Κύπρος: Στις 29 Δεκεμβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές

Κύπρος: Στις 29 Δεκεμβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές

Οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται περίπου στις 40 χιλιάδες - Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο λήγει την προσεχή Δευτέρα

Στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσιεύτηκε σήμερα το διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών, με το οποίο προκηρύσσονται οι προεδρικές εκλογές του 2018.

Με το διάταγμα καθορίζεται η 29η Δεκεμβρίου 2017 ως ημέρα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την νομοθεσία, σε περίπτωση που υποβληθούν όπως είναι βέβαιο, περισσότερες της μιας υποψηφιότητες, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, και η τυχόν επαναληπτική εκλογή την αμέσως επόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε ότι οι αιτήσεις για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο ήταν μέχρι σήμερα γύρω στις 6600, ενώ στο σύνολό τους οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται περίπου στις 40 χιλιάδες. Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο λήγει την προσεχή Δευτέρα.

Στο εξωτερικό θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε πόλεις της Ελλάδας και της Βρετανίας, καθώς και σε Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι, Πράγα, Σόφια και Χάγη. Εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στη Νέα Υόρκη, στη Μάναμα του Μπαχρέιν, στο Ντουμπάΐ των ΗΑΕ και στη Ντόχα του Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

obrela

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τα κύρια χαρακτηριστικά - Από πότε εξασθενούν τα φαινόμενα - Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ