«Εδώ Πολυτεχνείο»: «Αστακός» η Αθήνα υπό το φόβο απρόβλεπτων καταστάσεων

«Εδώ Πολυτεχνείο»: «Αστακός» η Αθήνα υπό το φόβο απρόβλεπτων καταστάσεων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος - Στους δρόμους 50 διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής καθώς υπάρχει φόβος ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα

Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 44ης επετείου, με την καθιερωμένη πορεία - νωρίς το απόγευμα - προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Από το πρωί το κέντρο είναι απροσπέλαστο για τα αυτοκίνητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο δρόμων θα γίνονται τμηματικά από την Τροχαία.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι

Το γιγαντιαίο σχέδιο της Αστυνομίας με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2017» περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς
υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Πηγές της Αστυνομίας κάνουν λόγο για την πλέον επικίνδυνη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, καθώς η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί, μετά τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ. στην πλατεία Αττικής, την ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς των  ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, την ανάληψη ευθύνης από της Επαναστατική  Αυτοάμυνα, αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μπροστά στο ανοικτό ενδεχόμενο στις εκδηλώσεις εορτασμού να δημιουργηθούν θερμά επεισόδια και απρόβλεπτες καταστάσεις, στο παιχνίδι των μέτρων μπήκαν όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομίας, με το δόγμα της περιορισμένης χρήσης χημικών και της διακριτικής επιτήρησης. Μάλιστα, οι φόβοι για νέες  καταλήψεις σε πανεπιστήμια και σχολές τα οποία θα αποτελέσουν ορμητήρια για τους κουκουλοφόρους δημιουργούν έντονες ανησυχίες. 

Οδηγός επιβίωσης στην Αθήνα

Απροσπέλαστο είναι από τα ξημερώματα  το κέντρο της Αθήνας, αφού δρόμοι θα κλείσουν, δρομολόγια λεωφορείων θα αλλάξουν, ενώ ήδη απαγορεύεται σε πολλά σημεία η στάθμευση των οχημάτων. Μάλιστα η κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις αναμένεται να κάνουν την  κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη. Έτσι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «44η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ κατά τη διεξαγωγή της πορείας θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ουσιαστικά ολόκληρο το κέντρο θα είναι κλειστό από τις 3 το μεσημέρι. Μάλιστα η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 


Προβλήματα θα υπάρξουν και στις συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία και τρόλεϊ). Προσωρινές τροποποιήσεις στη διαδρομή λεωφορείων και τρόλεϊ, καθώς και μεταφορά στάσεων ή αφετηρίας ορισμένων γραμμών από νωρίς το πρωί, σε οδούς περιμετρικά του κτηρίου, αλλά και σε όλο το κέντρο της πόλης. Η εφαρμογή των μέτρων θα είναι σταδιακή, ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής θα κλείσει στις 3 το μεσημέρι και οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση. Αλλαγές θα υπάρξουν και στην κυκλοφορία λεωφορείων και τραμ, ενώ δεν θα λειτουργήσουν καθόλου οι λεωφορειακές γραμμές 242, 250 και Ε90. Επίσης,  δεν θα κινηθεί η λεωφορειακή γραμμή 100, ενώ οι γραμμές 220, 221, 235, 622 και 815 δεν θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση Ζωγράφου-Γουδή. Τέλος, οι γραμμές του τραμ Σύνταγμα - ΣΕΦ και Σύνταγμα - Ασκληπιείο Βούλας θα τερματίζουν στη στάση Λεωφόρος Βουλιαγμένης, ενώ τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Χ95 θα εκτελούνται μέχρι το σταθμό του μετρό Εθνική Άμυνα.

Εκτός μέτρων οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής 

Από το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ για μέτρα του Πολυτεχνείου εξαιρούνται οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής οι οποίοι θα βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να περιπολούν και να λαμβάνουν μέτρα. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αττικάρχη Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο αναφέρει χαρακτηριστικά πως «όλοι οι συνάδελφοι της Δυτικής Αττικής πλην των επικεφαλής θα αποδεσμευθούν από την 06:00 της 17ης Νοεμβρίου από τα μέτρα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Είναι θετικό ότι η φυσική και πολιτική ηγεσία προχώρησε στην αποδέσμευση των δυνάμεων δείχνοντας ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα ζητήματα της κοινωνίας και σε κάθε περίπτωση αποτελεί θετική εξέλιξη το ότι οι συνάδελφοι θα είναι δίπλα στους πολίτες που μας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε. Η ηγεσία έδειξε ότι διαθέτει αντανακλαστικά καθώς και ότι αντιλαμβάνεται μια σύγχρονη κοινωνία δίπλα στους πολίτες». 50 διμοιρίες 

Τα  μέτρα φέτος είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα, για την εφαρμογή των οποίων ασχολούνται περίπου 7.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Μάλιστα προβλέπεται ειδικό σχέδιο για τη Βουλή. Και αυτό γιατί ενδέχεται να αποτελέσει το επίκεντρο των διαμαρτυριών αφού η πορεία αναμένεται να περάσει μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο πριν φθάσει στην αμερικανική πρεσβεία. Στο σχέδιο της Αστυνομίας προβλέπεται η βοήθεια των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ και σημαντικό ρόλο - ειδικά στο επίπεδο των πληροφοριών  - θα παίξει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.  «Πηγές» της Κατεχάκη, αναφέρουν ότι αστυνομικοί από το 3ο Τμήμα της ΔΑΕΕΒ θα κατέβουν στο πεζοδρόμιο με σκοπό να έχουν από κοντά εικόνα των όσων γίνονται ειδικά από τα μπλοκ των σκληρών αντιεξουσιαστικών ομάδων και να συγκεντρώνουν πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης πορείας θα λαμβάνουν μέτρα 7000 ένστολοι. Από αυτούς οι 2000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης). Σχεδόν το σύνολο των  δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και της Ζ. Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας. Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

ΣΧΟΛΙΑ (69)

Νίκος

Απασχολούμε την αστυνομία για 50 αλήτες εντός και 50 αλήτες εκτός Πολυτεχνείου. Οι καταστρεμένοι συμπολίτες στη Μανδρα μπορουν να περιμένουν, βέβαια εχουμε στη διαδήλωση και τα παιδιά του προέδρου της βουλής, εκείνα που ειναι φίλοι του Κουφοντίνα.

@

Καμένα μυαλά από την ιδεοληψία και το μπάφο, άπλυτοι, αξύριστοι και με μαύρα ρούχα. Νομίζεις ότι βλέπεις εικόνες από αραβική χώρα. Ο,τι απέμεινε από το Πολυτεχνείο. Ζήτω η επανάσταση, σταλινικά ταξικά αδέλφια !

ελάτε

Σταματήστε τα ψέματα

geo

οι μόνοι που γορταζουν ειναι οι αριστεροί με δεξιές τσέπες. άντε σε καλή μεριά

Τρεις και ο Τσίπρας

Λίγοι αργόσχολοι άπλυτοι είναι το κοινό της Αριστεράς. Οι φωτογραφίες τα λένε όλα.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ .ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ???????

Q

Υποτιθεται οτι η σημερινη ημερα σηματοδοτει την αποκατασταση της δημοκρατιας (αυτο το σανο μας ταιζουν 40 χρονια τα κομμουνια παρεα με τα πρασινογαλαζα φιλαρακια τους). Σε ποια αλλη χωρα παγκοσμιως γιορταζουν επετειο δινοντας εντολες αποκλεισμου της περιοχης προκειμενου να ξεσαλωσουν οι μπαχαλακηδες? Αυτο απο μονο του δειχνει ποσο μουφα ηταν το ολο παραμυθι που μας σερβιραν. Καμια αποκατασταση της δημοκρατιας δεν υπηρξε (οπως και κανενας νεκρος εντος του Πολυτεχνειου). Δημιουργημα των κομμουνιστων ηταν για εχουν το ελευθερο να τα καινε καθε χρονο με την ανοχη του ανυπαρκτου κρατους. Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο που τρομοκρατικη οργανωση προτιμησε να ονομαστει 17Ν. Ολη η σαπιλα που σημερα μας ριχνει στον βορβορο απο αυτη τη γιαφκα προηλθε και αυτη τη γιαφκα τιμαει καθε χρονο.

mama

mama, να προσέχετε γιατί τα σχόλια σας πέφτουν ...

Σύνθημα μας είναι ένα:

Σαρία-Χασίσια-Τρομοκρατία, Ζήτω η ωραία μας Δημοκρατία.

Μας πρήξατε

με την κεφάλα του Σβορωνου, του μοναδικού Έλληνα που έχει καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του. Άσε που πάνω γράφει για τους ήρωες της Αντίστασης 41-44 . Όλοι ξέρουν πως εντός Πολυτεχνείου ουδείς σκοτώθηκε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

themos_ar1

Το μνημόσυνο του Θέμου Αναστασιάδη έγινε σήμερα στη Μάνη, το μέρος που αγαπούσε και ο ίδιος διάλεξε για την ταφή του

peripoliko_ar

Πρόκειται για 15 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν και άλλους έξι που αναζητούνται οι οποίοι κάθε φορά που συλλαμβάνονταν έδιναν ψεύτικα ονόματα και διευθύνσεις για να μην εντοπίζονται - Έκαναν ληστείες, κλοπές και διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως στα Εξάρχεια, το Σύνταγμα, τον Άγιο Παντελεήμονα

89