ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Βολές» κατά των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας για τα εργατικά δυστυχήματα

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Βολές» κατά των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας για τα εργατικά δυστυχήματα

Με αφορμή το δεύτερο εργατικό δυστύχημα της χρονιάς που σημειώθηκε χθες, όταν 53χρονος δημοτικός υπάλληλος έπεσε από σκάλα σε βάθος τεσσάρων μέτρων και υπέστη θανάσιμο χτύπημα στο κεφάλι

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Βολές» κατά των υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας για τα εργατικά δυστυχήματα
Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος του Δήμου Αμφίπολης όταν εν ώρα εργασίας έπεσε από σκάλα με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγο αργότερα στο κέντρο υγείας της περιοχής. 

Ο άτυχος, 53χρονος, δημοτικός υπάλληλος, εργαζόμενος με ειδικότητα υδρονομέα κλήθηκε να επισκευάσει βλάβη-διαρροή στις Κρηνίδες Σερρών και κατά τη διάρκεια της εργασίας έπεσε από σκάλα σε βάθος τεσσάρων μέτρων με συνέπεια να χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να απεγκλωβίσει τον άτυχο άντρα αλλά και το Ε.Κ.Α.Β. Ο 53χρονος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας αλλά ήταν ήδη αργά. Διαπιστώθηκε απλά ο θάνατος του.

«Και όμως οι αρμόδιοι των Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας συνεχίζουν να κοιμούνται τα βράδια χωρίς να έχουν βάρος στην συνείδησή τους…!!!», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες. 

Μάλιστα τονίζει πως λίγες ημέρες νωρίτερα ακόμα ένας υπάλληλος του Δήμου έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. 
Κλείσιμο

«Την δεύτερη μόλις ημέρα του νέου έτους η «οικογένεια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί ένα ακόμη μέλος της. Ο υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης Η. Ζ. έχασε τη μάχη που έδινε να κρατηθεί στη ζωή μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στις 23 Οκτωβρίου 2017, όταν το απορριμματοφόρο το οποίο οδηγούσε ανατράπηκε στην Αττική Οδό», αναφέρει και προσθέτει: "«Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα καθήκοντος με αυτόν τον τρόπο. Πόσο μάλλον, όταν τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες συνεχίζουν να επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία στην εφαρμογή και τήρηση των νομοθετημένων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας για τον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα μπορούσε να έχει σώσει ανθρώπινες ζωές».

 
Τριανταεπτά εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας απο το 2014

Την ίδια ώρα συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθώς απο το 2014 μέχρι και σήμερα τριανταεπτά εργαζόμενοι στους Δήμους έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας. 

Οπώς φαίνεται και στον σχετικό πίνακα που δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕ-ΟΤΑ εργαζόμενοι όλων των ηλικιών κατέληξαν έπειτα από εργατικά δυστυχήματα (πχ ανατροπή οχήματος, σύγκρουση με απορριμματοφόρο, εκτροπή πορείας απορριμματοφόρου) όμως αρκετές ειναι και οι περιπτώσεις δημοτικών υπαλλήλων που η καρδιά τους, τους πρόδωσε εν ώρα εργασίας. 

Την ίδια ώρα μεγαλύτερη είναι λίστα των σοβαρών εργατικών ατυχημάτων καθώς από το 2014 μέχρι και το 2017 έχουν καταγράφει συνολικά σαρανταδύο περιστατικά. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης