Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λούτσα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λούτσα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λούτσα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Λούτσας, μετά από πολύωρες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής και των εναέριων μέσων που τους υποστήριζαν.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 4 το απόγευμα σε λόφο με δάσος και διάσπαρτα σπίτια, κοντά στον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο της Λούτσας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν. Μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, η φωτιά περιορίστηκε στον λόφο.

Στην περιοχή έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ νωρίτερα επιχείρησε από αέρος ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, για τη φωτιά, μίλησε στο protothema.gr, ο Δημήτρης Μάρκου, δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

«Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από τις αυλές τους και σε ορισμένα είναι έξω από τις μάντρες τους, αλλά ευτυχώς δεν απειλούνται. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στο λόφο του Αη Γιάννη, όπου είναι δασική έκταση και επεκτάθηκε προς τα κάτω του λόφου. Εκεί, στις παρυφές του είναι ουσιαστικά κατοικημένη περιοχή», λέει ο δήμαρχος.
Κλείσιμο

Και συνεχίζει: «Το μόνο που βοηθάει αυτή τη στιγμή είναι ότι ο άνεμος πνέει προς την αντίθετη κατεύθυνση και έτσι διώχνει τη φωτιά από τα σπίτια».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης