Με «μίζες» ανατέθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα του Μετρό

Με «μίζες» ανατέθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα του Μετρό

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε δύο άτομα μετά την ολοκλήρωση εισαγγελικής έρευνας

Με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δυο προσώπων, ολοκληρώθηκε από την εισαγγελία η προκαταρκτική έρευνα που είχε ξεκινήσει για ένα σκέλος καταγγελιών αναφορικά με την κοινοπραξία συμβούλων Μετρό Ελλάδος.

Ειδικότερα, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος δύο προσώπων, επικεφαλής εταιριών, που φέρονται ότι δωροδόκησαν κρατικούς αξιωματούχους με σκοπό να ανατεθεί στην κοινοπραξία ο σχεδιασμός και η επίβλεψη σιδηροδρομικών έργων του Μετρό.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και είναι σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου. Κατηγορούμενοι για το αδίκημα αυτό είναι ο διαχειριστής της εταιρίας ΟΜΕΚ αλλά και ο επικεφαλής της εταιρίας Lahmeyer.

Αμφότεροι φέρονται να διακίνησαν μίζες ύψους 210.000 ευρώ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων έργων. Μεταξύ δε των «ευρήματων» των ερευνών συγκαταλέγονται ακόμη και ενδείξεις για την καταβολή μίζας, με την βοήθεια εικονικών τιμολογίων που εξέδιδε εταιρία φάντασμα με έδρα τα νησιά Jersey!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην άσκηση των κακουργηματικών διώξεων μετά την κατάθεση ενός Βέλγου, ο οποίος ενέπλεξε στην υπόθεση και την εταιρία Thales, γνωστή στις ελληνικές αρχές από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να ανέφερε πως η συγκεκριμένη εταιρία έδινε μίζες και για έργα του μετρό.

Πάντως μέχρι στιγμής, οι εισαγγελικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους κρατικούς αξιωματούχους που φέρονται να διακινήθηκαν οι μίζες. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον σε ανακριτή Διαφθοράς, ο οποίος και θα συνεχίσει την έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

τι να πει κανεις

ελα αποκλειετε

Μκκ

Απίστευτο..γινόντουσαν τέτοια πράγματα πριν το ΣΥΡΙΖΑ???

ΑΓΓΕΛΟΣ

Πεφτω απο τα σύννεφα.Δεν μπορω να το πιστέψω.Αποκλείεται σας λέω. Μιζες σε δημοσιο έργο???? Ποιος διαδίδει αυτες τις αλήθειες ήθελα να ήξερα

κλέφτες

αντί για φυλακή και ξύλο μπόλικο είναι στο κοινοβούλιο και τους πληρώνουμε για να κλέβουν.ανεξάρτητα χρώματος στο ίδιο καζάνι βραζουνε.

Στο Ελλαδιστάν

δημόσιο έργο και προμήθεια εχει μίζα . Κανόνας απαράβατος . Οποίος δεν το γνωρίζει ζει σε αλλο πλανήτη . Δεν λεω ζει σε αλλη χώρα γιατι στις αλλες χώρες το γνωρίζουν .

swpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

tosa deinw posa thes ποσα..άκου κακουργηματική δίωξη στην Ελλάδα της ατιμωρησίας..swρaaaaa μην σπάσετε αυγά μας έχουν δέσει "χειροπαδαρa" οι άθλιοί πολιτευτές με νομους που περιέχουν ποινές χάδι για να την βγάζουν καθαρή ένα στραβώσει τίποτα

ΛοΛ

Ξέρουν ποιοι τα έδωσαν, αλλά όχι ποιοι τα πήραν...

....

Οι γνωστες καλύτερες κυβερνήσεις που λέγαμε...ε??? Αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο τώρα και κάνουν και τους τιμητές στον Τσίπρα οτι ειναι "η χειρότερη κυβερνηση" ??? Το έχω πει δεκάδες φορές. Ευτυχώς για αυτούς φυγανε απλά με εκλογές. Να ευχαριστούν το μεγαλοδύναμο που δεν ήταν σακατεμένοι στο ΚΑΤ απο το στελιάρι!

Ελληνας

Φιλε εαν δεν ηταν πουλημενη η δικαιοσυνη επρεπε ολοι αυτοι να ηταν μεσα και να ειχαν δημευσει τις περιουσιες τους εχει ο Κουλη 30 ακινητα και 30 καραβια που τα βρηκε , μαζι και ολοι οι αλλοι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

galinos_mesa

«Τραγικό λάθος να θεωρείτε ότι το αίτημα της αποσυμφόρησης του νησιού και της απελευθέρωσης της πλατείας Σαπφούς προερχόταν από ακραία στοιχεία» λέει ο δήμαρχος Λέσβου τονίζοντας ότι 10.000 αιτούντες άσυλο έχουν εγκλωβιστεί σε άθλιες συνθήκες γύρω από μία πόλη 27.000 κατοίκων

19
njhjgg

Aφορούν αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, που παρέχεται από το Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης