Εκστρατεία της οικογένειας του Μπακαρί που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο για να τιμήσει τη μνήμη του

Εκστρατεία της οικογένειας του Μπακαρί που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο για να τιμήσει τη μνήμη του

Οι γονείς του 22χρονου Μπακαρί Χέντερσον που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το περασμένο καλοκαίρι στη Ζάκυνθου, έφτιαξαν μωβ βραχιόλια τα οποία αγοράζουν όσοι επιθυμούν και φωτογραφίζονται σε όποιο μέρος του κόσμου βρεθούν, καθώς ο γιος τους αγαπούσε τα ταξίδια

Εκστρατεία της οικογένειας του Μπακαρί που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο για να τιμήσει τη μνήμη του
Μια παγκόσμια εκστρατεία για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη του Μπακαρί Χέντερσον του 22χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Λαγανά Ζακύνθου το περασμένο καλοκαίρι
, έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο με χιλιάδες μέλη, από ολόκληρο τον κόσμο. 

Μέλη οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα τα δικαιώματα των έγχρωμων, αλλά και η οικογένεια του Μπακαρί Χέντερσον, έχουν δημιουργήσει ο καθένας ξεχωριστά τις δικές τους διαδικτυακές πλατφόρμες τόσο για να κρατήσουν ζωντανή την εικόνα του χαμογελαστού παιδιού όσο και για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη υπερ της βαριάς τιμωρίας εκείνων που κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον 22χρονο χτυπώντας τον με κλωτσιές και μπουνιές ακόμη και όταν ήταν πεσμένος στην άσφαλτο. 

Κλείσιμο
Πρώτα οι γονείς του Μπακαρί, Φιλ και Τζιλ Χέντερσον, για να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού τους, έφτιαξαν μωβ βραχιόλια τα οποία αγοράζουν όσοι επιθυμούν και φωτογραφίζονται σε όποιο μέρος του κόσμου βρεθούν, μιας και ο Μπακαρί αγαπούσε την περιπέτεια, τα ταξίδια και τη ζωή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι γονείς του σε ένα χαρτάκι που υπάρχει μέσα σε κάθε κουτί με το ειδικό αυτό βραχιολάκι. 

Η οικογένεια του Μπακαρί Χέντερσον



Όσοι προμηθεύονται αυτό το βραχιολάκι στη μνήμη του 22χρονου, ανεβάζουν μετά φωτογραφίες τους στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί από τους συγγενείς του Μπακαρί στο facebook με τίτλο: «travel with Bakari». Είναι ο τρόπος της οικογένειας του αδικοχαμένου παιδιού να κρατήσει ζωντανό, όπως υποστηρίζει το πνεύμα του, αφού μέσω αυτού του αξεσουάρ θα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. 

Φωτογραφία με το βραχιολάκι από την Κίνα




Φωτογραφία από το Ντάλλας των Ηνωμένων Πολιτειών




Στο twitter έχει δημιουργηθεί το χασταγκ : #justiceforBakari στο οποίο άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο ζητούν δικαίωση για τον θάνατό του. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο θάνατος του Μπακαρί Χέντερσον οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν ένας μαύρος που βρέθηκε σε στέκι Σέρβων. 

Τον ίδιο λόγο φαίνεται πως ενστερνίζεται και η οικογένεια του, η οποία σε δηλώσεις της πριν από λίγο καιρό στο ΘΕΜΑ, μέσω του δικηγόρου τους κ. Ανδρέα Πάτση, είχε επισημάνει ότι το παιδί της έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας: «Σκότωσαν το παιδί μας, γιατί ήταν Αμερικανός και μαύρος. Τον σκότωσαν σε μια χώρα που αισθανόταν πιο ασφαλής από ό,τι εδώ. Δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι μιλούσε αυτός και η παρέα του με μια κοπέλα δική τους. Ο Μπακαρί λάτρευε να ταξιδεύει και του άρεσε πολύ η Ελλάδα. Είχε επισκεφθεί και το προηογύμενο καλοκαίρι τη χώρα σας και είχε μια υπέροχη εμπειρία. Μετά από εκείνο το ταξίδι κανόνισε να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα για να φωτογραφήσει και περάσει όμορφα. Κανείς μας δεν περίμενε ότι το παιδί μας θα το σκότωναν με αυτό τον φρικτό τρόπο. Όταν μας ειδοποίησε η αμερικάνικη πρεσβεία δεν το πιστεύαμε. Νομίζαμε ότι απλά είχαν βρει το πορτοφόλι του με τα στοιχεία του. Δεν το πιστεύαμε».   

Φωτογραφία που αναρτήθηκε από την Ιρλανδία με το μωβ βραχιολάκι




Όπως είχαν εξηγήσει, ο Μπακαρί αισθανόταν πιο ασφαλής στην Ευρώπη και στις χώρες που ταξίδευε παρά στις ΗΠΑ. «Είναι αλήθεια πως ο γιος μας αισθανόταν πολύ ασφαλής όταν ταξίδευε και αγαπούσε πραγματικά την Ελλάδα. Ήταν ενθουσιασμένος με το νησί της Ζακύνθου με τους ανθρώπους και είχε ένα ιδιαίτερο πάθος με τη χώρα σας. Και πραγματικά ξαφνιαστήκαμε με αυτή τη δολοφονία στο νησί σας. Είμαστε ακόμη σοκαρισμένοι από αυτό αλλά και με το γεγονός ότι έγινε σε αυτή τη χώρα τη χώρα σας που αγαπούσε τόσο πολύ». Σε παλαιότερες δηλώσεις τους στο ΘΕΜΑ οι γονείς του 22χρονου είχαν εκφράσει την πίστη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη ζητώντας και μέσω του δικηγόρου τους την πιο αυστηρή ποινή σε όσους ενεπλάκησαν στο θάνατο του παιδιού τους. 

Φωτογραφία από το Μεξικό




Φυσικά και στο δημοφιλές Instagram υπάρχει ετικέτα με αναφορά στο θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον. Ενώ αρκετοί υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προχωρήσει ακόμη ένα βήμα δημοσιεύοντας τα ονόματα και τις ηλικίες των Σέρβων καθώς και του Έλληνα που έχουν προφυλακιστεί και κατηγορούνται για το θάνατο του 22χρονου Αμερικανού. Μάλιστα ζητούν από όσους βλέπουν την ετικέτα : #justiceforBakari να στείλουν μηνύματα για τους κατηγορούμενους που πλέον περιμένουν να οριστεί η Δίκη που θα ξυπνήσει μνήμες από τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου 2017 όταν ο Μπακαρί Χέντερσον έφευγε τρέχοντας από το μαγαζί που μόλις είχε τσακωθεί με παρέα Σέρβων θαμώνων μερικοί από τους οποίους τον κυνήγησαν για να τον ξυλοκοπήσουν λίγα μέτρα πιο μακριά στέλνοντάς τον στο θάνατο. 

Μέχρι στιγμής η πολυσέλιδη δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ περιμένει κάποιες ιατροδικαστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη αναμένεται να οριστεί σε λίγους μήνες, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης