Ξεχειλίζει η οργή στο Μενίδι: Συγκέντρωση γονέων μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου

Ξεχειλίζει η οργή στο Μενίδι: Συγκέντρωση γονέων μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου

Ευθύνες στη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό για τον έλεγχο της εγκληματικότητας και της ανεξέλεγκτης δράσης συμμοριών στην περιοχή - Πορεία προς το αστυνομικό τμήμα

Ξεχειλίζει η οργή στο Μενίδι: Συγκέντρωση γονέων μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου
Η οργή ξεχειλίζει αυτή την ώρα στο Μενίδι. Γονείς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο της πόλης, όπου επρόκειτο να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα που τον έπληξε στο κεφάλι.

Ο θάνατος του παιδιού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και αργότερα ο ιατροδικαστής ήταν αυτός που διαπίστωσε την αιτία, αφού αρχικά όλοι νόμισαν ότι το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του και πέφτοντας είχε χτυπήσει στο κεφάλι. 

Δεκάδες γονείς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο, εξοργισμένοι, και με τα τα λεκτικά τους πυρά να στρέφονται κυρίως εναντίον του δημάρχου Γιάννη Κασσαβού στον οποίο αποδίδουν ευθύνες για το γεγονός ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στην περιοχή έχει ξεφύγει από κάθε όριο, κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Μαζί τους βρίσκεται και ο δήμαρχος.

Η πορεία των γονέων του Μενιδίου έφτασε  λίγο πριν από τις 8.30 το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Αστυνομικοί πρότειναν στον δήμαρχο να ανέβει για να μιλήσει μαζί τους και να υποβάλει τα αιτήματα των κατοίκων. Εκείνος απάντησε ότι οι αστυνομικοί οφείλουν απαντήσεις στους πολίτες και τους κάλεσε με τη σειρά του να κατέβουν στο δρόμο και να μιλήσουν απευθείας στους συγκεντρωμένους.

Κλείσιμο



Οι γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους στο Μενίδι έχουν φθάσει πλέον στα όριά τους. Τα παιδιά τους βλέπουν καθημερινά να γίνεται χρήση και αγοραπωλησία ναρκωτικών. Ο θάνατος του Μάριου είναι η τραγωδία που τους κάνει να πουν «ως εδώ». Πλέον αρκετοί βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και επιρρίπτουν ευθύνες στους δημοτικούς άρχοντες για το γεγονός ότι η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη από τη δράση εγκληματικών ομάδων. Στο βίντεο που ακολουθεί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών, το σχολείο του 11χρονου Μάριου, Χρήστος Πετρίδης, χάνει την ψυχραιμία του αγανακτισμένος περιγράφει πώς το παιδάκι ξεψύχησε στα χέρια του. 




Ακούστε τί είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Αχαρνών και αυτόπτης μάρτυρας στην τραγωδία Κώστας Καρυδάκης





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης