Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Λούτσας, μετά από πολύωρες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής και των εναέριων μέσων που τους υποστήριζαν.
Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 4 το απόγευμα σε λόφο με δάσος και διάσπαρτα σπίτια, κοντά στον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο της Λούτσας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν. Μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, η φωτιά περιορίστηκε στον λόφο.
Στην περιοχή έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ νωρίτερα επιχείρησε από αέρος ένα ελικόπτερο.
Νωρίτερα, για τη φωτιά, μίλησε στο protothema.gr, ο Δημήτρης Μάρκου, δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.
Κλείσιμο
«Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από τις αυλές τους και σε ορισμένα είναι έξω από τις μάντρες τους, αλλά ευτυχώς δεν απειλούνται. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στο λόφο του Αη Γιάννη, όπου είναι δασική έκταση και επεκτάθηκε προς τα κάτω του λόφου. Εκεί, στις παρυφές του είναι ουσιαστικά κατοικημένη περιοχή», λέει ο δήμαρχος.
Και συνεχίζει: «Το μόνο που βοηθάει αυτή τη στιγμή είναι ότι ο άνεμος πνέει προς την αντίθετη κατεύθυνση και έτσι διώχνει τη φωτιά από τα σπίτια».
Ένα παλιό αυτοκίνητο που δεν χρησιμοποιείται πλέον μπορεί να συνεχίσει να κοστίζει, ακόμη κι όταν παραμένει ακινητοποιημένο. Η απόσυρση αυτοκινήτου, όμως, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά απλή, γρήγορη και οικονομικά αποδοτική διαδικασία.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο όραμα της LAMDA Development για ένα The Ellinikon ανοιχτό σε όλους, όπου η ισότιμη συμμετοχή και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικά στοιχεία της καθημερινής εμπειρίας.