Με ταξί προσπάθησε να μεταφέρει εκρηκτικά και βόμβες ο 29χρονος τρομοκράτης

Με ταξί προσπάθησε να μεταφέρει εκρηκτικά και βόμβες ο 29χρονος τρομοκράτης

Ο οδηγός δεν γνώριζε ότι μέσα στους σάκους που κουβαλούσε ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου κρυβόταν οπλοστάσιο ικανό να ανατινάξει ένα οικοδομικό τετράγωνο - Σήμερα η απολογία του

Τι βρήκαν στη δεύτερη γιάφκα του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στα Εξάρχεια
Αξέχαστη θα μείνει η κούρσα ενός ταξιτζή που ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου πήρε για πελάτη του τον 29χρονο που συνελήφθη για τρομοκρατία χωρίς να το γνωρίζει
.
Ο επαγγελματίας οδηγός ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη σύλληψη του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από αστυνομικούς που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε καλέσει ταξί προκειμένου να μεταφέρει τις βαλίτσες με τα εκρηκτικά αλλά και τις βόμβες που είχε ετοιμάσει σε άλλη γιάφκα.
Κλείσιμο

Μέσω του τηλεφωνικού κέντρου ο οδηγός ταξί δέχθηκε την κλήση και πήγε στην οδό Αλκαμένους περιμένοντας τον πελάτη του, χωρίς φυσικά να γνωρίζει ποιος είναι.

Κατά τις έξι τα ξημερώματα του Σαββάτου ένας νεαρός άντρας εμφανίστηκε από ένα υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας κρατώντας ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ, ενώ είχε άλλο ένα σάκο κρεμασμένο στον ώμο του αλλά και μια θήκη ηλεκτρονικού υπολογιστή με το φορτιστή.

Ο ταξιτζής ρώτησε τον νεαρό αν έχει άλλα πράγματα και αν χρειάζεται βοήθεια με τον 29χρονο να του ζητά ευγενικά αν μπορεί να τον βοηθήσει γιατί αυτά που κρατούσε είχαν μεγάλο βάρος. Ο οδηγός ταξί δεν γνώριζε ότι μέσα στους σάκους που κουβαλούσε κρυβόταν ένα τέτοιο οπλοστάσιο ικανό να ανατινάξει ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Όλα τα πράγματα του 29χρονου τοποθετήθηκαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου κρατούσε και μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών και είπε στον οδηγό ταξί να περιμένει για να την πετάξει στα σκουπίδια πριν φύγουν.

Μέσα στη σακούλα αυτή ήταν διάφορα πράγματα που είχε μαζέψει από τη γιάφκα και ήθελε να τα πετάξει. Όταν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον 29χρονο κατάλαβαν ότι ο νεαρός ετοιμάζεται να μετακομίσει περικύκλωσαν το ταξί και πριν προλάβει να μπει μέσα στο αυτοκίνητο του φώναξαν «αστυνομία ακίνητος». Ο 29χρονος προσπάθησε να ξεφύγει αλλά μάταια. Μόλις το έβαλε στα πόδια οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής τον έπιασαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Εκείνη την ώρα ο οδηγός ταξί έντρομος προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατάλαβε ότι άθελά του και χωρίς να γνωρίζει είχε βοηθήσει τον νεαρό να μεταφέρει όπλα εκρηκτικά και βόμβες.  

Τα στοιχεία του συλληφθέντα δόθηκαν στη δημοσιότητα μαζί με εννιά διαφορετικές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε ώστε αν κάποιος πολίτης γνωρίζει κάτι σχετικά να ενημερώσει τις αρχές.

Στο διαμέρισμα-γιάφκα έξω από το οποίο συνελήφθη το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα χρησιμοποιώντας μάλιστα το όνομα βασικού μάρτυρα σε δίκη του Νίκου Μαζιώτη για βομβιστική επίθεση.

Ο 29χρονος πλέον κατηγορείται για την επίθεση στον κ. Λουκά Παπαδήμο αλλά και για την κατασκευή βομβών. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 29χρονος είχε επαφή με την ομάδα της Πόλα Ρούπα αφού βρέθηκαν στοιχεία στο κρησφύγετό της στην Ηλιούπολη.

Εκείνος πάντως που θα θυμάται για πάντα τη σύλληψη του 29χρονου θα είναι και ο οδηγός ταξί ο οποίος σάστισε μπροστά στη θέα των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ανήμερα της εθνικής μας εορτής. 

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης