Πανεπιστήμιο Πατρών: Την ίδια εργασία αντέγραψαν 106 φοιτητές!

Πανεπιστήμιο Πατρών: Την ίδια εργασία αντέγραψαν 106 φοιτητές!

Με απόσπασμα βιβλίου του... Μαρξ υπερασπίζεται τους φοιτητές η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας, η οποία ζητά να μην χάσουν όλη την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, αλλά να μην δώσουν το συγκεκριμένο μάθημα

Ούτε ένας, ούτε δέκα, αλλά 106 φοιτητές παρέδωσαν την ίδια εργασία σε μάθημα στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Πρόκειται για... φερέλπιδες νέους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα "Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα".

Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. 

Στο επίμαχο μάθημα του Β’ Εξαμήνου του Προγράμματος Σπουδών όπου κατατέθηκε η συγκεκριμένη εργασία, ο τελικός βαθμός προκύπτει κατά 50% από Πρόοδο που λαμβάνει χώρα εντός του Εξαμήνου, κατά 20% από τις Ασκήσεις του μαθήματος και κατά 30% από το γραπτό της Εξεταστικής.

Αλλά το θέμα δεν σταματά εδώ. Κάλυψη παρείχε στους φοιτητές η ΔΑΠ και πιθανά και η ΠΑΣΠ. Στη συνέλευση που έγινε, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τάχθηκε κατά της απόφασης, όπως το ίδιο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, και με την ΠΑΣΠ. 

Επίσης, η ΔΑΠ, επικαλούμενη τον... Μαρξ, ζήτησε οι φοιτητές να μην δώσουν τον Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο μάθημα και όχι να χάσουν όλη την εξεταστική. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Κάθε σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σαν φτηνή αντιγραφή του ιστορικού παρελθόντος. Αυτό είχε αντιληφθεί και διατυπώσει στο έργο του "Η 18η Μπρυμαίρ  του Λουδοβίκου Βοναπάρτη" ο Γερμανός Φιλόσοφος Καρλ Μαρξ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας:


«Aδικία είναι να σου γκρεμίζουν τα όνειρα που φτιάχνεις..είναι όμως ειρωνεία να στα γκρεμίζει αυτός που περιμένεις να σε βοηθήσει από ΕΞΩ...

«Κάθε σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σαν φτηνή αντιγραφή του ιστορικού παρελθόντος». Αυτό είχε αντιληφθεί και διατυπώσει στο έργο του «Η 18η Μπρυμαίρ  του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» ο Γερμανός Φιλόσοφος Καρλ Μαρξ.

Το φαινόμενο αυτό είναι λογική συνέπεια της ρομαντικής επίδρασης που ασκεί το παρελθόν στο σύγχρονο άνθρωπο.  Οι συνέπειες του όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικές όταν ανάγεται σε πολιτικό επίπεδο.

Δυστυχώς, στις μέρες μας και ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά το φοιτητικό συνδικαλισμό, το φαινόμενο αυτό κάνει έντονα την εμφάνιση του. Το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητικών παρατάξεων, διαποτισμένο από το ιστορικό παρελθόν των φοιτητικών αγώνων στη Δικτατορική εποχή, αγωνίζεται και υπερασπίζεται κεκτημένα τα οποία δεν απειλούνται.

Η στάση αυτή τους φέρνει απέναντι σε κάθε καινοτόμα και ριζοσπαστική πρόταση για αλλαγή  του υποβαθμισμένου και παραπαίοντος Ελληνικού Πανεπιστημίου. Είναι αυτή, η στείρα άρνηση και η εμμονή σε παρωχημένες αντιλήψεις που εμποδίζουν την πρόοδο και την ανάπτυξη των σχολών μας!   Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αντιδρά σ αυτή τη νοοτροπία και παραμένει διαχρονικά η παράταξη που ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον και στην αισιοδοξία, εκεί που οι άλλοι θέλουν ένα Πανεπιστήμιο αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με αφορμή το τελευταίο συμβάν και  την τιμωρία των 106 φοιτητών στο τμήμα Διοίκησής Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την καταδίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη στάση της, από μερίδα του τύπου θα θέλαμε να σχολιάσουμε  μερικές σκέψεις.  Καταρχάς όλοι εσείς ποτέ δεν επικροτήσατε τις προσπάθειες της μεγαλύτερης φοιτητικής παράταξης για εξυγίανση και αναβάθμιση της παιδείας μας.

Ακόμα και όταν  πρώτοι μιλούσαμε πριν χρόνια για την κατάργηση του ασύλου ανομίας,  αναθεώρηση του άρθρου 16,  ίδρυση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων,  μεταπτυχιακά προγράμματα,  erasmus,  καθιέρωση της διπλής εξεταστικής, δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας κ.α.

Ακόμα και όταν καθημερίνα μέσα στα ιδρύματα οργανώνουμε φιλανθρωπικές δράσεις, προτείνουμε συγκεριμένα πράγματα για να καλύψουμε τα κενά και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμφοιτητών μας,διοργανώνουμε επιστημονικές ημερίδες,ημέρες καριέρας,ενημερωτικά πάνελ με καθηγητές και ανθρώπους της αγοράς εργασίας κόντρα στην μιζέρια των άλλων παρατάξεων και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

Και όμως τώρα έρχεστε να μας επικρίνετε χωρίς καν να ρωτήσετε την δική μας άποψη για το συμβάν.  Ας δούμε όμως το πραγματικό περιστατικό στο τμήμα της διοίκησης επιχειρήσεων. Στο μάθημα «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ», παρουσιάστηκε το φαινόμενο για αντιγραφή στη λύση των ασκήσεων.

Για το παρόν μάθημα , ο τελικός βαθμός προκύπτει κατά 50% από Πρόοδο που λαμβάνει χώρα εντός του Εξαμήνου, κατά 20% από τις Ασκήσεις του μαθήματος και κατά 30% από το γραπτό της Εξεταστικής.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των καθηγητών ήταν να μη δώσουν οι φοιτητές κανένα μάθημα της επόμενης εξεταστικής, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι φοιτητές δε θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου ή για κάποιους άλλους, να μειώσουν τον αριθμό από τα χρωστούμενα μαθήματα τους, πράγμα που και στις δυο περιπτώσεις σημαίνει πως θα πρέπει να επωμιστούν, τα σκληρά στις μέρες μας,  έξοδα διαβίωσης τους.

Στο πλαίσιο αυτό, επειδή είμαστε  δίκαιοι όλες οι παρατάξεις και ο φοιτητικός σύλλογος Διοίκησης Επιχειρήσεων πήρε  απόφαση να μπορέσουν οι φοιτητές να δώσουν κατελαχιστο τα υπόλοιπα μαθήματα της εξεταστικής τους και η οποία "ποινή" να οριστεί στο συγκεκριμένο μάθημα.

Η απόφαση της ΓΣ των καθηγητών όμως είναι “πρωτόγνωρη” καθώς είχε χαρακτηριστικά εξοντωτικής τιμωρίας και σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει κάποιο είδος σωφρονιστικού χαρακτήρα. Έχει έρθει η ώρα να αποφασίσουμε εαν θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο και ένα εκπαιδευτικό σύστημα δίκαιο και νουθετικό ή απλά τιμωρητικό;  Τέλος επειδή η επίθεση είναι επιλεκτική και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς τονίζουμε ότι τα παραπάνω είναι απόφαση του συλλόγου των φοιτητών. 

Κλείνοντας,η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δε θα συμμετέχει στο παράλογο που προβάλλουν οι “αναλυτές δίχως ενημέρωση”και θα μείνει επικεντρωμένη σε αυτό που εξυπηρετεί διαχρονικά, τη δράση για ένα σύγχρονο - δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο».

ΣΧΟΛΙΑ (200)

ΠΠΣΑ

ΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΔ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΩΤΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΑΓΑΛΗ ΜΙΖΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕ ΝΤΑ ΒΙΝΤΖΙ..

...

Για τα πανηγύρια η ανακοίνωση της ΔΑΠ. Λόγια δίχως ουσία και αναφορές σε ανύπαρκτους φοιτητικούς αγώνες, με λίγο συναισθηματισμό για τα τούβλα που δε μπορούσαν να κάνουν τις ασκήσεις τους. Για κάποιο λόγο όλες οι κομματικές παρατάξεις κόπτονται για την ποιότητα των πανεπιστημίων, χωρίς αυτό το ενδιαφέρον να έχει ποτέ αντίκτυπο σε αυτήν. Άρα, ή ψεύδονται ή στελεχώνονται από ανίκανους. Αυτή είναι η "αριστεία" που προσπαθούν να μας πουλήσουν;

ΠΑΡΑΛΟΓΟ000000 ?

Φαντάσου γιατρό να πάρει πτυχίο με αντιγραφές και να έρθει να σε χειρουργήσει ....

κριμα για τα παιδια

και ποσοι απο εμας αλλωστε οταν ειμασταν πιτσιρικαδες δεν γλυτωσαμε στο παρα ενα?μπορει να ετρεχαν αλλα και η παραλιακη μεχρι κατω στο Σουνιο εχει πολλες στροφες με αναποδη κλιση στο οδοστρωμα .

haros

αλλού νταλλού

Ακαδημαϊκή Υποκρισία

Αν καταλαβαίνουμε καλά, ο καθηγητής έδωσε ασκήσεις για το σπίτι που αντιστοιχούσαν στο 20% του τελικού βαθμού και περίμενε από 106 φοιτητές να κάτσουν να τις λύσουν ο καθένας μόνος τους! Δεν πάμε καλά .... Μπράβο στους φοιτητές αν του έδωσαν 106 copy paste, πολύ πιο έντιμο από το να αλλάζουν λίγο τα λόγια ή τα σύμβολα για να δείχνουν διαφορετικές. Υποκρισία και γελοιότητα είναι να κάνει με αυτό το τρόπο τις εξετάσεις.

...

Η κουτοπονηριά σου φαίνεται ότι δε σε αφήνει να σκεφτείς λογικά. Για ποιο λόγο ακριβώς να μην καθίσουν να την κάνουν ο καθένας μόνος του δε μας λες.

ΑΙ

Μόνο και μόνο που και οι 106 έδωσαν την ΙΔΙΑ εργασία είναι άξιοι της μοίρας τους. Ξυράφια σκέτα!!!

μπλα μπλα μπλα.....

μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα.....

oikonomiko patras

Ti na perimenete apo mia sxoli p egeine logo ESPA, ipotithemenoi dioikisarioi, aouides kai tpt allo, tespa gnosta auta, oikonomiko patras gia panta RE!! NIAOU!!

Οτι να ναι

Αν έχετε κότσια καταργήστε τις φοιτητικές παρατάξεις. Ένα εκκολαπτήριο διεφθαρμένων φοιτητών ειναι και τίποτα άλλο.

Εκθεσάς

Αυτός που συνέταξε την ανακοίνωση της ΔΑΠ κ.λπ. είναι παντελώς άσχετος με τη σύνταξη κειμένων. Ως "έκθεση" ιδεών θα τη βαθμολογούσα με 3 ή 4 το πολύ στα 20, χωρίς να λάβω υπόψη βέβαια το βλακώδες "δια ταύτα", όπως και τα ηλίθια επιχειρήματα. Μαζι μ' αυτά, ο βαθμός θα βρισκόταν "υπό το μηδέν".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

var8olomaios-2-thumb-large

«Προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για την πανορθόδοξον ενότητα και συνεργασία», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθωνιάδα Ακαδημία - Έγινε δεκτός στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα από τον ηγούμενο Βατοπεδίου Εφραίμ - Επισκέφθηκε και το κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές