Κρατούμενοι μαχαίρωσαν τον Μαζιώτη στο κελί του

Κρατούμενοι μαχαίρωσαν τον Μαζιώτη στο κελί του

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιτέθηκαν 10 κρατούμενοι - Τους «Πυρήνες της Φωτιάς» δείχνουν με κείμενό τους Μαζιώτης-Ρούπα

Κρατούμενοι μαχαίρωσαν τον Μαζιώτη στο κελί του
Επίθεση από κρατούμενους δέχθηκε, σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στο athens.indymedia, ο Νίκος Μαζιώτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία την επίθεση πραγματοποίησαν «περίπου 10 κρατούμενοι. Από αυτούς 2-3 ήταν περισσότεροι ενεργοί από τους υπόλοιπους».

Εκτός από τα χτυπήματα στο κεφάλι και τα πλευρά ο καταδικασμένος για τα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα δέχθηκε και μια μαχαιριά στην κοιλιά. 

Κλείσιμο
Μετά την επίθεση ο Μαζιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Στο κείμενο της καταγγελίας υποστηρίζεται ότι ο Μαζιώτης σώθηκε μετά από παρέμβαση Τούρκων και Κούρδων κρατουμένων.

Σε άλλο κείμενο που ανάρτησαν στην ίδια ιστοσελίδα Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα υποστηρίζουν ότι κάποιος από την υπηρεσία των φυλακών τους είχε πει ότι «μπορεί να βάλουν άλλους να την πέσουν στον Μαζιώτη» ενώ καρφώνουν για την ενέργεια τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Το κείμενο των Μαζιώτη-Ρούπα έχει ως εξής:

Νοσοκομείο κρατουμένων φυλακών Κορυδαλλού

Για 36 ημέρες ο Νίκος Μαζιώτης και 39 ημέρες η Πόλα Ρούπα κάναμε απεργία πείνας με ένα εκ των αιτημάτων μας να σπάσει το καθεστώς απομόνωσης του Νίκου Μαζιώτη που του είχε επιβληθεί μετά από τα γεγονότα του καλοκαιριού, στο εφετείο της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα στις 30 Ιουνίου 2017.

Φτάσαμε στα φυσικά μας όρια μέσα από μια απεργία με σφοδρή σύγκρουση με την υπηρεσία η οποία μέχρι τελευταία στιγμή επέμενε πως ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην απομόνωση για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενη τα γεγονότα του καλοκαιριού και τη σύγκρουση με τους κρατούμενους του υπογείου της Α΄θέσης και 2 εκ των Πυρήνων που 3 ημέρες πριν τις 30 Ιουνίου έφυγαν από το υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και πήγαν στην Α΄πτέρυγα.
 
Στην Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο  Σωφρονιστικό Κώδικα κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας η Ρούπα (9/12) είχε αναφέρει αναλυτικά αυτά που μας είχε πει η υπηρεσία σε σχέση με την κράτηση του Μαζιώτη στην απομόνωση. Και μεταξύ όλων των άλλων, και όλα όσα είχε πει ένας εκ της ηγεσίας της υπηρεσίας των φυλακών  ‘‘ότι μπορεί να βάλουν άλλους να την πέσουν στον Μαζιώτη’’.
Αυτό τελικά και έγινε! Οι δειλοί εκ των πυρήνων, έβαλαν άλλους να χτυπήσουν τον Μαζιώτη στην Ε΄πτέρυγα όπου μεταφέρθηκε και μάλιστα, μετά από απεργία πείνας.
 
Αυτή τη στιγμή ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται χτυπημένος στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί κρατείται ακόμα και η Ρούπα καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει εξιτήριο μετά την απεργία πείνας.

Πρόκειται για την πιο ιδανική εξέλιξη για την υπηρεσία, την κυβέρνηση και το κράτος.
 
Στον πόλεμο εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και εμάς προσωπικά, από το καλοκαίρι στις 30/6 και με κορύφωση την συγκεκριμένη επίθεση, την σκυτάλη εντός της φυλακής πήρε από το κράτος μια δράκα δειλών εγκληματιών κρατουμένων που αυτοαποκαλούνται πολιτικοί κρατούμενοι, και που μόνο αυτό δεν είναι.
 
Να θυμίσουμε την δημόσια απειλή του μετανοημένου πρώην μέλους του Ε.Α στο δικαστήριο ότι
‘‘ ο Μαζιώτης είναι ανεπιθύμητος σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού’’.
Κανένας τότε δεν είχε πάρει δημόσια θέση γι’ αυτό, όπως και για όλα όσα είχαν συμβεί και ειπωθεί το καλοκαίρι στο όνομα της ‘‘ουδετερότητας’’.
Να θυμίσουμε  ότι κανείς από τους κρατούμενους του υπογείου της Α΄θέσης δεν μίλησε ποτέ όταν τους καλούσαμε να μας διαψεύσουν δημόσια όταν λέγαμε ότι όλοι τους είχαν συμβάλλει στο να τεθεί σε απομόνωση ο Μαζιώτης.
Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας γράφαμε ότι οι συγκεκριμένοι εκ των Πυρήνων συνέβαλαν ώστε να μην βγει ο Μαζιώτης από την απομόνωση και με την Επιτροπή Αγώνα να πολεμά την απεργία πείνας.
Να θυμίσουμε ότι δημόσια δηλώναμε ότι η σιωπή τους γύρω από όλα αυτά σημαίνει αποδοχή των όσων λένε.
Να θυμίσουμε ότι η Ρούπα έλεγε δημόσια πως φθάσαμε στο σημείο να πολεμιέται η απεργία πείνας και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή μας, λόγω της περίφημης ‘‘ουδετερότητας’’ του χώρου όχι μόνο για τα γεγονότα της 30ης/6 αλλά και όλων όσων ακολούθησαν. Οι ανοησίες ότι ‘‘δεν παίρνουμε θέση’’ σε αντιπαραθέσεις μεταξύ πολιτικών κρατουμένων, δεν αφορά την περίπτωσηαυτή.
 
Η ‘‘ανοχή και η ουδετερότητα’’ στους συγκεκριμένους εκ των Πυρήνων, στον μετανοημένο και σε αυτές τις πρακτικές είναι συνενοχή με εγκληματίες.
 
Δεν μας ‘‘έφαγαν’’ στην ‘‘παρανομία’’τόσα χρόνια οι μπάτσοι, δεν κατάφεραν να σκοτώσουν τον Μαζιώτη κατά την σύλληψή του οι μπάτσοι το καλοκαίρι του 2014, δεν σκοτώθηκε η Ρούπα κατά την προσεδάφιση του ελικοπτέρου που επιχείρησε την απόδραση του Μαζιώτη αλλά και των συγκεκριμένων εκ των Πυρήνων, θα το κάνουν τώρα αυτοί οι δειλοί;
 
Από εδώ και στο εξής για ό,τι συμβεί στον Μαζιώτη εκτός από τους συγκεκριμένους υπεύθυνοι θα είναι η υπηρεσία και η κυβέρνηση. Και αν δεν τους απομονώσει άμεσα ο χώρος, όποιος συνδιαλέγεται μαζί τους θα είναι συνένοχος σε ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί.
Θα επανέλθουμε.
  
   ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ – ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ
   ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης