Η Marfin της Σταδίου δεν θα ξαναλειτουργήσει

Η Marfin της Σταδίου δεν θα ξαναλειτουργήσει

Επιστολή προς όλους τους εργαζομένους της τράπεζας απηύθυνε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με την οποία γνωστοποιεί ότι το μοιραίο υποκατάστημα της οδού Σταδίου που σκοτώθηκαν τρεις υπάλληλοι δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά.

Η Marfin της Σταδίου δεν θα ξαναλειτουργήσει

Επιστολή προς όλους τους εργαζομένους της τράπεζας απηύθυνε σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μη εκτελεστικός πρόεδρος της Marfin Popular Bank μητρικής Τράπεζας της Marfin Egnatia Bank με την οποία γνωστοποιεί ότι το μοιραίο υποκατάστημα της οδού Σταδίου που σκοτώθηκαν τρεις υπάλληλοι δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει ότι η οδύνη δεν έχει υποχωρήσει και η οργή έχει μεγαλώσει για την «άνανδρη δολοφονία». Μιλάει για «μια απίστευτη επίθεση λάσπης κυρίως μέσα από blogs που δημοσίευαν ανώνυμες ή "επώνυμες" επιστολές ανύπαρκτων συναδέλφων μας» και για ασύστολα ψεύδη που «υιοθετήθηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο αλλά, αντίθετα, με ενθουσιασμό, από όλους αυτούς που ψάχνουν αφορμή για να τα βάλουν με το κεφάλαιο και την "κακή εργοδοσία", από αυτούς που τα κομματικά τους στελέχη και οι θιασώτες τους φώναζαν έξω από κατάστημα "κάψτε τους" και πετούσαν πέτρες σ'αυτούς που προσπαθούσαν να διασωθούν».

Οπως αναφέρει στην επιστολή του «η αλήθεια είναι διαφορετική».

Κλείσιμο

Τονίζει ότι η MARFIN - ΕΓΝΑΤΙΑ είναι ένα παράδειγμα εργοδοσίας που έχει άριστες σχέσεις με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της και πως ποτέ δεν έχουν υπάρξει οποιασδήποτε μορφής εμπόδια για όποιον εργαζόμενο θέλει να απεργήσει. 

Αναφέρει ότι το κατάστημα Σταδίου, «έχοντας πολλές προηγούμενες εμπειρίες όπου ακόμα και επίθεση με βόμβες μολότοφ έχει αντιμετωπισθεί και η φωτιά έχει σβήσει με τη χρήση πυροσβεστήρων, δεν ανησύχησε από τη μεγάλη ειρηνική πορεία που εξελισσόταν υπό τη φρούρηση των ΜΑΤ. Εάν ανησυχούσαν, δεν θα τους εμπόδιζε κανείς να κλείσουν το κατάστημα και να φύγουν».
 
Επίσης υπογραμμίζει ότι το κατάστημα Σταδίου είχε όλα τα από το νόμο προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, πυρανίχνευση, πυρασφάλεια με 16 πυροσβεστήρες, έξοδο κινδύνου, ενισχυμένα τζάμια, με τους περιορισμούς όμως ενός διατηρητέου κτιρίου που δεν μπορούσε από την υφιστάμενη νομοθεσία να μετατραπεί σε φρούριο. 

Ο κ. Βγενόπουλος υπογραμμίζει ότι «δεν πρόκειται να ησυχάσουμε ποτέ αν δεν βρεθούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των συναδέλφων μας. Όσο για τους ηθικούς αυτουργούς και τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς που τους συντηρούν και τους φανατίζουν ας λογοδοτήσουν στην οικογένειά τους, στην κοινωνία και στο Θεό».

Τέλος κλείνει αναφέροντας ότι το τραγικό κατάστημα στην Σταδίου δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά και πως η 5η Μαΐου θα είναι πάντα μέρα αργίας και μνήμης των συναδέλφων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης