Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε κατάληψη στο γραφείο του Σκουρλέτη για να κλείσει ραντεβού μαζί του

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε κατάληψη στο γραφείο του Σκουρλέτη για να κλείσει ραντεβού μαζί του

Λίγο πριν τις 10 συνδικαλιστές που είχαν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών αποχώρησαν από το κτήριο αφού πήραν τη δέσμευση ότι θα συναντηθούν μαζί του για το θέμα των συμβασιούχων στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης

Με την υπόσχεση ότι την Τρίτη θα συναντηθούν με τον Πάνο Σκουρλέτη αποχώρησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που από νωρίς το πρωί είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών διεκδικώντας την μονιμοποίηση των συναδέλφων στους συμβασιούχων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 80-100 εργαζόμενοι στους Δήμους, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, κατάφεραν και έφτασαν στον τρίτο όροφο και το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και προχώρησαν σε κατάληψη.


Λίγο μετά τις 9 στο υπουργείο έφτασε ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης τον οποίο οι καταληψίες άφησαν να μπει στο κτήριο.Ήδη έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι καταλήψεις από εργαζομένους σε δήμους των αμαξοστασίων με τα απορριμματοφόρα καθώς καταγγέλλουν «ψέματα και κοροϊδία» από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, απαιτώντας να μην γίνει καμία απόλυση των συμβασιούχων καθαριότητας.

Η κινητοποίηση αυτή θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη γεγονός που σημαίνει ότι για τις επόμενες τέσσερις ημέρες δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.

Την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνοντας ραντεβού για τις 10:30 το πρωί σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

«Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 αποτελεί “ταφόπλακα” για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το εργασιακό τους μέλλον», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους.

«Είναι επίσης καταπέλτης για την πολιτική της προσμονής και της αυταπάτης που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις-δεσμεύσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους που μάχονται για το μεροκάματο, στον πιο δύσκολο τομέα εργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στην υπηρεσία της Καθαριότητας», συμπληρώνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειας τους, ενώ πλειοψηφικά θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων. Το περιεχόμενο της απόφασης από την πρώτη στιγμή της επίσημης διαρροής ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας που έδωσε εκ νέου υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος και “τακτοποίησης” των εργαζομένων με άμεση νομοθετική ρύθμιση που ούτως ή άλλως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως άλλωστε παραδέχεται και για τους εν λόγω εργαζόμενους της καθαριότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών και την εκπλήρωσης των δεσμεύσεων», συνεχίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Υπηρεσίες που χωρίς αυτούς θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την άμεση  μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:
Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίεςκ και έχουν πάρει παρατάσεις.
Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ.λπ.
Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Παράλληλα οι εργαζόμενοι ΟΤΑ διεκδικούν:
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες.
Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι εργαζόμενοι - συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.

ΣΧΟΛΙΑ (14)

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ,ΚΑΦΕ,ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ?? ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ?? ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ?? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ = ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ: ''ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ'' ΣΤΕΓΝΑ, ΣΤΥΓΝΑ ΚΑΙ ΚΟΦΤΑ... ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, Ο, ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΤΤΟ... (ΑΠΛΩΣ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ''ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ'' ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Α.Ε.Ι. ΓΙΑ ΝΑ ''ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ'' ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ... ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)...

wannabe μελλοντικοι κηφηνες

Συμβαση ορισμενου χρονου= εργασια με αρχη και ληξη χρονου εργασιας και μετα ΤΕΛΟΣ. Αλλα στο Ελλαδα ειναι τετοια η προκλητικοτητα η αυθαδεια η ασεβεια στους ανεργους και τους εργαζομενους του ι.δ απο τους wannabe μελλοντικους κηφηνες οι οποιοι ακουστε ...ΑΠΑΙΤΟΥΝ την μετατροπη των συμβασεων σε αοριστου!!Και κανουν και καταληψη!!!Καμια λυπηση και ελεος....

Ampos

Εμείς μαθαίνουμε ότι στο δημαρχείο δεν χωράνε να κάτσουν.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ''ΒΑΦΤΙΣΑΝΕ'' ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...ΑΛΛΙΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ''ΧΩΡΑΝΕ'' ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΖΕΣΤΟ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΤΟΥΣ.... ΑΠ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΧΤΣΕΣ, ΑΝ ΘΛΕΣΙ ΛΥΣΗ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ)....

Pv

Άλλη μία πρωτοτυπία του Ελλαδιστάν. Υπογράφουμε μία σύμβαση "ορισμένου" χρόνου, προσοχή όποιος δεν γνωρίζει Ελληνικά να πάρει λεξικό να δει τι σημαίνει "ορισμένου" χρόνου και στη λήξη απαιτούμε μονιμοποίηση. Αν δεν μας τη δώσουν προχωρούμε σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Μα θα μου πεις μου το "τάξανε". Κακώς τους πίστεψες, είσαι ηλίθιος που τους πίστεψες. Και δεν σταματά εδω το κακό. Προσλαμβάνονται 60 χρονες (!!!!!!) τραυματιοφορείς στα νοσοκομεία με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με την ελπίδα και τη ρουσφετολογική υπόσχεση της μονιμοποίησης και της μετάταξης σε κάτι πιό "light". Όταν κληθεί να μεταφέρει τον ασθενή των 100 κιλών ζητά βοήθεια. Καλή μου, συμμερίζομαι την ανάγκη σου να εργαστείς, αλλά οταν υπέγραφες τη σύμβαση, τι περίμενες ότι θα μεταφέρεις; άνθη;;; Δεν μας σώζει τίποτε....

Ηρακλής

Και ποιος θα σας πληρώνει, που θέλετε να βολευτείτε στο αισχρό δημόσιο, ρε παράσιτα, ρε τσιμπουρια ,ρε βδέλλες, που έχετε καταστρέψει την πατρίδα εσείς οι ΔΥ ,μαζί με τους γύφτους και τους αριστερούς φασίστες ?? Να πάτε να μαζεύετε ελιές, ροδάκινα, η πατάτες για να δείτε πως βγαίνει το μεροκάματο παλιό τεμπέληδες !!,

B52

Ούτε στις χειρότερες τριτοκοσμικές μπανανίες τέτοιες καταστάσεις. Αυτά τα σούργελα, αφού έφεραν τον καρκίνο του σύριζα, τώρα κάνουν κατάληψη σε υπουργείο γιατί οι συμβάσεις που είχαν τελείωσαν στην ώρα τους και απαιτούν λέει να συνεχίσουν να είναι τσιμπούρια. Τους κορόιδεψαν οι αυταπαταιώνες λέει - πάρτε ένα νουμεράκι τότε και περιμένετε τη σειρά σας.

Μπάμπης Μπαμπίδης

Τι θα πεί ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ? Τι θα πεί ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ? Ακόμη δεν το έχετε καταλάβει? Η μονιμότητα και οι άχρηστες δημόσιες επιχειρήσεις έχουν καταστρέψει την Ελλάδα. Απο εδώ και πέρα τα πάντα θα αλλάξουν είτε το θέλετε είτε όχι. Δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις. Ο ΕΦΚΑ αυτό το τερατούργημα ήδη πνέει τα λοίσθια. Σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρωθούν και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.

Ματατζής

Την Ελλάδα φοροδυγάκο την κατέστρεψες εσύ και όχι οι δημόσιοι!Όσα φάγατε εσείς εμείς δεν θα μπορέσουμε σε 500 χρόνια.

κυριε ματατζη

εμεις στον ιδιωτικο τομεα οτι τρωμε ειναι απο τη δουλεια τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ,αν εχουμε και για οσο εχουμε...εσεις παλι στο δημοσιο οτι πληρωνεστε (πολλοι απο εσας ισως λιγα για την προσφορα η τις γνωσεις τους ,αλλοι αρκετα για να μην κανουν τιποτα) απο τους φορους επι της δικης μας δουλειας,φορους που το κρατος εχει φθασει στο 70%,γιατι προφανως θεωρει οτι η ζωη μας και ο μοχθος μας του ανηκουν και καθοριζει ,παιρνοντας αυτο τη μεριδα του λεοντος απο το οποιο εισοδημα μαζευουμε,τι θα μας αφησει για να ζησουμε ...υπαρχει μια διαφορα ,δεν νομιζεις?

Jiannis

Περιμένεις να καταλάβει ????

Chris

Χώσου μες την τρύπα σου ρε βλακάκο, γλύψε τ αρχ... του βουλευτή που σε "βόλεψε" ρε βλακάκο , που έχεις το θράσος να ειρωνεύεσαι αυτούς που σε ταζουν...

chalkidas

700.000 dimosioi x 1300 eyros miniaios eksoda to mina to ligotero = 910.000.000 eyros miniaios =10.920.000.000 dis ton xrono epi 37 xronia =404 dis file mou tosa exetai stixisei ston lao kai apo doulia ela sta meri mas na tous deis stis paralies kai stis platies na poinoun kafedaki ntropi sas

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vartholomaios_papas

Σε διεθνές συνέδριο στο Βατικανό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα και τις ανάγκες της εποχής μας -  «Ποτέ όσο σήμερα δεν διαθέταμε τόση επιστημονική γνώση, και δεν δρούσαμε τόσο βίαια και καταστρεπτικά κατά της φύσης και των αδελφών μας»