Υπόθεση Energa: «Βάλτε τα λεφτά στον κ... σας», φώναζαν οι Αλβανοί βαρυποινίτες στους δικαστές

Υπόθεση Energa: «Βάλτε τα λεφτά στον κ... σας», φώναζαν οι Αλβανοί βαρυποινίτες στους δικαστές

Ο Γ. Αντωνόπουλος ήταν δικηγόρος πολιτικής αγωγής στο μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης της Energa - Hellas Power - Εξαγριωμένοι οι βαρυποινίτες, επειδή δεν ξεκίνησε η δίκη με την απόπειρα ανθρωποκτονίας στις φυλακές του Άρμπερ Μπάκο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται

Σκηνικά ...απείρου κάλους με υβριστικές λεκτικές επιθέσεις προς την έδρα, εκτυλίχθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της δίκης, ο ένας εκ των πέντε κατηγορουμένων, ο Άρμπερ Μπάκο υποστήριξε ότι το διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία δικάσιμο της υπόθεσης, έλαβε χώρα απόπειρα ανθρωποκτονίας του στις φυλακές. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τον Αλβανό βαρυποινίτη ο οποίος μαζί με τον επίσης Αλβανό συγκατηγορούμενό του Όλτι Ντούτσε κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην «καρδιά» της Αθήνας, στις 12 Οκτωβρίου του 2017. 

Κατηγορούμενος προς το δικαστήριο:
Έχει προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας μου στον Κορυδαλλό. Θέλω να το δούμε τώρα.

Πρόεδρος: Αυτό θα το πείτε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κατηγορούμενος:
Τα έχουμε πει και δεν έχει γίνει τίποτα. Απαιτώ να τον φέρετε εδώ αυτόν τον άνθρωπο, αν θέλετε να συνεχιστεί η δίκη ...Κάναμε τόσο πόλεμο να τους βρούμε αυτούς τους ανθρώπους και εσείς δεν κάνετε τίποτα...

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος Άρμπερ Μπάκο όσο και ο συγκατηγορούμενος του Όλτι Ντούτσε δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από τη δίκη.


«Είστε όλοι πεθαμένοι»


Η δήλωσή αυτή, ωστόσο, των δυο κατηγορουμένων προς το δικαστήριο «συνοδεύτηκε» από χυδαίες εκφράσεις και απειλές προς την έδρα: «Αποχωρούμε, άμα παίρνετε τα λεφτά πάρτε τα και βάλτε τα στον κ....σας», φώναξε ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Πρόεδρος:
Πρέπει να είστε παρόντες στη δίκη

Κατηγορούμενος: Όλοι πεθαμένοι είστε ...

Αμέσως, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε τη διαδικασία, ωστόσο όταν το δικαστήριο ανέβηκε και πάλι στην έδρα και στο βήμα του μάρτυρα το θύμα, ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες άρχισαν και πάλι να ωρύονται:

«Δεν θέλουμε να είμαστε παρόντες. Φεύγουμε. Είναι δικαίωμά μας. Τι δίκη είναι αυτή; Δικάστε εσείς όπως θέλετε. Έρχεται ένα άτομο να μας δολοφονήσει μέσα στη φυλακή, να μας δηλητηριάσει και μας γράφετε στα αρχ....σας; Και συνεχίζετε τώρα με τον Αντωνόπουλο; Γιαμ....καρ.....πουτ.....Τα έχετε πάρει τα λεφτά σας;» ήταν κάποια από τα λόγια τους προς τα μέλη του δικαστηρίου.

Μάλιστα, την ώρα που ο Άρης Φλώρος - βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση καθώς φέρεται ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου - δήλωνε στο δικαστήριο ότι αρνείται την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί, ο ένας εκ των δυο Αλβανών κρατουμένων του φώναξε: «Τι αρνείσαι ρε παλιοπ......;».

Πάντως, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν στο δικαστήριο αίτημα, σύμφωνα με το οποίο Κούρδος κρατούμενος κατέθεσε στον εισαγγελέα των φυλακών ότι είχε λάβει εντολή να προβεί στη δολοφονία συγκεκριμένων προσώπων.

Αντωνόπουλος: «Ηθικός αυτουργός ο Α. Φλώρος»

Έπειτα από την αποχώρηση των δυο Αλβανών κατηγορουμένων από το δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ξεκίνησε στο δικαστήριο η κατάθεση του κ. Αντωνόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έζησε όταν οι δυο Αλβανοί βαρυποινίτες, τον πλησίασαν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη και σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν.

Ο κ. Αντωνόπουλος στην κατάθεσή του τόνισε ότι πεποίθησή του είναι πως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του είναι ο κατηγορούμενος Αριστείδης Φλώρος και όπως ανέφερε οι δράστες είχαν σκοπό να τον δολοφονήσουν.

Ο μάρτυρας, που ήταν νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δίκη για το σκάνδαλο της Energa - Hellas Power με βασικό κατηγορούμενο τον Αρ. Φλώρο (ως εκπρόσωπο τότε της Energa), ανέφερε ότι οι δράστες του άρπαξαν το έναν από τους δυο χαρτοφύλακες που κρατούσε στα χέρια του εκείνο το πρωινό και ο οποίος περιείχε 30.000 ευρώ.

«Ήθελαν να με σκοτώσουν, αν δεν είχαν σκοπό να με σκοτώσουν δεν θα έρχονταν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνόπουλος και σε άλλο σημείο της κατάθεσή του τόνισε: «Έπαιζαν θέατρο όταν μου ζήτησαν τον χαρτοφύλακα με τα λεφτά. Ήταν σύμπτωση το ότι είχα μαζί μου 30.000 ευρώ. Δεν ήταν το κίνητρό τους η ληστεία».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρθηκε ακόμη σε συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο πριν τη δίκη της Energa όπου ρώτησε, όπως είπε, τον κατηγορούμενο «τι συμβαίνει; γιατί;» Τότε εκείνος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, άρχισε να φωνάζει εξαπολύοντας απειλές εναντίον του. «Μου είπε ότι θα δω τι θα πάθω, ότι θέλω να τον βάλω φυλακή...» είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας.

Ακόμη, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά απειλών εναντίον του ακόμη και κατά τα έτη 2016 - 2017. Ένα από αυτά, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο οπότε ένας άνδρας του χτύπησε το κουδούνι του γραφείου του και του ζήτησε να ανέβει. Όταν ο δικηγόρος αρνήθηκε να του ανοίξει εκείνος του είπε από το θυροτηλέφωνο: «Πρόσεχε τι λες και τι κάνεις».

Επιπλέον, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και σε άλλη συνάντηση που είχε με τον Αρ. Φλώρο μέσα στις φυλακές μετά το τέλος της δίκης για το σκάνδαλο της Energa. Όπως είπε (και) η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του Αρ. Φλώρου, οι οποίοι του ζήτησαν να μιλήσει με το νεαρό, κρατούμενο, πλέον, επιχειρηματία προκειμένου «να αρθούν οι αντιπαραθέσεις».

Σύμφωνα με το μάρτυρα, η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2017 αλλά δεν κατέληξε πουθενά. «Ήταν μια απείθαρχη θα έλεγα συζήτηση χωρίς να βγει κάποιο συγκεκριμένο νόημα» είπε ο κ. Αντωνόπουλος, σημειώνοντας πως «έχουν ακουστεί πολλά για αυτή τη συνάντηση» και πως ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ή κάποιο αντάλλαγμα από τον Αρ. Φλώρο για να ανασκευάσει τα όσα έχει καταθέσει εναντίον του σε αντίθεση με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία που - που όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος- έχει στραφεί εναντίον του με μήνυση και αγωγή για αποζημίωσή του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 24 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ (81)

Απίστευτο

Κανονικά δε συμπαθώ τους Αλβανούς ,αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση όφείλω να ομολογήσω ότι είναι τελείως Έλληνες οι συγκεκριμένοι !!!

ΕΝΕΡΓΚΑ

....Αλλη μια "επενδυση" επι πασοκονουδου.........Μοχλος ανάπτυξης απο κάθε αποψη.....

@Συνελλεληνες

Πως καταντήσατε την χώρα μου λέτε; Ούτε για διακοπές τελικά, με όλους τους βαλκανοταλιμπαν που έχετε μαζέψει, δεν αξίζει να ερχόμαστε

Χωστε τους ρε

Τριαντα μετρα κατω απ τη γη σε πληρη απομονωση κ μηδενικη επικοινωνια οπως καναν οι ρουμανοι με τον Πασσαρη με μονη παρεα ενα σκοινι με τη θηλεια ετοιμη να τελειωνουμε με τα τσογλανια.........

ο...

..τσίπρας φταίει...!!!!

ΣΤΑΘΗΣ Γ. Ξ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΦΤΕΛΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ.

Για

να είμαστε δίκαιοι, έτσι ήταν πάντα. Φυσικά και ευθύνες φέρει η οπισθοδρομική αριστερά που εναντιώνονταν σε κάθε προσπάθεια αλλαγής.

τους γλεντανε

Τους ξεφτυλιζουν και οι αλβανοι, εκει καταντησαν την δικαιοσυνη οι ελληνες δικαστες! Κατρακυλα

ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ

να τη χαίρεσαι την Ελλάδα όπως την κατάντησες. Αλβανοί ποινικοί κρατούμενοι να μολούν με τέτοιο θράσος

@ΑΛΗΤΗ ΤΣΙΠΡΑ

για τη διαφθορα στα ελληνικα δικαστηρια εχεις καποιο σχολιο ή δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλαμε;

ενας

το μεγαλυτερο κακο δεν το κανει η διαφθορα αλλα η ανεπαρκεια και η αναξιοκρατια.

Βρωμιάρηδες

Τι καθόμαστε και ανεχόμαστε αυτά τα τσογλάνια;; Εμείς φταίμε που δεν τους κόβουμε τον αέρα και την ψευτομαγκιά τους που έρχονται εδώ με το έτσι θέλω και πουλάνε τσαμπουκά.

οχι στον ρατσισμο

...οποιος ειναι παρανομος,να τιμωρειτε ο ιδιος,οχι η φυλη του. Ο Θεος ετσι θα κρινει,και καθε αμετανοητο ανοητο λαμογιο θα παρει ακριβως οτι του αξιζει ,με ακριβεια εκατομυριοστου του χιλιοστου!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pan_arthro

Σχημάτισαν αλυσίδα και εμπόδισαν τα  μέλη της οργάνωσης να εισέλθουν στο χώρο «Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αθηνών

1