Ραδιενεργή «βόμβα» στην παλιά χωματερή Σχιστού - Αποσοβήθηκε ο κίνδυνος

Ραδιενεργή «βόμβα» στην παλιά χωματερή Σχιστού - Αποσοβήθηκε ο κίνδυνος

Επρόκειτο για μια προσπάθεια που ήλθε να καλύψει την καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σε ένα μείζον ζήτημα για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατοικούν στον Πειραιά και την ευρύτερη Δυτική Αθήνα

Στο παρά πέντε και κάτω από μεγάλες πιέσεις πρωτοβουλίας κατοίκων και του Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) αποσοβήθηκε μια ραδιενεργή «βόμβα» στην παλιά χωματερή Σχιστού. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβαλε την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) για τα ραδιενεργά απόβλητα στο Σχιστό λίγες ημέρες μετά τον κακό χαμό που προέκυψε από την υπόθεση της Μάνδρας.

Επρόκειτο για μια προσπάθεια που ήλθε να καλύψει την καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σε ένα μείζον ζήτημα για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατοικούν στον Πειραιά και την ευρύτερη Δυτική Αθήνα.

Σε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή της βουλευτή Β΄ Πειραιώς ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπύρου Κοκκινάκη και υπηρεσιακών παραγόντων από την Περιφέρεια, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί και παραληφθεί οριστικά οι τρεις από τις τέσσερις φάσεις του έργου αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρέπει να εξετάσουν το φάκελο του ΠΕΣΥΔΑΠ για την αποκατάσταση της 4ης και τελευταίας φάσης, του έργου, η οποία έχει καθυστερήσει περίπου 1,5 χρόνο και αφορά την στέγη του ΧΑΔΑ.

Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τις υπηρεσίες να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους το αργότερο σε ένα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης