Ζάκυνθος: Το 15λεπτο βίντεο ντοκουμέντο που ζητούν όλα τα ξένα ΜΜΕ δεν έχει «λόγο ύπαρξης» για την ΕΡΤ

Ζάκυνθος: Το 15λεπτο βίντεο ντοκουμέντο που ζητούν όλα τα ξένα ΜΜΕ δεν έχει «λόγο ύπαρξης» για την ΕΡΤ

Το protothema.gr έδωσε στη δημοσιότητα τις άγριες εικόνες του ξυλοδαρμού του άτυχου τουρίστα 

Ζάκυνθος: Το 15λεπτο βίντεο ντοκουμέντο που ζητούν όλα τα ξένα ΜΜΕ δεν έχει «λόγο ύπαρξης» για την ΕΡΤ
Όχι μόνο μνημείο πεσόντων, αλλά και μνημείο για τη χαμένη ουσία της δημοσιογραφίας φαίνεται πώς θα πρέπει να στήσουν στον κήπο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ,
στην Αγία Παρασκευή. Και αυτό, καθώς η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία έχει πλέον διαπεράσει κάθε «κύτταρο» του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, σε σημείο που να αγνοούνται βασικές αρχές της δημοσιογραφίας, όπως, για παράδειγμα, το τι πραγματικά εστί «ντοκουμέντο»! Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η αντιμετώπιση της οποίας έτυχε το αποκλειστικό 15λεπτο βίντεο-ντοκουμέντο του protothema.gr από τον άγριο ξυλοδαρμό του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον στον Λαγανά της Ζακύνθου, που είχε ως συνέπεια τον θάνατό του.

Τρίτη, λοιπόν, στις 3 το μεσημέρι, η παρουσιάστρια της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα βγάζει στον αέρα τον αστυνομικό ρεπόρτερ του καναλιού, για να μεταδώσει τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας Χέντερσον. Ταυτόχρονα, αρχίζει να προβάλλεται και το 15λεπτο βίντεο-ντοκουμέντο με τις σκηνές του ξυλοδαρμού, που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος και αποκάλυψε το protothema.gr. Η παρουσιάστρια, ωστόσο, το αντιμετωπίζει με μάλλον... σκωπτική διάθεση, παρότι αποτελεί πρωτογενές δημοσιογραφικό υλικό: «Εδώ αυτό που βλέπουμε είναι το βιντεάκι που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο αρχικώς και στη συνέχεια στις τηλεοράσεις» σπεύδει να εξηγήσει στο τηλεοπτικό κοινό, ενώ είναι εμφανές σε όλη τη διάρκεια προβολής του το λογότυπο του protothema.gr, στο οποίο, ωστόσο, η κυρία Χριστοφιλέα δεν κάνει καμία αναφορά. Και, σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, κάνει και το... μεγαλειώδες σχόλιο-συμπέρασμα: «Δεν ξέρω τι λόγο ύπαρξης έχει να το βλέπουν οι τηλεθεατές αυτό, εμείς το έχουμε καλύψει!».
Κλείσιμο

Δείτε το απόσπασμα


 
Καθώς φαίνεται από τα παραπάνω, στην ΕΡΤ έχουν μάλλον ξεχάσει τι πραγματικά σημαίνει αποκαλυπτική δημοσιογραφία και πότε ένα πρωτογενές δημοσιογραφικό υλικό αποκτά τον ορισμό του «ντοκουμέντου»! Ευτυχώς για την... χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας, μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και διεθνή media, όπως ενδεικτικά τα Reuters, Associated Press, CBS και ABC, μάλλον δεν συμμερίστηκαν την άποψη της Σταυρούλας Χριστοφιλέα και ζήτησαν τη άδεια του protothema.gr, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω οπτικό υλικό, που αποτελεί αποκλειστικό ντοκουμέντο μίας δολοφονίας που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο. Α, και για να μην ξεχνιόμαστε... Ζήτησαν να προβάλουν το βίντεο αυτούσιο, όπως δηλαδή δημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα μας, δίχως να... καλύψουν τις αποκαλυπτικές εικόνες του εγκλήματος... 

Αλλά τι να λέμε... Αφού για την κυρία Χριστοφιλέα το εν λόγω βίντεο δεν έχει «λόγο ύπαρξης», τα σχόλια είναι περιττά...

Δείτε το βίντεο δολοφονίας του άτυχου τουρίστα 



Την ίδια ώρα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters, το CBS, το Associated Press και το ABC ζητούν από το protothema.gr την άδεια να αναπαράγουν το ντοκουμέντο της φρίκης.

Δείτε τα mail που εστάλησαν στην ιστοσελίδα μας:














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης