Τσιρώνης: Όποιος θέλει να έχει κάνναβη στο μπαλκόνι του, να πληρώνει παράβολο!

Τσιρώνης: Όποιος θέλει να έχει κάνναβη στο μπαλκόνι του, να πληρώνει παράβολο!

Πρέπει επιτέλους οι ψυχοτρόπες ουσίες να αποποινικοποιηθούν και να μπουν στο συνταγολόγιο, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Μια διαφορετική άποψη όσον αφορά τη χρήση κάνναβης για προσωπικούς λόγους, εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στον Realfm. Ο κ. Τσιρώνης θεωρεί ότι θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι τους για ιδιόχρηση, καταβάλλοντας ένα παράβολο στο κράτος.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε: «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί, που σημαίνει η ιδιόχρηση, που μπορεί να είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πει ότι εγώ έχω στο μπαλκόνι μου ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ για αυτό, ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο», ενώ υποστήριξε ότι πρέπει επιτέλους οι ψυχοτρόπες ουσίες να αποποινικοποιηθούν και να μπουν στο συνταγολόγιο.

Παράλληλα, ο κ.Τσιρώνης μίλησε υπέρ της νόμιμης και ελεγχόμενης χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών σε ειδικά σημεία, για τους χρήστες, ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα. «Είχαμε μια εκδήλωση με τους οικολόγους πράσινους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι λυπηρό να βλέπω μέρα μεσημέρι στο Πνευματικό κέντρο, μπροστά μας 10 άτομα να κάνουν χρήση. Δεν είναι δυνατό. Να πάνε σε ένα νοσοκομειακό φαρμακείο να κάνουν ελεγχόμενη χρήση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, ο κ.Τσιρώνης είπε ότι έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, ότι λόγω του κλίματος και είναι και κάπως ξερικό αυτό το φυτό, θέλει πολύ λίγο νερό, μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί η φαρμακευτική κάνναβη».

Στην παρατήρηση ότι το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να εγείρει πολιτικό ζήτημα, ο υπουργός είπε ότι «δεν μπορούμε σε κάθε μεταρρύθμιση να έχουμε πολιτικό πρόβλημα. Δεν ήρθαμε για να αφήσουμε την Ελλάδα εκεί που ήταν πριν από 20 χρόνια. Η Ελλάδα προ 20 χρόνων οδήγησε στα μνημόνια. Δεν νοσταλγώ την πριν το μνημόνιο εποχή. Το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της φαυλότητας. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας όταν η κάνναβη είναι ευρύτερα διαδεδομένη, αντί να προστατεύσω τον χρήστη και να τον κάνω να είναι κάτω από την κρατική εποπτεία, όπως το οινόπνευμα».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Τσιρώνη - Μετά το 10ο λεπτό μπορείτε να ακούσετε τη συνομιλία για την κάνναβη

ΣΧΟΛΙΑ (268)

Ζωρζ πιλαλι

Ως χρόνιος χρήστης στο παρελθόν και οχι πλέον (εχω δοκιμάσει πολλές ουσίες κάποιες μου άρεσαν πολυ άλλες όχι και τόσο) ένα εχω να προσθέσω στο ολο επιχείρημα. Πρόκειται πλέον καθαρά οτι το κρατος ψάχνει να βγάλει λεφτά αλλα ποιός εχει να δωσει 150 ευρώ... Αφενός και αφετέρου σιγα μην κάτσει ο χρήστης να περιμένει απο το γλαστράκι να βγάλει 'καρπούς ' ούτως ώστε να ικανοποιήσει τις 'ανάγκες ' του. Ειναι γεγονός οτι όλες ουσίες (ναρκωτικές) είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό νετα σκέτα .Ομως ο καθε άνθρωπος εχει τις επιλογές του. Παντως στην Γερμανία που επιτρέπεται η χρήση, η τροχαία αν σε πιάσει να οδηγείς (και με ενα απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο ) βλέπουν αν εισαι 'πιωμένος 'ή οχι ,αν εισαι τότε το δίπλωμα ξέχασε το. Αυτο ειναι πραγματική αν θες εισοδηματική πολιτική. Γιατι για να βγάλεις ξανα δίπλωμα πρεπει νσ πληρώσεις πανω απο 2500ευρω.Σε ψυχολόγους, παράβολα, εξετάσεις ξανα για δίπλωμα, να πληρωθούν εξεταστές, αυτοί με την σειρα τους να πληρώσουν φόρους στο κράτος κτλ κτλ.

Γιατί παράβολο;

Καθίστε ρε παιδιά, δικό μου δεν είναι το μπαλκόνι, γιατί να σας πληρώσω παράβολο; Θα πληρώσω για να έχω μια γλάστρα στο δικό μου μπαλκόνι; Αυτοί με την φόρα που έχουνε πάρει στο βούτηγμα θα βάλουνε και μετρητή σεξ στο κρεββάτι και θα μας χρεώσουνε και εκεί

"Μέρες Σύριζα"

Μετά από χρόνια, όταν θα έχει περάσει αυτή η παράνοια στη χώρα και θα θέλουμε να περιγράψουμε την αποσύνθεση, το ρήμαγμα, την διαλύση και την απουσία οποιουδήποτε προσανατολισμού μιας ομάδας, μιας κοινωνίας, ενός οργανισμού κλπ θα λέμε "Μέρες Σύριζα". Πχ... "Ας τα.. Κατά διαόλου πάει ο σύλλογός μας. Περνάμε μέρες σύριζα." ή "Η επιχείρηση μας πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν ξέρουμε που πάμε. Μέρες Σύριζα φίλε μου..."

Μα

Ηδη έχουν εμφανιστεί πολλές σχετικές εκφράσεις! Εχω ακούσει: "α τον ...συριζαίο..." και "κόψε τις συριζιές". Και τα δύο ωραία!

ΜΠΑΦΙΑΣΜΕΝΟΣ-ΧΕΣΜΕΝΤΑΝ

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΟΚΚΑΛΩΝΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΞΥΔΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΤΕΛΕΙΑ.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ακούστε με καλά εξαρτημένα απο χασίσια , ουσίες , μυτιές και αλκοόλια ρεμάλια: Δεν έχω καπνίσει ποτέ ΤΙΠΟΤΑ , η πιεί τα γνωστά σκληρά 40ρια ποτά σε σημείο να εγκαλούν οι μέν οι γλαστράτοι χασικλήδες τους δε τους σκληρο-αλκοόλες , για καταχρήσεις ενώ και οι δύο μονομάχοι έχετε χάσει εντελώς το μέτρο και βέβαια κάθε λογικό αντεπιχείρημα. Ακούστε με και τα δύο υποείδη εξαρτημένα απο ουσίες και αλκοόλια : Δεν πλαστήκατε για να μαστουρώνετε και να χαχανίζετε ενώ τα βιοτικά και υπαρξιακά προβλήματα σας παραμένουν άλυτα η να μεθάτε και να ξερνάτε σαν σκύλοι τα ξημερώματα στα σκαλιά και τα καθίσματα στα αυτοκίνητα σας . Πλαστήκατε εξ αρχής ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ σαν η Κορωνίδα της Δημιουργίας , για να Συμβασιλεύσετε μαζί με τον Σωτήρα Χριστό και να Συγκαθίσετε επί Ουρανίων Θρόνων εις τους Αιώνας των Αιώνων Θεία Χάριτι και Δωρεά! Και μιλάτε δημόσια για ουσίες φαρμακευτικές και μή ,σκληρά αλκοόλια και ποιό είναι πιό καταστροφικό για την υγεία ; Απο αυτό που εξουσιάζεται και εξαρτάται κάποιος σε αυτό και υποδουλώνεται ! Είμαστε λίγοι , είμαστε ελεύθεροι , έχουμε το δικαίωμα του καθαρού και ανεπιτήδευτου λόγου γιατί ο Χριστός μας ελευθέρωσε και Χάριτι Θεού κρατιόμαστε πιστοί και ενωμένοι μαζί Του μακρυά απο εξαρτήσεις και πάθη. Ναι παραμένουμε στην ελευθερία Του ώς υιοί Θεού ώς νύν ελεημένοι δια της πίστεως , εμείς οι πάλαι ποτέ αμετανόητοι αμαρτωλοί δεμένοι απο πάθη και έξεις όπως εσείς σήμερα . Τι θέλω να πώ, να προτείνω; Χριστός και μόνο Αυτός, τα πάντα και μόνον Αυτός. Με ακούσατε ρεμάλια; ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

@10:36

Αν O χριστουλης έπλασε τον άνθρωπο και το κόσμο με ελεύθερη βούληση , έφερε στη γη αυτο το βοτάνι οπου εχει 1002 χρησιμότητες για τον άνθρωπο και το περιβαλλον. Ο χριστουλης ειπε να κρατιόμαστε πιστοί και ενωμένοι μαζί ...εσυ πραττεις το ανάποδο απ αυτο που σε δίδαξε το ξέρεις αυτο; ο χριστουλης δεν θα πέταγε σε κελι έναν άνθρωπο διοτι γεύτηκε το φυτό που δημιούργησε, το ακους αυτο ρεμαλι; και κατι τελευταίο ο χριστουλης ειπε Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε. Αυτο που διαπιστώνει κανείς πως μεγαλύτεροι υποκριτές απο εσας τους φανατισμένους ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ορθόδοξους δεν υπαρχουν , σπέρνετε ΔΙΧΟΝΟΙΑ και μίσος για το συνάνθρωπό σας. Οσο και να χτυπιέστε κάτω ομως η λογική και η αγάπη θα επικρατήσει!

υποκριτή!

Δεν εχεις πιει ποτέ τα γνωστα ...40αρια αλλά τις μπυριτσες και τα κρασάκια τα πινεις σαν νεράκι , ε καλέ μου Χριστιανέ? Ενω και τις κοκακολιτσες τις κατεβαζουμε για πλάκα, για να μην αναφέρω τα σκουπιδια που τρως κάθε μέρα, και αλήθεια, γυμνάζεσαι καθολου ή ανεβαινεις 2 σκαλιά και λαχανιάζεις? Τους φορους σου τους πληρώνεις ή ζεις μονιμως εις βάρος άλλων? Πόσα δάνεια σου εχουν κοκκινήσει? Πότε ήταν η τελευταία φορά που βοήθησες καποιον συνάνθρωπο σου? Ο Χριστος έδινε συγχώρεση , γιατι ήξερε οτι ειμαστε κοινοι θνητοι με πάθη και αδυναμιες, ουστ απο εδώ υποκριτη...οτι γουστάρει ο καθενας θα κανει και δεν θα σε ρωτησει, δεν ζούμε στη Σαουδική Αραβια...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ προς 10:36 σχολιο

το να αποκαλεις τους αλλους ρεμαλια, δεν σε κανει Θεαρεστο παντως.

SAKIS

ΆΝΤΕ ΧΆΣΟΥ ΡΕ

20 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΠΟΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΣΤΑΣΟΥ ΡΕ ΤΣΙΡΩΝΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΒΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ; ΕΕΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ;

Kalis

Σηκωθείτε ρε αρχιτεμπεληδες.... πάρτε το λεωφορείο το πρωί στριμωγμένοι σαν σαρδέλες... περιμένετε στην ουρά όρθιοι...κτυπήσετε την κάρτα σας... τσακωθείτε με τον γείτονα, κοιτάξτε τα παιδιά σας που δεν ξέρουν που βρίσκονται ακούστε λίγο Καζαντζίδη και ακούστε αυτά για καναβουριες... Παλιά έλεγα "βουλιάζουμε" τώρα λέω "βουλιάξαμε"

Καμια ποινη δεν θα καταφερει

την παταξη της χρησης κανναβης .- σημερα που η κανναβη απαγορευεται , η μιση Ελλαδα ειναι σπαρμενη κανναβη ..... (και η αλλη μιση βολευεται απο την αλβανια με τονους κανναβη......= παταξη ) φυτειες με χιλιαδες δεντρα ανακαλυπτουν καθε μερα .... χρυσες δουλειες για τους δικηγορους δικαστες σοφρωνιστικους , σε βαρος των πολιτων , για να τους προστατεψουν απο την κανναβη ( τιμωρωντας τους .....) για το εγκλημα .........!!!!!!! που κανουν σε βαρος του εαυτου τους , ( διοτι καπνιζουν κανναβη , ..... ) οσο για το αλκοολ που δημιουργει προβληματα στην κοινωνια . πωλειται ελευθερα .....για να γινεται τζιρος .....να δουλευουν τα νοσοκομεια , κεντρα απεξαρτησης , εγκληματα , φυλακησεις , να εχουν δουλεια και τα γραφεια κηδειων , να εχουν δουλεια και οι παπαδες .... Αν ο Συριζα αποποινικοποιησει την κανναβη , το ποσοστο που θα παρει , θα ειναι πανω απο 50% . Ελαχιστα ειναι τα σπιτια που δεν εχουν εναν χρηστη κανναβης , χιλιαδες ειναι οι φυλακησμενοι για κανναβη , χιλιαδες ειναι οι συλληφθεντες που τους περιμενουν στα δικαστηρια , οι δικηγοροι και δικαστες , για να τους μοιραζουν ......δικιο ......Οσο για τους προστατες ....της κοινωνιας ΝΔ -ΠΑΣΟΚ τους εχουμε δει την καλοσυνη τους .....στην λεηλασια ....που εχει υποστει ο Ελληνικος λαος 450 δις μα αρπαξαν ....για το ΚΑΛΟ ΜΑΣ .....βεβαια με το οτι ειναι αντιθετοι στην αποποινικοποιηση της κανναβης , τα ποσοστα τους , στις εκλογες , θα πεσουν στο ΣΙΓΟΥΡΑ στο μισο ......διοτι υπαρχουν και απο αυτους αρκετοι ..... που κανουν χρηση κανναβης . Προσωπικα εχω πανω απο 20 χρονια να ψηφισω . Αν ομως ο Συριζα αποποινικοποιησει την κανναβη ΠΡΙΝ ....τις εκλογες , ( οχι ΘΑ ....την αποποινικοποιησει...διοτι απο ΘΑ ....ειμαστε χορταμενοι .......) θα τους ψηφισω .- ( 40 χρονια χρηστης ) .

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, Ε Χ Ε Ι Σ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΡΙΖΕΙΚΗ ΤΟΜΗ, ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 'Η ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ.

Mike Lamar

η κάνναβη θεωρείτε ναρκωτικό gateway που οδηγεί αναπόφευκτα σε πιο επικίνδυνες ουσίες. 2-3 χασικλήδες θα μας δώσουν εδω τη δική τους εκδοχή ότι δεν είναι έτσι αλλά η επιστήμη άλλα λέει. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει για τη φαρμακευτική χρήση, εκεί όντως υπάρχει χρηστικότητα αλλά όχι όπως ΗΠΑ όχι με μια απλή συνταγή, που για να παρουν εσοδα απο φορους έχουν μετατρεψει τους νεους σε ναρκομανείς.

Περιεργη λογικη

Αυτη η θεωρια ξεκιναει απ' την παραδοχη πως ολοι οι χρηστες σκληρων ναρκωτικων εκαναν χρηση κανναβης προηγουμενως. Ως εδω ενταξει; Πριν ομως κανουν χρηση κανναβης, δεν θα ειχαν πιει και μια μπυρα, δυο αντε και τρεις; Αρα η μπυρα ειναι ναρκωτικο gateway επειδη οδηγει σε σκληροτερα ναρκωτικα. Αυτο τωρα εσενα σου φαινεται λογικο;

@Mike Lamar

getaway drug η κάνναβη μάλιστα...τα ακούσαμε και αυτο 2017 και ακόμα μιλάς σαν παπαγάλος. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ !Θα στο εξηγήσω σαν να είσαι 10 χρονών οκ αγόρι μου; αν αύριο αποφασίσουν ποινικοποιήσουν τις τομάτες πχ, από που θα τις προμηθεύονται οσοι θέλουν ; έχουν δυο επιλογές 1) Να τα καλλιεργούν μόνοι τους οπού σε αυτη τη περίπτωση αν τους πιάσουν θα σχηματίσουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες μαζι και διακίνηση τις περισσότερες φορές λόγο ασχετοσύνης στη ένδειξη ζυγαριάς αλλα κ τη ποσότητα για τη καλλιέργεια ναρκωτικής αυτής ουσίας 2)Η άλλη λύση είναι απτή μαύρη αγορά, ετσι αυτός που θέλει να καταναλώνει τις τομάτες πχ θα πρέπει να συναναστρέφεται με μαυραγορίτες και καθε λογής εγκληματικό στοιχείο του δρόμου, που μαζι με κάνναβη σπρώχνουν και τις σκόνες με ενα κάρο άλλα επικίνδυνα πράγματα ,ξέχωρα το πόσο κακίστης ποιότητας θα ειναι απο τα τόσα φυτοφάρμακα που τα ψεκάζουν στη περίοδο καλλιέργειας ,το καταλάβαμε τώρα; ------- Εσείς οι ίδιοι τους στέλνετε στα πραγματικά ναρκωτικά στηρίζοντας την υπάρχουσα νομοθεσία δεν μπλοκάρεις τα ναρκωτικά αντίθετα τα κάνεις πιο εύκολα προσβάσιμα στο κόσμο .Σαν ουσία η κάνναβη δεν εχει θέση στα ναρκωτικά και ολα έγιναν για λογους συμφερόντων, αντί να ενημερώνουμε τους νέους τους αφήνουμε ξεκρέμαστους... η λογική μην διαβάζεις μην ερευνάς απλά πίστευε τυφλά οτι σου λέμε, η νομίζεις πως οι νέοι δεν καταναλώνουν κάνναβη; για εξηγησε μας εσυ αφού το υπάρχον σύστημα λειτουργεί αρα που βρίσκουν τη κάνναβη; εδω παπας εκει παπας που ειναι ο παπας...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panagiwtis2

Ο υπουργός Υγείας εξηγεί γιατί το Ανώτατο Υπουργικό Συμβούλιο είπε δύο φορές όχι στο αίτημα των γονέων για μετάβαση του παιδιού στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί συνδυαστική θεραπεία

1