Νέο «κύμα» προσφύγων: 456 έφτασαν στα νησιά σε μία εβδομάδα
Στη Λέσβο πέρασαν 99 άτομα, στη Χίο 130 και τη Σάμο 227 - Κατά τη διάρκεια της νύχτας Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή 54 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών
Συνολικά 456 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου την τελευταία εβδομάδα, από την Τρίτη 1 Αυγούστου έως σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, στη Λέσβο πέρασαν 99 άτομα, στη Χίο 130 και τη Σάμο 227.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή 54 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών.
Επίσης, άλλοι 74 μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν και αυτοί σε φουσκωτό περισυνελέγησαν από σκάφος του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή της Αγ.Ερμιόνης στη Χίο.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events