Επίσκεψη Μουζάλα στη Λέσβο - Γαληνός: Ήρθε «σαν κλέφτης»

Επίσκεψη Μουζάλα στη Λέσβο - Γαληνός: Ήρθε «σαν κλέφτης»

Ο υπουργός αγνόησε κατοίκους της Μόριας, που ήθελαν να εκφράσουν τα παράπονά τους - Μίλησε με τοπικούς φορείς και εργαζομένους στον καταυλισμό

Επίσκεψη Μουζάλα στη Λέσβο - Γαληνός: Ήρθε «σαν κλέφτης»
Την Λέσβο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας και προεδρεύοντα υπουργό Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βαλεντίν Ράντεφ.

Αμέσως μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όπου έκαναν μία εκτίμηση της υπάρχουσας εκεί κατάστασης, αλλά και τον σχεδιασμό για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενούμενων μεταναστών.

Κατά την είσοδο των δύο υπουργών στο ΚΥΤ Μόριας, τους περίμεναν κάτοικοι της Μόριας, που είχαν πληροφορηθεί την επίσκεψή τους, για να τους εκφράσουν τα παράπονά τους. Όμως, τα αυτοκίνητα των δύο υπουργών, σύμφωνα με το lesvosnews.gr, προχώρησαν χωρίς να σταματήσουν.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μόριας, Νίκος Τρακέλλης, μίλησε με τον Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι οι συνθήκες της Μόριας θα καλυτερέψουν σύντομα και ότι θα φτιαχτεί ειδικός προστατευτικός τοίχος για τους παραβατικούς μετανάστες, ώστε να μην μπορούν να βγαίνουν όποτε αυτοί θέλουν, χωρίς τη σχετική έγκριση των αρχών ασφαλείας.

Ο Γιάννης Μουζάλας άκουσε τα παράπονα και των εργαζομένων στο ΚΥΤ Μόριας, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν αρκετό καιρό, σε σημείο πολλές φορές να αναγκάζονται να τρώνε από τα συσσίτια για τους μετανάστες.
Κλείσιμο

Σκληρή ανακοίνωση για την επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα εξέδωσε ο Δήμος Λέσβου, στην οποία αναφέρει ότι «ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, επισκέπτεται τη Λέσβο χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση προς τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα στο Δήμο Λέσβου και έρχεται σαν "κλέφτης"».

Η ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου:

«Για ακόμα μια φορά, όπως τελευταία συνηθίζει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, επισκέπτεται τη Λέσβο χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση προς τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα στο Δήμο Λέσβου.

Ενώ τα προβλήματα στο Κ.Υ.Τ Μόριας παραμένουν και η τοπική κοινωνία απαιτεί απαντήσεις, ο κ. Υπουργός έρχεται «σαν κλέφτης» στη Λέσβο, επιρρίπτει ευθύνες στους Δημάρχους των νησιών και δεν κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια να ενημερώσει την τοπική κοινωνία που αγωνιά. Με λίγα λόγια ο κ. Υπουργός δοξάζεται κρυπτόμενος και καταποντίζεται εμφανιζόμενος. Η ευκολία, όμως, με την οποία μετατοπίζει την αποκλειστική δική του ευθύνη, στους Δημάρχους των νησιών, δεν πρόκειται να αναιρέσει τη λαϊκή βούληση όπως αυτή έχει μαζικά εκφραστεί στις κινητοποιήσεις του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο κ. Υπουργός οφείλει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία και να λάβει άμεσα τα μέτρα που χρειάζονται για την αποσυμφόρηση και την βελτίωση της κατάστασης στο Κ.Υ.Τ Μόριας.  Οι σχεδιασμοί που υπάρχουν πίσω από τις καταδρομικού τύπου επισκέψεις του κ. Υπουργού,  δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση αποδεκτοί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης