Ρωσία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην εκδοθεί ο «mr Bitcoin» στις ΗΠΑ

Ρωσία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην εκδοθεί ο «mr Bitcoin» στις ΗΠΑ

Παράλληλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίνικ δεν θεωρούν τετελεσμένη την απόφαση του Αρείου Πάγου για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και προαναγγέλλουν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ρωσία: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην εκδοθεί ο «mr Bitcoin» στις ΗΠΑ
Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσει τα νόμιμα δικαιώματα του Ρώσου πολίτη Αλεξάντερ Βίνικ, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα, μετά την απόφαση που έλαβε ο Άρειος Πάγος για την έκδοση του Βίνικ στις ΗΠΑ
.

Συγκεκριμένα, η δήλωση της πρεσβείας της Ρωσικής ομοσπονδίας στην Αθήνα έχει ως εξής: «Η πρεσβεία όπως και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, έπραξαν και θα πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουν τα νόμιμα δικαιώματα του Ρώσου πολίτη».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίνικ δεν θεωρούν τετελεσμένη την απόφαση του Αρείου Πάγου όσον αφορά την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και προτίθενται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας να μην εκδοθεί. Την δήλωση αυτή έκανε στο Ria Novosti ένας εκ των συνηγόρων, ο δικηγόρος Ηλίας Σπυρλιάδης.

Ο κ. Σπυρλιάδης δηλώνει ότι η απόφαση αυτή ήταν «απρόσμενη» και περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη εβδομάδα, για να δουν την επιχειρηματολογία που θα παρουσιάσει ο Άρειος Πάγος στην καθαρογραμμένη δικαστική απόφασή του.

Ο κ. Σπυρλιάδης, μέσω των δηλώσεων του προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ευελπιστεί ότι ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, θα λάβει υπόψη του συγκεκριμένα γεγονότα όταν λάβει την τελική του απόφαση, μεταξύ των οποίων και την κατάθεση του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος δεν βρήκε στοιχεία που να στοιχειοθετούν την διάπραξη εγκληματικής πράξης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης