Δήμαρχος Κω: «Μετά το μεταναστευτικό και τον σεισμό, τιμωρούμαστε και με αύξηση ΦΠΑ»

Δήμαρχος Κω: «Μετά το μεταναστευτικό και τον σεισμό, τιμωρούμαστε και με αύξηση ΦΠΑ»

Έκκληση σε Τσίπρα, Μητσοτάκη και λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς από τον δήμαρχο - Το νησί προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του από τον πρόσφατο σεισμό, αλλά και από τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό

Δήμαρχος Κω: «Μετά το μεταναστευτικό και τον σεισμό, τιμωρούμαστε και με αύξηση ΦΠΑ»
«Ολέθρια πράξη» χαρακτήρισε την κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ
ο δήμαρχος της Κω, επισημαίνοντας ότι το νησί του προσπαθεί ακόμα να κλείσει τις πληγές του από τον πρόσφατο σεισμό αλλά και από τις αρνητικές συνέπειες του
μεταναστευτικού στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, η κίνηση αυτή είναι μία επιπλέον τιμωρία για την Κω. «Εφόσον μας τιμωρούν με αυτό τον τρόπο, καιρός είναι να μοιραστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη το κόστος της διαχείρισης του μεταναστευτικού, να βγει η Κως έξω από τον χάρτη των hot spot», επισημαίνει συγκεκριμένα απευθύνοντας απεύθυνε έκκληση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να παρέμβουν.

Δείτε την πλήρη δήλωση:

«Η Κως προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άνοιξε ο σεισμός, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη και διαρκής προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού στον τουρισμό μας.

Για κάποιους σε Ελλάδα και Ευρώπη αυτά δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.

Η κατάργηση από την 1η Ιανουαρίου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, είναι ολέθρια πράξη. Θα έχει τεράστιο κόστος ως προς την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας αλλά και στην πραγματική οικονομία, στις μικρές επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και στα νοικοκυριά της Κω.

Μέσα σε μία νύχτα, θα επιβληθούν αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το υψηλό κόστος μεταφοράς προσώπων, υπηρεσιών, αγαθών και πρώτων υλών από και προς το νησί μας. Ένα κόστος που είναι μικρότερο για άλλες περιοχές της χώρας και για την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ουσιαστικά, είναι μία ακόμα τιμωρία για την Κω που σηκώνει το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού για να έχουν κάποιοι άλλοι την ησυχία τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εφόσον μας τιμωρούν με αυτό τον τρόπο, καιρός είναι να μοιραστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη το κόστος της διαχείρισης του μεταναστευτικού, να βγει η Κως έξω από τον χάρτη των hot spot. Δεν είμαστε νησί - αποθήκη ούτε νησί - χώρος εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών.

Η Ελλάδα έχει εκχωρήσει ένα μεγάλο μέρος της κυριαρχίας της μέσα από τις δανειακές συμβάσεις. Η διαπίστωση αυτή δεν αφορά μόνο στη σημερινή κυβέρνηση, ισχύει και για την προηγούμενη, θα ισχύει και για την επόμενη αφού η χώρα θα βρίσκεται για πολλά χρόνια υπό έλεγχο και επιτροπεία. 

Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

Υπάρχουν όμως όρια και ζητήματα που οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε ενωμένοι. Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην Κω, στα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού αλλά και σε μικρά ακριτικά νησιά όπως το Αγαθονήσι, είναι ζήτημα που πρέπει να τεθεί εμφατικά προς τους δανειστές. Να αποτελέσει πεδίο σύγκλισης, συνεργασίας και συνεννόησης όλων των πολιτικών δυνάμεων, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Θεωρώντας ότι εκφράζω τα συναισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών της Κω αλλά και των άλλων νησιών, ζητώ από τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να υπερασπιστούν την ιδέα και την έννοια της νησιωτικότητας.»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης