Σοκάρουν τα στοιχεία: Τουλάχιστον 19.000 προσφυγόπουλα είναι εγκλωβισμένα στην Ελλάδα

Σοκάρουν τα στοιχεία: Τουλάχιστον 19.000 προσφυγόπουλα είναι εγκλωβισμένα στην Ελλάδα

Από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο 8.875 παιδιά έφτασαν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης, αριθμός που αποτελεί το 37% των αφίξεων μέσω του Αιγαίου

Σε τουλάχιστον 19.000 ανέρχονται τα εγκλωβισμένα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες  στην Ελλάδα με τους διεθνείς οργανισμούς να κάνουν λόγο ανοιχτά για τον κίνδυνο, που διατρέχει η ασφάλειά τους λόγω των
ασφυκτικών συνθηκών στα hot spots των νησιών. Τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο Συνήγορος του Πολίτη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με το προσφυγικό-μεταναστευτικό σοκάρουν τη στιγμή που μόνο κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2017 αφίχθησαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 3.494 παιδιά.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Σύμφωνα λοιπόν με τις εκτιμήσεις της UNICEF, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο συνολικός πληθυσμός των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική επικράτεια υπολογίζονταν σε 19.000 με τα 4.200 να φιλοξενούνται στα νησιά και τα 14.800 στην ενδοχώρα. 

Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο 8.875 παιδιά έφτασαν στην Ελλάδα μέσω θαλάσσης, αριθμός που αποτελεί το 37% των αφίξεων μέσω του Αιγαίου. Ειδικότερα οι αφίξεις εκτινάχθηκαν από τον περασμένο Αύγουστο (1.455) και διαμορφώθηκαν σε 1.878 τον Σεπτέμβριο και 1.616 τον Οκτώβριο. Όπως παρατηρεί η UNICEF, «στα νησιά, εγκαταστάσεις οι οποίες φιλοξενούν ασυνόδευτα παιδιά έχουν πλέον διπλασιάσει το ποσοστό πληρότητάς τους, το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών αυτών. Τα ασυνόδευτα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα τη νύχτα, λόγω της παντελούς έλλειψης κατάλληλων μηχανισμών ασφαλείας. Μεγάλες καθυστερήσεις στην μεταφορά των παιδιών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε μήνες, επιδεινώνουν τόσο την συναισθηματική όσο και την ψυχική τους καταπόνηση». Η οργάνωση του ΟΗΕ για τα παιδιά παρατηρεί με αγωνία: «Αυτή τη στιγμή, σχεδόν 1.800 ασυνόδευτα παιδιά διαμένουν είτε σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας είτε είναι "παγιδευμένα" στα νησιά ή σε de facto κέντρα κρατήσεως, αναμένοντας μια θέση σε καταφύγια της χώρας. Ορισμένα από αυτά  ζουν ακόμα και στους δρόμους με τον χειμώνα να πλησιάζει, επιδεινώνοντας την κατάσταση».

Με βάση τα δεδομένα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα μέσα Οκτωβρίου βρίσκονταν στη χώρα μας συνολικά 3.150 ασυνόδευτα παιδιά, από τα οποία 1.098 διαμένουν σε ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Από τα υπόλοιπα παιδιά, για τα οποία είχε γίνει ή εκκρεμεί αίτημα φιλοξενίας στο Ε.Κ.Κ.Α, βρίσκονταν: 54 σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, 183 σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας, 253 σε ασφαλείς ζώνες ενώ 107 από αυτά τελούσαν υπό περιορισμό της ελευθερίας τους. Την ίδια ώρα από τα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου προκύπτει ότι τα αιτήματα ασύλου παιδιών το 10μηνο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2017 ανέρχονταν σε 16.884 με τον αριθμό των ασυνόδευτων παιδιών, που υπέβαλαν το σχετικό αίτημα να είναι 2.233. Ηδη 3.252 παιδιά έχουν λάβει διεθνή προστασία σε α΄ βαθμό, με τα 226 εξ αυτών να είναι ασυνόδευτα. 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες έκρουσαν οι 23 Ευρωπαίοι Συνήγοροι του Παιδιού κατά τη διάρκεια της διήμερης Περιφερειακής Συνάντησης τους που έγινε στην Αθήνα(13-14 Νοεμβρίου 2017), με χρηματοδότηση της UNICEF και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Συνήγοροι επεσήμαναν την ανάγκη εστιασμένων πολιτικών και πολύπλευρων μέτρων για την προστασία των δικαιωμάτων και την κοινωνική ένταξη των παιδιών τονίζοντας τη «σημασία της αξιοπρεπούς και ασφαλούς διαβίωσης, δεδομένου ότι έχει διαπιστωθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις τα παιδιά εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας των συνθηκών στις οποίες διαμένουν». 

Στο μεταξύ, ξεπερνούν τις 30.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου σε α΄ βαθμό προσθέτοντας ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα στη βεβαρημένη κατάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Σύμφωνα με την τελευταία αποτύπωση της αρμόδιας υπηρεσίας Ασύλου, στις 31 Οκτωβρίου ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων ανερχόταν σε 33.687. Στις 4 πρώτες θέσεις των χωρών καταγωγής των αιτούντων βρίσκονται η Συρία(7.985), Αφγανιστάν(6.372), Ιράκ(4.592) και Πακιστάν (4.576). Ακολουθούν Αλβανία, Μπαγκλαντές και Ιράν.  Εως τις 31 Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 49.357 αιτήσεις ασύλου όταν συνολικά το 2016 οι αιτήσεις ήταν 51.092. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2015 ήταν 13.195 με τη διετία 2013-2014 να καταγράφονται 14.245 όταν μόνο τον περασμένο Οκτώβριο υποβλήθηκαν 6.422 αιτήματα. 

ΣΧΟΛΙΑ (54)

Xontrogourouno

Θα τους στέλναμε να πλημμυρίσουν την Ευρώπη, έτσι γελοίε Καμμένε;;;

PalMan.

το επιχείρημα αυτό είναι τόσο παλιό που θα μπορούσε να είναι αναφορά της καθημερινής για το προσφυγικό της μικρασιατικής καταστροφής την δεκαετία του 20 ή του 50. Να του πάρετε τους τουρκόσπορους σπίτι σας στην Κηφισιά και στην Εκάλη λέγανε τότε οι εφημερίδες. Ήρθαν αυτοί και αυξήθηκε η εγκληματικότητα λέγανε άλλοι. κτλ κτλ κτλ

Μην

Ασε την προπαγανδα περι τουρκοσπορων. Πολυ φιλοξενο περιβαλον βρηκαν οι Μικρασιατες Ελληνες στην Ελλαδα γι'αυτο και προκοψανε. Και μην μπερδευεις τους Μικρασιατες με τον καθε Αφγανο. Α! Και πηγαινε να παρεις κανεναν σπιτι σου.

PalMan.

συγνώμη δεν μένω Εκάλη ή Κηφισιά αλλά αν είναι να διαλέξω ανάμεσα στο να φιλοξενήσω τον Γερμενή και τον Κασιδιάρη ή μια οικογένια από το Αφγανιστάν θα διάλεγα τους Αφγανούς χίλιες φορές.

tse

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΝΕΟΣ'' ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΣΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .... ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ! !!!!

Τακης

Δεν ειναι προσφυγοπουλα ..ειναι στρατιωτες του Ισλαμ ...αμεση απελαση....

Ακομα;

Ακομα να τους παρουν οι "αλληλεγγυοι" στα σπιτια τους?

Η συμπεριφορά προς τον Ελληνα!

να συλληφθούν οι πατεράδες τους και οι μανάδες τους που τα φέρανε ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα και τα θεσανε σε επικινδυνες δοκιμασιες.. Οι ψευδοκουμμουνιστες μόλις ο αλλος αγανακτει τον αποκαλούν φασιστα. Εκει πεφτετε στην παγιδα τους. Στην ελλάδα ειναι διαρκες αυτόφωρο η μη πληρωμη της παράνομα καταλογισμενης διατροφής απο ανεργο πατερα και το θεωρουνε το μεγιστο ΕΓΚΛΗΜΑ. Στην ελλάδα αν το παιδι κατα την διαρκεια της επικοινωνίας με τον πατέρα αργήσει μία ωρα λόγω ειδικών συνθηκων να επιστρέψει στην "κυρία" του κάνει μύνηση για ΑΠΑΓΩΓΗ!!! Αυτη ειναι η γνωμμη των πρωτοδικειων για τον χωρισμενο πατερα, ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ του ιδιου του του παιδιου!!! Οι αλλοδαποι γιατι δεν συλλαμβανονται για εξεθεση ανηλικων σε κινδυνο. Ειναι ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ? Η ελληνική δικαιοσύνη μισεί τον ελληνα πατερα αλλα αγαπαει τον αλλοδαπο και κανει τα στραβα ματια. Ποτε θα σταματησουν αυτα τα εγκληματα εις το ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?

PalMan.

πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί η "κυρία" σε παράτησε και πήρε και τα παιδιά μαζί. Τόσο έξυπνος άνθρωπος που λεει να πάμε στην Συρία, το Πακιστάν ή που αλλού να συλλάβουμε τους πατεράδες και τις μανάδες τους που μπορεί να είναι από τους πνιγμένους στο αιγαίο ή να ειναι θύματα του πολέμου ή μπορεί η οικογένεια απλά να ειχε χρήματα να σώσει μόνο το παιδί από τον πόλεμο.

ΚΟΝΤΟΝΗΣ -ΛΟΑΤΚΙ-ΣΥΡΙΖΑ ΟΕΟ

Αυτοι ειναι οι κουμμουνιστες (μαλλον κουμμουνιστρια ειναι με αλλαγή ταυτοτητας κοντονη , pal-woman-man) iq ραδικι...απο την ανακοινωση που δινει ενα παραδειγμα τι γινεται με τον ελληνα και τον λαθρομεταναστη αυτος καταλαβε για τα ασυνοδευτα. Τελικα ο γυναικειος εγκεφαλος εστω και με δηλωμενη αντρικη ταυτοτητα εξ αλλαγης φυλου (ΛΟΑΤΚΙ-ΚΟΝΤΟΝΗ) ειναι ενα αλλο οργανο που εδωσε ο θεος!

PalMan.

δε θελω να στο χαλάσω αλλά το αρθρο λέει "Όπως παρατηρεί η UNICEF, στα νησιά, εγκαταστάσεις οι οποίες φιλοξενούν ασυνόδευτα παιδιά έχουν πλέον διπλασιάσει το ποσοστό πληρότητάς τους, το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών αυτών". To υπόλοιπο παραλήρημα σου το αφήνω ετσι ασχολίαστο.

X.Π.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΕ....!!!!! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο...!!! Και επίσης ΔΕΝ είναι πρόσφυγες...!!!!! Είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....!!!!! Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι οδηγούμεθα σε σφαγή και εθνική συμφορά είναι ή ηλίθιος ή μαλ..κας , ή συριζαίος εθνοπροδότης...!!!!

PalMan.

χίτη μου εσύ, εγγραψες πάλι. Ελα βγάλε μίσος μιας και ήρθανε 19000 παιδιά να μας πάρουνε τα σπίτια και να φέρουν το κουμουνισμό όπως λέει και ο "Jimmy" πιο κάτω.

Εσυ κυττας και βλεπεις...

Ψηφαλακια!!! (Αθανατη Ελληνικη Αριστερα!)

PalMan.

το σπίτι τελικά θα σου το πάρει η τράπεζα και όχι οι πρόσφυγες αλλά εσύ θα βρίζεις ακόμα την κυβέρνηση (οχι τους τραπεζίτες)

PalMan.

@Q ισχύει το ίδιο. Η ελληνική ιστορία εχει κομμάτια που δεν μάθαμε ποτε, οπότε μη μιλάς για Ελληνες Πολίτες χωρίς να εχεις κάνει ποτέ κάτι για να έχεις το δικαίωμα να λέγεσαι Ελληνας;

1+1=2

τα ασυνόδευτα και ορφανά, ας πάνε σε ορφανοτροφεία ή για υιοθεσία και να μεγαλώσουν με χριστιανικές αξίες και αρχές. Τα υπόλοιπα συνοδευόμενα από γονείς, ας πάνε μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες πίσω στις χώρες τους με την πρώτη πτήση. Πάρτε το χαμπάρι, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να περιθάλψουμε όλους τους κατατρεγμένους της γης, όταν μάλιστα οι ίδιοι το μόνο που ξέρουν είναι να κάνουν τα κουνέλια και να διαιωνίζουν την κακομοιριά τους. Μιλάμε για δις κόσμου που υποφέρει ανα την υφήλιο. Δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια την δυνατότητα να τους βοηθήσουμε όλους τους κατατρεγμένους του πλανήτη. Όχι μόνο σαν Ελλάδα, ούτε καν σαν Ευρώπη. Σαν κράτος λοιπόν, πρέπει να λάβουμε μέτρα πρώτα από όλα για την ευημερία των πολιτών μας που αποδεδειγμένα είναι κάτω από τα όρια όχι της φτώχειας αλλά της εσχάτης ένδειας πλέον και μετά να το παίξουμε φιλάνθρωποι στους αλλοδαπούς. Τα υπόλοιπα περί ανθρωπισμού, ας τα εφαρμόσουν τα μεγάλα κεφάλια στις χώρες των κατατρεγμένων για να μην μεταναστεύουν εξ αρχής.

PalMan.

@1+1=2 αυτά τα άσχετα να μην γράφατε. Δεν μπορούμε να περιθάλψουμε όλους τους κατατρεγμένους της γης αλλά μπορούμε να περιθάλψουμε αυτούς τους κατατρεγμένους. Εχει διαφορά. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που φροντίζουν αυτά τα παιδιά όπως και άλλοι που φροντίζουν τα ελληνόπουλα που έχουν ανάγκη. Οι έξυπνοι στα σχόλια εδω μέσα δεν κάνουν τίποτα απο τα δύο οπότε ας μήν μιλάνε, γιατί τα σχόλια τους δείχνουν μόνο την σκατοψυχιά σας.

Άσε μας ρε μάστορα.

η πληρωμένη αλληλεγγύη όλων εσάς των ΜΚΟδων και ψευτοανθρωπιστών πως ονομάζεται? Μόνο οτι ρίχνει στην τσέπη σας χρήμα είναι άξιο ύπαρξης. Η αγάπη σας για τον συνάνθρωπο μπάζει από παντού και όταν τελειώσουν τα μπικικίνια θα τελειώσουν και οι αγάπες σας. Το καλύτερο είναι να μείνουν στις χώρες τους και να φροντίσουν να ευημερήσουν σε αυτές και όχι να θαλασσοπνίγονται επειδή κάτι ανεγκέφαλοι τους τάζουν παραδείσους με βουνά πιλάφια στην Ευρώπη, μόνο και μόνο για να τα κονομήσουν οι ίδιοι από τον πόνο τους. Επομένως, άσε τα λόγια τα παχιά γιατί ηθικοί δημιουργοί αυτής της κατάστασης είστε όλοι εσείς οι ψευτοφιλάνθρωποι που το μυαλό σας φτάνει μέχρι την τσέπη που φυλάτε το πορτοφόλι σας.

PalMan.

@Άσε μας ρε μάστορα. Αντί για μύδρους κατα της "πληρωμένη αλληλεγγύη των ΜΚΟδων" (λες και με ήξερες και εχθές) ξηλώσου κανένα φράγκο για την κοινωνική κουζίνα "ο άλλος άνθρωπος" και αστα αυτα που γραφεις εδώ

@Palman

και τα δικά σου σχόλια δείχνουν τη βλακεία που σε δέρνει και τα κόμπλεξ που έχεις, ψευτοανθρωπιστή.

PalMan.

ξηλώσου κανένα φράγκο τωρα και ασε τα δικά μου τα κομπλεξ

Jimmy

Άμα δεν μας φορτώσουν όλους αυτούς τους λάθρο, πώς θα οδηγήσουν την ελληνική μεσαία τάξη -όση απέμεινε τέλος πάντων- στην απόλυτη ένδοια; Μόνο έτσι μπορεί να επιβληθεί ο κομμουνισμός. Μία ιδιότυπη μορφή χούντας, που έχει στόχο την εξαθλίωση του λαού στο όνομα της "ευημερίας" των άλλων λαών. Τρανταχτό παράδειγμα η Βενεζουέλα. Άμεσες απελάσεις όλων των λάθρο ενηλίκων και ανηλίκων στις χώρες καταγωγής τους.

PalMan.

σαν γιος μιας γυναίκας που στην παιδική της ηλικία ήταν πρόσφυγας μέσα στην ίδια της τη χώρα (όλο το χωριό έπρεπε να φύγει από τις Σέρρες και να πάει στη Δράμα), ντρέπομαι για τα μισάνθρωπα σχόλιά σας. Η μάνα μου μικρό παιδί τότε, έφτασε να πάσχει από ασιτία, οπως πολλά απο τα παιδιά του χωριού μας, και σώθηκε από έναν έρανο του ερυθρού σταυρού. Τα τρόφιμα όμως που μάζεψε ο έρανος δεν έφταναν για όλα τα "προσφυγάκια", οπότε οι γιατροί κάνανε κλήρο για το ποιο παιδί θα σωθεί και ποιο θα πεθάνει. Οταν λοιπόν ακούω μ@λ@ες του στυλ τα δικά μας παιδιά που λιποθυμάνε και τα άλλα παιδιά που τα έχουν όλα τζάμπα και να πάνε πίσω στην συρία ο πόλεμος τελείωσε, λέω ευτυχώς που χρειάζεται να ρίξουμε κλήρο μόνο για την σημαία και όχι για το ποιο παιδί θα φάει και ποιο οχι.

Q

Πρωτα απ'ολα προσφυγας μεσα στην ιδια σου την χωρα δεν ισχυει! (Τουλαχιστον οχι ακομα, γιατι εκει θελετε να μας φτασετε εσεις με τα ψευτοπροοδευτικα σας. Να γινουμε ξενοι και παρεισακτοι μεσα στην ιδια μας την χωρα). Εκτος και αν εσεις εκει στη Βορεια Ελλαδα ειστε τοσο σωβινιστες που οτιδηποτε εκτος της περιοχης σας το θεωρειτε ξενη χωρα... οποτε ειστε οι τελευταιοι που δικαιουστε να μιλατε για μισανθρωπια. Οσο γι'αυτο περι κληρωσης για το ποιο παιδι θα φαει και ποιο οχι, το κανετε ηδη σε περιπτωση που δεν το εχις παρει χαμπαρι. Σ'αρεσει δε σ'αρεσει αυτη ειναι η αληθεια. Ο ανθρωπισμος και η αλληλεγγυη σας εξαντλειται μολις αδειασετε τις τσεπες των ταξικων σας αδελφων. Μονο για τους εισβολεις ξερετε να μιλατε για ανθρωπινα δικαιωματα, την ωρα που τους δουλευετε ψιλο γαζι πουλωντας τους ψευτικες ελπιδες. Ο Ελληνας ειναι πολιτης τελευταιας κατηγοριας για εσας. Μπορει να μη σε βολευει να βλεπεις τα παιδια που λιποθυμανε στα σχολεια, αυτα που δεν εχουν για να εμβολιαστουν, αυτα που διαβαζουν μεσα στα σκοταδια με γκαζολαμπα και αυτα που πεθαινουν τον χειμωνα απο αυτοσχεδια μαγκαλια, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Ασε λοιπον τα κυρηγματα αγαπης γιατι αυτο το παραμυθι παλιωσε και η ξεφτιλα σας εχει φανερωθει σε ολο της το μεγαλειο.

PalMan.

@1+1=2 Στο μάθημα της ιστορίας έλειπες βλέπω και μιλάς για Ελληνες Πολίτες. Τι ακριβώς εκανες εσύ προσωπικά για να εχεις το δικαίωμα να λέγεσαι Ελληνας;

Σαρανταποδαρούσα μου εσύ!

Από τον καημό σου να τρολάρεις, μπερδεύεις σχόλια και απαντήσεις! Πάνε να σου κολλήσουν βαρέα εκεί στα πηγαδάκια γιατί σε βλέπω με υπερκόπωση.

@PalMan

Για πες μας ρε φωτισμένε ενεργέ πολίτη, ποια είναι αυτά που πρέπει να κάνει κάποιος για να λέγεται Έλληνας;

@ Σαρανταποδαρούσα μου εσύ!

μιας και τα περισσότερα ανώνυμα (χωρις username) σχόλια εδω μέσα είναι από το ίδιο άτομο, δεν νομίζω οτι κάνω λάθος στις απαντήσεις. Απλά λόγο έλλειψης επιχειρημάτων καταφεύγετε σε απαξιωτικά σχόλια, αλλά δεν πειράζει. Εγώ σας γραφω ανάμεσα σε κάθε ζευγάρι από τα 40 πόδια μου.

@10:35

Δεν είναι μισάνθρωποι όσοι αντιλαμβάνονται ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται εδώ ΔΕΝ είναι πρόσφυγες. Το ότι εσύ αδυνατείς να αντιληφθείς την πραγματικότητα δεν σου δίνει το δικαίωμα να μιλάς για μισανθρώπους και μ@λ@κες.

PalMan.

o συγνώμη δεν κατάλαβα οτι τα παιδιά αυτά στα οποία αναφέρεται το άρθρο με πηγές της UNICEF δεν είναι πρόσφυγες. Συγνώμη και πάλι, δικό μου λάθος.

δεκτή η συγγνώμη σου

αλλά βάλε και λίγο το μυαλό σου να δουλέψει και θα δεις ότι οι ανθρωπιστικές μπούρδες που πετάς είναι χωρίς βάση

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elas151

Οι δράστες, που φορούσαν κράνη από τα οποία δεν διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά τους, κατάφεραν να εξουδετερώσουν το θύμα και να αρπάξουν το τσαντάκι που είχε μαζί του