Η λάσπη και οι πλημμύρες σκέπασαν Νέα Πέραμο και Μάνδρα

Η λάσπη και οι πλημμύρες σκέπασαν Νέα Πέραμο και Μάνδρα

Εκατοντάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για πλημμυρισμένα σπίτια - Στο 1,5 μέτρο έφτασε το νερό - Διεκόπη η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό - Κόπηκε στα δύο ο δρόμος πάνω από το «ρέμα του Γιώργη»

Η λάσπη και οι πλημμύρες σκέπασαν Νέα Πέραμο και Μάνδρα
Πολύ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα την Νέα Πέραμο, την Μάνδρα και τα Μέγαρα, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους
, δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με υποθερμία, πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν, οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, ακόμα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου. Οδηγοί αλλά και κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, καθώς τα ορμητικά νερά που φτάνουν σε ύψος και το 1,5 μέτρο δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω! 

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι
Κλείσιμο

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί από τις 3:30 τα ξημερώματα συνολικά 340 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ το μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε η νεροποντή που έπεσε περίπου στις 5:30 το πρωί. Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη, με 125 πυροσβέστες και 40 οχήματα να επιχειρούν στις περιοχές αυτές. 









Φωτογραφίες και βίντεο αναγνώστη του protothema.gr από την Νέα Πέραμο








Στην παλαιά εθνική, στο ύψος της γέφυρας της Μάνδρας, το νερό έφτασε σε τέτοιο ύψος που σχεδόν κάλυψε ολοσχερώς ένα ολόκληρο λεωφορείο. Ευτυχώς το όχημα όταν καλύφθηκε από τα νερά ήταν άδειο, καθώς η Πυροσβεστική νωρίτερα είχε απεγκλωβίσει και τους 12 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από οδηγούς που βρέθηκαν στην περιοχή, τα νερά πλημμύρισαν τους δρόμους και τους μετέτρεψαν σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα, που «κυλούσαν» ανεξέλεγκτα. Όπως χαρακτηριστικά είπε οδηγός που μίλησε στον Ant1, κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητό του την τελευταία στιγμή πριν ο χείμαρρος το ρίξει πάνω στα βράχια. «Το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο. Είναι σαν κοίτη ποταμού», είπε ενώ περιγράφοντας το σκηνικό ανέφερε πως «έπεσε η μάντρα της Σχολής και τα νερά πάνε προς τη θάλασσα. Όμως τα οχήματα που παρασύρθηκαν μπλόκαραν το κενό κομμάτι της μάντρας και συσσωρεύτηκαν τα νερά». Εργαζόμενος στο «Καλημέρα Ελλάδα» πρόλαβε, από θαύμα, να βγει από το αυτοκίνητό του, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Ο ίδιος σημείωσε πως «έχει ξεχειλίσει το ποτάμι», αναφέροντας πως στο σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού που βρισκόταν περίπου στις επτά το πρωί εκείνος «έχουν παρασυρθεί δέκα αυτοκίνητα, περίπου». 

Φωτογραφίες από facebook @Εύα Μαρινάκη 




Όπως ενημέρωσε η τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε από το 39ο χιλιόμετρο της Παλιάς Εθνικής Οδού, στην Νέα Πέραμο, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην νέα Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο, αφού στο 32ο χιλιόμετρο, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από την δεξιά και την μεσαία λωρίδα, ενώ στο 33ο χιλιόμετρο και στο 34ο χιλιόμετρο διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα. Λόγω της βροχόπτωσης έκλεισε και η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας- Θήβας, στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα. 

Στις 09.30 ακόμα παρέμεναν τα προβλήματα στην κυκλοφορία, καθώς όπως ενημέρωσε η τροχαία, εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων γίνεται στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, 
▪στο 15.5 χλμ (Ασπρόπυργος), ρεύμα προς Κόρινθο, 
▪ στο 21 χλμ (κόμβος Παραδείσου Ελευσίνας και
▪ 24 χλμ (κόμβος Μάνδρας) ρεύμα προς Αθήνα.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιάννη Βασιλείου, τα σχολεία της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, ενώ για αύριο θα επανεξεταστεί το ζήτημα. Λίγο μετά τις 9 το πρωί πάντως και οι δύο αυτές περιοχές κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με απόφαση της περιφέρειας.

Στις εικόνες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, στην Νέα Πέραμο το «ρέμα του Γιώργη» φούσκωσε και σκέπασε ολόκληρη γέφυρα, ενώ έκοψε τον δρόμο στα δύο.















Δείτε βίντεο: 3 νεκροί και τεράστιες καταστροφές στην Μάνδρα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης