Με το περιστέρι της ειρήνης η αφίσα της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων

Με το περιστέρι της ειρήνης η αφίσα της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων

Σε μια προσπάθεια να... εξευμενίσουν την οργή των αντεξουσιαστών

Με το περιστέρι της ειρήνης η αφίσα της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων
Να... εξευμενίσει τους αναρχικούς που έχουν αντιδράσει σφόδρα στην πρόθεσή της να διοργανώσει στις 29 Ιουνίου ανοιχτή εκδήλωση
με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» στην πλατεία Εξαρχείων επιχειρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με την αφίσα που εξέδωσε για την περίσταση.

Στην αφίσα κυριαρχεί ένα λευκό περιστέρι που παραπέμπει στην ειρήνη - αν και στο στόμα του δεν φέρει κλαδί ελιάς - που πετάει έξω από ένα παράθυρο.

Κλείσιμο
Η ΠΟΑΣΥ «συνοδεύει» το περιστέρι με την ρήση του Αριστοτέλη ότι (σ.σ. στη μετάφρασή της) «όπως το σώμα όταν στερηθεί της ψυχής πεθαίνει, έτσι και η πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, καταλύεται».

Η ομοσπονδία των αστυνομικών εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι θέλει να αναδείξει το πρόβλημα με τα «τυφλά» φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά πολιτών και αστυνομικών «που τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν». 

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ
 Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας έχει συμβολικό αλλά και πρωτίστως ουσιαστικό λόγο. Είναι μία εκδήλωση ειρηνική, που στόχο έχει να αναδείξει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Φυσικά έχουν όλοι δικαίωμα συμμετοχής, ακόμη και όσοι διαφωνούν. Τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, για τα οποία ακόμη και σήμερα λαοί θυσιάζονται για να τα αποκτήσουν, για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτα».

Μετά την ανακοίνωση της εκδήλωσης αντεξουσιαστές διακήρυξαν ότι «θα είμαστε όλες και όλοι εκεί... Τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους» ενώ τη Δευτέρα στο Indymedia αναρτήθηκε κείμενο με το οποίο καλείται... αντισυγκέντρωση στην πλατεία Κολωνακίου την ίδια ημέρα.

Η αφίσα της ΠΟΑΣΥ:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης