Έρευνα για τα Paradise Papers από την Εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος
Τα Paradise Papers δημοσιεύθηκαν και στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν off shore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους
Βασιλική Κόκκαλη
Υπόπτους για τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής αναζητεί πλέον η οικονομική εισαγγελία στο πλαίσιο έρευνας για τα λεγόμενα Paradise Papers
, την οποία διέταξε η επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων κυρία Μαριάννα Ψαρουδάκη.
Τα Paradise Papers δημοσιεύθηκαν και στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα που διαθέτουν off shore εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.
Τώρα, στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε η επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα Paradise Papers, θα ελεγχθούν σύμφωνα με πληροφορίες και κατά μόνας αλλά και συνδυαστικά με τις λοιπές λίστες που διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς (Μπόγιαρνς, Ρηνανίας και άλλες).
Κλείσιμο
Αρχικά η οικονομική εισαγγελία αναμένεται να παραλάβει στοιχεία ελληνικού ενδιαφέροντος ώστε να τα αξιολογήσει προκειμένου να καταλήξει στον εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα φοροδιαφυγής ή νομιμοποίησης μαύρου χρήματος.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθώς τα εργαλεία πολλαπλασιάζονται και η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε επιχειρησιακή λειτουργία, η ανάγκη για ξεκάθαρη κατεύθυνση γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Το ερώτημα όμως παραμένει ουσιαστικό: Ποιος μπορεί να συνδέσει το business με την Τεχνολογία στο επίπεδο των αποφάσεων;