ΕΣΡ: Ζητά αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες για να μην καταπέσει στο ΣτΕ

 ΕΣΡ: Ζητά αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες για να μην καταπέσει στο ΣτΕ

Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Αρχής, Ροδόλφος Μορώνης

Νέες αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ζητά το ΕΣΡ, προκειμένου ο διαγωνισμός να μην καταπέσει και πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης των μελών του ΕΣΡ από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης ανέφερε εισαγωγικά πως «δουλεύουμε σιωπηρά για την προετοιμασία της προκήρυξης. Συντάσσεται αυτή την στιγμή η προκήρυξη και γίνεται συζήτηση με το αρμόδιο υπουργείο για ορισμένες ακόμα νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε η προσπάθεια που θα κάνουμε αυτή την φορά να μην έχει την τύχη των προηγούμενων τριών προσπαθειών από το ‘93 έως εως σήμερα και να ολοκληρωθεί αισίως».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΣΡ Αθανάσιος Κουτρομάνος είπε πως «το προπατορικό αμάρτημα είναι ότι ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια ξεκίνησαν να εκπέμπουν χωρίς άδεια και αντί να οδηγηθούν σε δίκη ποινική, νομιμοποιήθηκαν.  Αυτό δημιουργεί πρακτικά προβλήματα δυσεπίλυτα. Αυτό που βιώνουμε στο ΕΣΡ είναι ένα νομικό ναρκοπέδιο».

Από την πλευρά τους οι βουλευτές ζήτησαν από την ηγεσία της Αρχής περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, την μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τον ορισμό του αριθμού των εκπεμπόμενων καναλιών και το περιεχόμενο των νομοτεχνικών βελτιώσεων.

Οι κ.κ. Κουτρομάνος και Μορώνης επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ ως στόχος παραμένει η ολοκλήρωση του διαγωνισμού εντός του 2017. Ωστόσο, αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο καθώς όπως και οι ίδιες πηγές ομολογούν, πρέπει πρώτα να ψηφιστούν ορισμένες τροποποιήσεις του υφιστάμενου νόμου, στην συνέχεια να ολοκληρωθεί η σύνταξη της προκήρυξης του διαγωνισμού, η προκήρυξη να αναρτηθεί και να παραμείνει «ανοικτή» για τυχόν ενστάσεις τουλάχιστον 40 ημέρες και στην συνέχεια να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΣΥΡΙΖΑ TV

παλι το στε θα ταπωσει τον συριζα για τις αδειες, κανενα καναλι δεν προκειται ποτε να κλεισει ή να πληρωσει, τα ονειρα του συριζα για συριζεικη ενημερωση θα πεσουν και παλι στο κενο...

Τσολιάς

Ναι, το ξέρουμε, το ΕΣΡ είπε να κάνει αλλαγές στον νόμο και πολλά άλλα, αλλά αυτό δυστυχώς θα κρατήσει πολύ, και μην νομίζετε. Επειδή θα αντιδράσει και η αντιπολίτευση, θα υπάρξει και η αξιωματική που ελπίζω ότι θα φέρει δικές του πρότασεις νόμου, που είναι σύμφωνη με την συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nearos-patra

Ο νεαρός εντοπίστηκε αρχικά στις 7.30 το απόγευμα από γυναίκα κάτοικο της περιοχής η οποία είχε βγάλει βόλτα τα σκυλιά της στο βουνό της Γούβας. Όπως δήλωσε η γυναίκα στο thebest.gr, τα σκυλιά της τον εντόπισαν και άρχισαν να γαυγίζουν. Είχε αίματα και η κοπέλα τον ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια και την ευχαρίστησε

sot22

Αναμένουμε λοιπόν και από τις άλλες πλευρές την υλοποίηση των υποχρεώσεών τους στην κατεύθυνση του αρχικού σκοπού του Τηλεμαραθωνίου, αποφεύγοντας τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια