Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί ξανά στα νησιά με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες
περιέγραψε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Σύμφωνα με την ίδια οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες πλησιάζουν τους 12.500. «Υπάρχουν 7.500 μετανάστες στη Λέσβο, περισσότεροι από 2.200 στη Χίο και περίπου 2.500 στη Σάμο» είπε η κυρία Καλογήρου μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Η περιφερειάρχης επισήμανε το ανθρωπιστικό θέμα που φτάνει μέχρι και την ασφάλεια ζητώντας να στελεχωθούν άμεσα οι υπηρεσίες ασύλου ώστε να εξετάζονται γρήγορα οι αιτήσεις.
Κλείσιμο
«Οι διεθνείς κανόνες ορίζουν ότι οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρώνονται το πολύ σε λίγες εβδομάδες και εδώ αυτό γίνεται σε μήνες. Αποτέλεσμα τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας να έχουν μετατραπεί σε κέντρα πολύμηνης φιλοξενίας» τόνισε η κυρία Καλογήρου.
Όπως είπε η κατάσταση δεν είναι ευκολη με συσσωρευμένη κόπωση σε ανθρώπους και δομές.
«Τα κέντρα φιλοξενίας δεν φτάνουν και πλέον μετανάστες και πρόσφυγες υπάρχουν μέσα στις πόλεις» περιέγραψε την καθημερινότητα που βιώνουν οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου ζητώντας άμεσες ενέργειες αποσυμφόρησης των νησιών στα πλαίσια της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.