Σε ύφεση η φωτιά στο Καρπενήσι - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Σε ύφεση η φωτιά στο Καρπενήσι - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασε κοντά σε ξενοδοχείο έξω από το Καρπενήσι, το οποίο όμως δεν απειλείται - Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένα ελικόπτερο

Σε ύφεση η φωτιά στο Καρπενήσι - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12.55 το μεσημέρι, σε δάσος με έλατα στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασε κοντά σε ξενοδοχείο έξω από το Καρπενήσι, το οποίο όμως δεν απειλείται.

Ωστόσο, η φωτιά καίει μεγάλα δένδρα και πυκνή βλάστηση, σε δύσβατο σημείο, όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση για τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν καεί ήδη κτηνοτροφικές μονάδες και μελίσσια. 

Λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας, οι Πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν το πύρινο μέτωπο από τις κατοικημένες περιοχές και να ελέγξουν ως έναν βαθμό τη φωτιά.
Κλείσιμο

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα επιχειρούν στο σημείο, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να αντιμετωπιστεί με το πρώτο φως της ημέρας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα, τρία οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένα ελικόπτερο.

Από νωρίς το μεσημέρι που ξέσπασε η πυρκαγιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Καρπενησίου διέθεσαν όλα τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους ενώ ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ανέβαλε την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Χαλκίδας για να βρεθεί στο Καρπενήσι και να συντονίσει τις διαδικασίες της πυρόσβεσης.
 
Πριν μια βδομάδα τα 2 πετζετέλ που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Λαμίας αναχώρησαν για τη βάση τους σηματοδοτώντας το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ενώ σήμερα ο ίδιος ο περιφερειάρχης έκανε απανωτές εκκλήσεις προς το αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να διατεθούν εναέρια μέσα και να ενισχυθούν και οι επίγειες δυνάμεις πριν επεκταθεί η φωτιά.
 
Για τις 8.00 το βράδυ είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου στο Καρπενήσι για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες έτσι ώστε μέσα στη νύχτα να μην υπάρξει αναζωπύρωση μετώπου και συγχρόνως να περιοριστούν και οι καταστροφικές συνέπειες της φωτιάς.












Δείτε το βίντεο από το www.info-karpenisi.gr, μέσω του οποίου φαίνεται πόσο κοντά στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και στην κατοικημένη περιοχή μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης