Οι αστυνομικοί της Ρόδου καταγγέλλουν: Άτυπο hotspot τα κρατητήρια!

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου - 
Σε ένα χώρο για 40 άτομα, στοιβάζονται 120 οικογένειες μετανάστων με παιδιά μαζί με επικίνδυνους  ποινικούς κρατούμενους 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αστυνομικοί της Ρόδου για την τραγική κατάσταση -ωρολογιακή βόμβα την χαρακτηρίζουν- που επικρατεί στα κρατητήρια του νησιού, όπου κρατούνται μετανάστες. 120 ανθρώπινες ψυχές, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, στοιβάζονται μαζί με ποινικούς κρατούμενους, σε ένα χώρο που η χωρητικότητά του είναι επισήμως για 40 άτομα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την επίκινδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, κάνει λόγο για ένα άτυπο hotspot και ζητά από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση - καταπέλτης της Ένωσης Αστυνομικών Νότιας Δωδεκανήσου:

«Μετά   τις   συνεχείς   οχλήσεις   μας,   οι   οποίες   δυστυχώς   έπεσαν   στο κενό αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την λειτουργία των κρατητηρίων του Α.Τ. Ρόδου (χωρητικότητας 40 ατόμων).

Το   γεγονός   ότι   στον   συγκεκριμένο   χώρο   στοιβάζονται   120 ανθρώπινες ψυχές, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, μας εξοργίζει και μας   υποχρεώνει   να   αναδείξουμε   την   κατάσταση   που   επικρατεί.   

Τους τελευταίους μήνες τα κρατητήρια έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot που κρατούνται οικογένειες, γυναίκες με μωρά, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο   υπάρχουν   και   ιδιαίτερα   επικίνδυνοι   ποινικοί   κρατούμενοι.  

 Η ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν οι διοικούντες την ανωτέρω κατάσταση, δεν   θα   αποτρέψει   την   προσπάθεια   μας   να   την   διορθώσουμε.   Γιατί θεωρούμε, ότι είμαστε το μόνο στήριγμα των συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση την στιγμή που βλέπουν τις αναφορές τους να στοιβάζονται   στα   συρτάρια   της   Διοίκησης   σε   μία   προσπάθεια   να υποβαθμιστεί το πρόβλημα για να μην φανούν οι ευθύνες που προκύπτουν.

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει παγιωθεί στα κρατητήρια, αποτελεί ωρολογιακή  βόμβα,  η  οποία  όταν  εκραγεί   θα  διαταράξει  συθέμελα  την λειτουργία της τοπικής Αστυνομίας, αλλά και κεντρικών υπηρεσιών.

Απαιτούμε   λοιπόν   από   τους   διοικούντες,   να   αφυπνιστούν   και   να δράσουν άμεσα προκειμένου να διορθώσουν την ανωτέρω κατάσταση και παράλληλα να προστατέψουν τους αστυνομικούς, που ελαφρά την καρδία τους εκθέτουν καθημερινά σε κίνδυνο, καταπονώντας τους καθημερινά, σωματικά και ψυχολογικά, στο μέγιστο βαθμό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr