Βίντεο: Μετανάστες πέφτουν στο λιμάνι της Πάτρας για να φτάσουν κολυμπώντας στα πλοία!

Βίντεο: Μετανάστες πέφτουν στο λιμάνι της Πάτρας για να φτάσουν κολυμπώντας στα πλοία!

Με κάθε τρόπο, διακινδυνεύοντας την ζωή τους, επιχειρούν να φύγουν από την Ελλάδα και να συνεχίσουν στην Ευρώπη

Βίντεο: Μετανάστες πέφτουν στο λιμάνι της Πάτρας για να φτάσουν κολυμπώντας στα πλοία!
Εικόνες που μας γυρίζουν χρόνια πίσω, όταν μετανάστες κρέμονταν από τα σκοινιά των ελλιμενισμένων πλοίων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια τους να μπουν παράνομα στα καράβια και να ταξιδέψουν στην Ιταλία, καταγράφονται και πάλι τις τελευταίες ημέρες στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, Μαροκινοί που δεν μπορούν να πλησιάσουν εύκολα το νέο λιμάνι, καθώς εκεί υπάρχει η "ομερτά" των Αφγανών διακινητών μεταναστών - ΑΒΕΞ και Λαδόπουλος - αναζητούν νέους τρόπους και μεθόδους, "προσέγγισης" των καραβιών, ένας από αυτούς είναι το κολύμπι!

Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, βουτάνε στη θάλασσα και προσπαθούν από τις άγκυρες των πλοίων που είναι αγκυροβολημένα να ανέβουν σε αυτά και να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία. 

Το τελευταίο περιστατικό κατεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης, στο "Super Fast" που είχε καταπλεύσει στο παλιό λιμάνι, στο ύψος του σταθμού Υποδοχής "Παναγιώτης Κανελλόπουλος". Στην περίπτωση αυτοί οι μετανάστες έγιναν αντιληπτοί από τη γέφυρα του πλοίου και έτσι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην στεριά. 

Κλείσιμο


Πηγή: tempo24.news


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης