Κανονικά προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες - Ποιοι είναι οι δύο νέοι «μνηστήρες»

Κανονικά προχωρά η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες - Ποιοι είναι οι δύο νέοι «μνηστήρες»

Αυτό που παραμένει ασαφές είναι το τι θα γίνει με το Mega καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχει συσταθεί η νέα εταιρεία που θα διεκδικήσει άδεια για λογαριασμό του Τηλέτυπου, ο οποίος οριστικά και αμετάκλητα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες  μετά και την πληροφορία ότι στο ΕΣΡ εμφανίστηκαν επτά ενδιαφερόμενοι προκειμένου να διεκδικήσουν ένα κανάλι.

Εκτός από τους παραδοσιακούς καναλάρχες (ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, E,
ΣΚΑΪ), εμφανίστηκαν και εκπρόσωποι δύο νέων εταιρειών, της Proteas Production Media και της MIXTA, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με τη διαδικασία και τα απαραίτητα προς κατάθεση έγγραφα. 

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η πρώτη εταιρεία πιθανότατα ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη ενώ η δεύτερη ακόμη παραμένει άγνωστο αν ανήκει σε κάποιον γνωστό στον χώρο των media επιχειρηματία.

Στη διάσκεψη της Τρίτης συζητήθηκαν στο ΕΣΡ οι προσφυγές των τεσσάρων σταθμών (ΑΝΤ1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ) οι οποίες αφορούν στον αριθμό των αδειών, στο τίμημα εκκίνησης, στα κριτήρια της διαδικασίας αλλά και σε κάποια θολά σημεία που αφορούν το πόθεν έσχες όσων θα συμμετάσχουν στην δημοπρασία.

Τα μέλη του ΕΣΡ αν δεν συζητήσουν εντός δέκα ημερών τις προσφυγές τότε αυτές εκπίπτουν.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μία πρώτη εκτίμηση επί των ενστάσεων οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αναθεωρηθούν τα σημεία της προκήρυξης για τα οποία διατυπώνονται ενστάσεις οπότε, όπως εκτιμούν τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά και ως τις 11 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί πλήρεις όλοι οι φάκελοι των ενδιαφερομένων.

Αυτό που παραμένει ασαφές είναι το τι θα γίνει με το Mega καθώς δεν είναι ακόμη γνωστό αν έχει συσταθεί η νέα εταιρεία που θα διεκδικήσει άδεια για λογαριασμό του Τηλέτυπου, ο οποίος οριστικά και αμετάκλητα δεν μπορεί να συμμετάσχει στη δημοπρασία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

@

Με τις θεματικές άδειες τί θα γίνει; Εκτός από το megatv τι θα συμβεί και με το makedoniatv;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Thesprwtia-xasis

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που τσάκωσαν έναν 33χρονο Αλβανό να κινείται ύποπτα στην περιοχή, δεν δυσκολεύτηκαν να ανακαλύψουν τους τρεις ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 12 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη