Συμβούλιο Εφετών: Απαλλακτικό βούλευμα για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Συμβούλιο Εφετών: Απαλλακτικό βούλευμα για τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Το Συμβούλιο έκρινε να μην παραπεμφθεί σε δίκη για κατηγορίες που φορούν τεχνητή διόιγκωση του ελλείμματος ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής 

Να μην παραπεμφθεί σε δίκη για κατηγορίες που αφορούν στις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου καθώς και δυο ακόμη στελέχη της οι Κων. Μολφέτας και Αθανασία Ξενάκη, αποφάσισε εκ νέου το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. Πρόκειται νέο βούλευμα δεύτερο κατά σειρά, με το οποίο κρίνεται ότι οι τρεις αρχικώς, εμπλεκόμενοι για την υπόθεση αυτή δεν πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στο ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου.

Ειδικότερα, το δικαστικό συμβούλιο το υπ' αριθμόν 969/2017 βούλευμα του αποφάνθηκε-κατά πλειοψηφία-να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος.

Αντίθετα, μια εφέτης μέλους του δικαστικού συμβουλίου είχε την άποψη ότι οι τρεις κατηγορούμενοι πρέπει να δικαστούν.
Με το βούλευμα η πλειοψηφία των μελών του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Κούτρα ο οποίος είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 1331/2016) με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο στελεχών της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ξανά

Καλά ασχολείστε ακόμη με το έλειμα που άφησε το 2009 ο "κουρασμένος"; Το αμφισβητεί κανείς σήμερα; Εκτός από κάποιους γραφικούς που συνεχώς ανακαλύπτουν φανταστικούς εχθρούς και δυστυχώς συγκυβερνούν. Όσο για τη κυρία μέλος της ΕΛΣΤΑΤ που πρωτοστάτησε τότε στη λάσπη δε θα δόσει λόγο πουθενά;

ΚΩΣΤΑΣ

Επιτέλους...Ο άνθρωπος δικαιώθηκε ..πρέπει να του ζητήσουμε συγνώμη ως λαός...να μνημονευθεί στην Κυριακάτικη λειτουργία ...και φυσικά του χρωστάμε ένα άγαλμα στον κήπο με όλα τα αγάλματα των Εθνικών ευεργετών...Μπράβο!!!! Άξιο τεκνο της Πατρίδας...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ .........

ΧΔ

Επιτέλους τέλειωσε και αυτή η εθνική ντροπή, αυτό το παραμύθι για ηλίθιους. Προσέξτε στόρι να τρελαθούμε όλοι: "Η Ελλάδα ήταν πλούσια χώρα, είχε έλλειμμα το 2009 κάτω από 3%, δηλώνει γνωστή κυρία της ΕΛΣΤΑΤ. Όμως το 2010 ανέλαβε ο εγκάθετος Γεωργίου, διόγκωσε το έλλειμμα σε 15,6% και μας έβαλε σε μνημόνιο". Η ντροπή: με τέτοια κατηγορία τον έστειλαν κατηγορούμενο. H Κομισσιόν τρελάθηκε, γίναμε ρεζίλι. Απλή λογική που λείπει: αφού δεν είχαμε έλλειμμα, γιατί ο Καραμανλής παρέδωσε την εξουσία το 2009 και πήγε σε εκλογές, που έπρεπε να γίνουν το 2011; Γιατί ο Προβόπουλος ως ΤτΕ, προειδοποιούσε για έλλειμμα πάνω από 12%; Γιατί ο Παπανδρέου πήγε το Μάιο του 2010 στο Καστελόριζο και κήρυξε πτώχευση, αφού ο Γεωργίου ανέλαβε Αύγουστο του 2010; Άρα αφού η φτώχεια της χώρας είναι εικονική, γιατί μειώνει τις συντάξεις ο Σύριζα και μας χώνει 2 μνημόνια; η περίπτωση Γεωργίου είναι ενδεικτική για το τι μυαλά υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα, αμόρφωτοι, κομπλεξικοί, ανόητοι. Αν είμαστε σε σοβαρό κράτος όλοι οι επώνυμοι υποστηρικτές αυτής της ντροπής έπρεπε να έχουν συνέπειες

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ,ΚΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.

ΚΠ

Συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Η δυστυχία μας: Οι καθαροί καί απλοί συλλογισμοί πού κάνατε αποτελούν ζητούμενο σέ πλήρη ανεπάρκεια στήν πατρίδα μας. Διαφορετικά, όσοι έστησαν καί στήριξαν τό σκηνικό θα έπρεοε νά έχουν τίς συνέπειες. Η συνταρρακτική σιωπή τώρα τόσων πολιτικών πολιτικών καί δημοσίων προσώπων εν γένει αποτελεί μέτρο εκπεσμού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης