Δίκη Siemens: Αμφισβητεί ο Τσουκάτος τα «ημερολόγια Τσακάλου»

Δίκη Siemens: Αμφισβητεί ο Τσουκάτος τα «ημερολόγια Τσακάλου»

Μετά την αποκάλυψη ότι έλαβε ένα εκατ. γερμανικά μάρκα από τη Siemens -μέσω του συνηγόρου του- προσκόμισε στο δικαστήριο τα ημερολόγια του για τα έτη 1997 και 1998

Δίκη Siemens: Αμφισβητεί ο Τσουκάτος τα «ημερολόγια Τσακάλου»
Σε αντιπαραβολή των δικών του ημερολογίων με αυτά της Αικατερίνης Τσακάλου προκειμένου να καταδείξει ότι δεν είχε συναντήσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχ. Χριστοφοράκο, προτίθεται να προχωρήσει ο άλλοτε αποκαλούμενος ως «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος, κατηγορούμενος στη δίκη των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσουκάτος, -που κατηγορείται για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» μετά την αποκάλυψη ότι έλαβε 1 εκατ. γερμανικά μάρκα από τη Siemens - μέσω του συνηγόρου του προσκόμισε στο δικαστήριο τα ημερολόγια του για τα έτη 1997 και 1998.

H προσκόμιση των συγκεκριμένων ημερολογίων έγινε μετά τα όσα είχε καταθέσει στο δικαστήριο η κ. Τσακάλου, άλλοτε γραμματέας του Μιχ. Χριστοφοράκου, η οποία είχε υποστηρίξει πως ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε συναντηθεί με τον προϊστάμενό της τουλάχιστον έξι φορές μέσα στο 1997 στο Μέγαρο Μαξίμου και περίπου οκτώ φορές το επόμενο έτος.

Κλείσιμο
Επιπλέον, η κ. Τσακάλου είχε επισημάνει πως υπήρχαν συναντήσεις και άλλων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον Μιχ. Χριστοφοράκο, όπως αυτές με τον Θ. Τσουκάτο αλλά και με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου. Σύμφωνα με τη μάρτυρα οι συναντήσεις αυτές με τον Μ. Χριστοφοράκο είχαν λάβει χώρα το διάστημα που υλοποιούνταν η σύμβαση «8002» για την ψηφιοποίηση του δικτύου του ΟΤΕ.

Κατά τη σημερινή, ωστόσο, ακροαματική διαδικασία ο κ. Τσουκάτος αμφισβήτησε τα ραντεβού στα ημερολόγια της γραμματέως του Μιχ. Χριστοφοράκου, ενώ σε διαψεύσεις των όσων ανέφερε στη κατάθεση της η κ. Τσακάλου προχώρησε, όπως ειπώθηκε στη δίκη, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του γραφείου του κ. Κωστοπούλου. Ανάλογη διάψευση έκανε, όμως, μέσω των συνηγόρων του και ο Μιχ. Χριστοφοράκος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στο δικαστήριο κατέθεσε η γραμματέας του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου τα έτη 2001 έως 2009 κ. Ισμήνη Πιστώνη η οποία δήλωσε πως μέχρι το 2008 οπότε δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση του ενός 1. εκατ. μάρκων δεν γνώριζε τίποτα για αυτό το θέμα. Απαντώντας η ίδια σε ερωτήσεις συνηγόρων, τόνισε πως δεν γνωρίζει για συναντήσεις του κ. Τσουκάτου με τον συγκατηγορούμενο του Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Υπενθυμίζεται πως ο Θ. Τσουκάτος υποστηρίζει πως το ποσό του 1 εκατ. γερμανικών μάρκων που έλαβε από τη Siemens κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και όχι στον ίδιο.

Να σημειωθεί τέλος πως με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (72/2018) παρατάθηκε ο χρόνος δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ του Μιχάλη Χριστοφοράκου μέχρι 8-8-2018. Με το βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Γ. Μπρη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης