Ελληνικές βόμβες πέφτουν στην Υεμένη από το 2015

Ελληνικές βόμβες πέφτουν στην Υεμένη από το 2015

Η Αθήνα είχε προχωρήσει σε πώληση 1000 βομβών τύπου ΜΚ-82 από την 115 πτέρυγα μάχης στη Σούδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 13-5-2015

Στην πώληση 1000 βομβών τύπου ΜΚ-82 από την 115 πτέρυγα μάχης στη Σούδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 13-5-2015, είχε προχωρήσει η ελληνική πλευρά σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ. 

Όπως επισημάνθηκε στο σχετικό ρεπορτάζ, για την συγκεκριμένη αποστολή δεν υπήρχε καμία σύμβαση ούτε και σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι και ότι «την ίδια ημέρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκαναν δωρεά ανταλλακτικών στο Πολεμικό Ναυτικό ίση με την αξία 700 βομβών. Σύμφωνα με την αγοραία αξία τους πρόκειται για ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ.  Τον Νοέμβριο του 2015, εγκρίνεται από το ΚΥΣΕΑ η συγκεκριμένη πώληση ενώ στις 15-12-2016 πληρώνεται από την πλευρά των ΗΑΕ σε λογαριασμό του ΓΕΑ η αξία 300 βομβών που εκκρεμούσε από το 2015».

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι ΗΠΑ έδωσαν την έγκριση τους για την πώλήση των βομβών 23 μήνες μετά την πώληση! Συγκεκριμένα επισημάνθηκε ότι «υπήρξε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες κατασκευάζουν τις συγκεκριμένες βόμβες και σε κάθε περίπτωση πρέπει να εγκρίνουν την μεταπώλησή τους σε τρίτο μέρος η οποία δόθηκε τελικά στις 9-4-2017».

«Αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε καθώς οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν «spotters» δηλαδή ένα σώμα παρατηρητών που καταγράφει τι πέφτει σε εμπόλεμες περιοχές από βόμβες, οι οποίοι στην περίπτωση των Ελληνικών βλημάτων βρήκαν σειριακούς αριθμούς στην Υεμένη για τους οποίους δεν υπήρχε καμία δήλωση για πώληση στα ΗΑΕ.

Τα περίεργα σημεία της συναλλαγής  είναι ότι: 
1.Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε με 8 μήνες καθυστέρηση τη σύμβαση 
2.Το αντίτιμο μοιράστηκε σε ναυτικό και αεροπορία κάτι το οποίο είναι ασυνήθιστο 
3.Η τυπική έγκριση δόθηκε από τις ΗΠΑ 23 μήνες μετά την πώληση». 

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Αριστερός Αγωνιστής

πώς κάνετε έτσι; Και τί έγινε δηλαδή; Επειδή χρησιμοποιήθηκαν ελληνικές βόμβες σε μιά γενοκτονία εναντίον αμάχων το κάνετε θέμα; Επειδή τα όπλα που πουλήσαμε σκοτώσανε κάποιες δεκάδες παιδιά; Θα μας ρίξετε για μερικά κωλόπαιδα; Θα χάσουμε το ηθικό πλεονέκτημα για κάποια σκοτωμένα γερόντια και γυναίκες; Εμείς είμαστε αριστεροί ρε. Δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια. Σφάξαμε κόσμο στον εμφύλιο για την εξουσία το ξένο αίμα δεν το φοβόμαστε. Αν χυθεί το δικό μας είμαστε ήρωες, αν χυθεί των άλλων, είναι φασίστες. Στη Βενεζουέλα στηρίζουμε Μαδούρο ,τον φονιά των φοιτητών. Δεν δικαιούστε να κρίνετε την αριστερά. Την αριστερά την κρίνει μόνο ο λαός. Τα λεφτά από τις βόμβες τα θέλαμε για καλό σκοπό. Τα παιδιά της Υεμένης πέθαναν για να μη λυγίσουμε στη διαπραγμάτευση με τους τοκογλύφους (με τόκο 1%). Το Πολυτεχνείο ζεί!

noldor

Τα καλά χρόνια της δεκαετίας του 80, τα καλά παιδιά του ΠΑΣΟΚ μόλις είχαν ανέβει στην εξουσία, πουλούσαν πολεμικό υλικό, άγνωστο που, τσέπωναν τα λεφτά και μετά ανατίναζαν την Μαλακάσα και όλα ωραία.

Ρε πάρε καλά?

Τι είπες τώρα..Ας βγάλει και η Ελλάς μάνα φράγκοΑλλα ρε παιδιά απο το 15 μέχρι και τώρα έχουν πέσει πανω απο 10000 βόμβες οι ελληνικές οι βόμβες σας χάλασαν.τι τι φιλέλληνες.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΟΣΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΠΛΑ !! ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ . ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ . ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ .OΣΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ? ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ? ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΑ

@

Τα συγκεκριμένα όπλα δεν ήταν για πούλημα διότι δεν φτιάχτηκαν στην Ελλάδα αλλά στις ΗΠΑ. Δεν τα αγοράσαμε για να τα πουλήσουμε αλλά για την άμυνά μας. Τα πουλήσαμε σε κάποιον που ξέραμε ότι σκοτώνει αμάχους. Και τα όπλα δεν φτιάχνονται να χρησιμοποιούνται σε κατσαρίδες αλλά ούτε σε γυναικόπαιδα. Δεν το βλέπω πολύ ηθικό αυτό... Μάλλον εντελώς ανήθικο είναι.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ

ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ !!! ΑΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΛΗΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ ! ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΕΣΥ ΑΥΤΟ ?

Φευγάτος @αρης

Μου φαίνεται ότι έχουνε πέσει μίζες με τον τόνο όχι το κιλό!!!

Θωμάς

Τωρα τι.? Σηγνωμη. Κιόλας. Φονιάδες των λαών Έλληνες? Η Αμερικανοί......

ioannis

Φονιάδες των λαών, αριστεροί.

Καινούργιο είναι?

Ο Καμμένος έχει πάρει το δρόμο του Τσοχατζόπουλου με την κυρίως διαφορά οτι ο Τσοχατζόπουλος νοιαζόταν και για την χώρα. Ο Καμμένος δεν δίνει δεκάρα. Εχουν στήσει τρελό πάρτυ με τους βαλτούς αρχηγούληδες και συνταξιούχους πτεραρχούληδες.

μητσος

μπραβο στην κυβέρνηση που πουλάει παλιές βόμβες που θα έληγαν και εισπράττουμε χρήματα.Ξαφνικά οι δεξιοί γίνανε πασιφιστές.Τι άλλο θα δούμε θέε μου

george

Η κριτική είναι για την υποκρισία των αριστερών

@

Μόνο που τα λεφτά τα τσεπωνει ο Καμμένος

ioannis

Οι βόμβες που λήγουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση ή να ανακατασκευαστούν και να αναβαθμιστούν.

ComX

Ο Καμμένος αφού λόγο τρόικας δεν μπορούσε να πάρει μίζες από την αγορά νέων όπλων έβαζε χέρι στα πυρομαχικά των ενόπλων δυνάμεων και τα πούλαγε στην μαύρη αγορά μεσο του φίλου του του μεσάζοντα Παπαδόπουλου.Μεχρι και στους ισλαμιστές του Isis ακούγεται πως είχαν πουλήσει βόμβες κ όπλα

με "ει"

Βρε μπαγλαμα αρθρογραφε το "συριακους" ειναι σειριακους

;;;;;;;;

Που βλέπεις "συριακούς"; Με ει δεν είναι γραμμένη η λέξη;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

obrela

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τα κύρια χαρακτηριστικά - Από πότε εξασθενούν τα φαινόμενα - Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ