Δεύτερο κύκλωμα εισαγωγής χασίς μέσω Καστοριάς

Η προανάκριση αποκάλυψε ότι οργανωτής της εισαγωγής των ναρκωτικών ήταν ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει διακινήσει και άλλες ποσότητες

Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες, η Δίωξη Ναρκωτικών Καστοριάς κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα Αλβανών και Ελλήνων που εισήγαν μεγάλες ποσότητες χασίς από την Αλβανία και τις προωθούσαν μέσω Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

Βάσει των στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει, οι αστυνομικοί της Δίωξης έστησαν μπλόκα σε περιοχή της Καστοριάς μαζί με συναδέλφους τους της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και, όταν εντόπισαν δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα να κινούνται ύποπτα, τα ακινητοποίησαν για να τα ελέγξουν. Στο πρώτο, που οδηγούσε ένας 53χρονος Αλβανός με συνοδηγό έναν 31χρονο Έλληνα, βρέθηκαν τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 75 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 87 κιλών. Το δεύτερο όχημα λειτουργούσε ως προπομπός και οι Έλληνες επιβάτες ηλικίας 30 και 33 χρόνων συνελήφθησαν, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το φορτίο, τέσσερα κινητά και 265 ευρώ.

Η προανάκριση αποκάλυψε ότι οργανωτής της εισαγωγής των ναρκωτικών ήταν ένας 43χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει διακινήσει και άλλες ποσότητες. Ο αλλοδαπός συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών και οδηγήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. Στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν άλλα τρία αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών, 16,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 4.385 ευρώ, επτά κινητά και ένδεκα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. 

Την περασμένη Πέμπτη, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου είχαν συλλάβει σε περιοχή της Καστοριάς έναν 29χρονο Αλβανό που μετέφερε με Ι.Χ. φορτηγό τέσσερις ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 93 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 98 κιλών και 210 γραμμαρίων. Ο 34χρονος Αλβανός προπομπός του φορτίου κατάφερε να διαφύγει και εγκατέλειψε σε περιοχή των Γρεβενών το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, που ανήκε σε μια 34χρονη Αλβανίδα η οποία συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr