με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» στην πλατεία Εξαρχείων επιχειρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με την αφίσα που εξέδωσε για την περίσταση.
Στην αφίσα κυριαρχεί ένα λευκό περιστέρι που παραπέμπει στην ειρήνη - αν και στο στόμα του δεν φέρει κλαδί ελιάς - που πετάει έξω από ένα παράθυρο.
Η ΠΟΑΣΥ «συνοδεύει» το περιστέρι με την ρήση του Αριστοτέλη ότι (σ.σ. στη μετάφρασή της) «όπως το σώμα όταν στερηθεί της ψυχής πεθαίνει, έτσι και η πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, καταλύεται».
Κλείσιμο
Η ομοσπονδία των αστυνομικών εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι θέλει να αναδείξει το πρόβλημα με τα «τυφλά» φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά πολιτών και αστυνομικών «που τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν».
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ
Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας έχει συμβολικό αλλά και πρωτίστως ουσιαστικό λόγο. Είναι μία εκδήλωση ειρηνική, που στόχο έχει να αναδείξει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Φυσικά έχουν όλοι δικαίωμα συμμετοχής, ακόμη και όσοι διαφωνούν. Τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, για τα οποία ακόμη και σήμερα λαοί θυσιάζονται για να τα αποκτήσουν, για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτα».
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.