή

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 21χρονου δεν επήλθε από εγκληματική ενέργεια, αλλά από πτώση, κάτι που αμφισβητούν οι γονείς του θύματος, οι οποίοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Στο σώμα του έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια, κάτι που συνηγορεί περισσότερο στην εκδοχή του ατυχήματος. 

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος» είχε δηλώσει τότε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής που διενήργησε την πρώτη νεκροτομή.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης