Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί εμπόδισαν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να πλησιάσουν τον Τσίπρα

Θέλησαν να παραδώσουν στον πρωθυπουργό τα αιτήματά τους όμως δεν τους άφησαν

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν νωρίτερα διαμαρτυρία στη ΔΕΘ, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουγού Αλέξη Τσίπρα.
 
Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν φωνές από τους διαδηλωτές, οι οποίοι θέλησαν να μπουν στον χώρο και δουν τον πρωθυπουργό για να του δώσουν τα αιτήματα τους. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, σχηματίζοντας φραγμό και ήρθαν σε σύγκρουση σώμα με σώμα, ενώ προκλήθηκε ένταση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έφυγε πάντως κανονικά για την επόμενη στάση του, στο περίπτερο 15.
 
Να σημειωθεί πως η ΠΟΕΔΗΝ, άνοιξε χθες το πρωί τον χορό των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το κάλεσμα ήταν, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έχθες κατά τη κατάληξη της πορείας της ΠΟΕΔΗΝ  υπήρξε ένταση με τους αστυνομικούς  όταν οι διαμαρτυρώμενοι θέλησαν να μπουν εντος του ΥΜΑΘ.
 
Δείτε το βίντεο του seleo:Στο μεταξύ, μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι διανομείς φαγητού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, η πλήρης ασφάλιση για όλους, η πληρωμή δώρων, επιδόματος αδείας, υπερωριών και προσαυξήσεων και η χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας.

Για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο το κάλεσμα από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.ά. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και μαθητές προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους.
Λίγο νωρίτερα θα αρχίσει η συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρωτοβάθμιων σωματείων, μελών αντιεξουσιαστικών ομάδων και φοιτητικών κινημάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην πλατεία Καμάρας. Ακόμη, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας θα δώσουν ραντεβού κινήματα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

Πηγή: seleo.gr